Το κοστούμι του Ολυμπιακού ή αλλιώς «η καλύτερη δουλειά στον κόσμο»

Το κοστούμι του Ολυμπιακού ή αλλιώς «η καλύτερη δουλειά στον κόσμο»

Οι Times άνοιξαν μια κουβέντα που δεν προκαλεί την παραμικρή εντύπωση. Διότι η ιστορία δείχνει πως η δουλειά «προπονητής του Ολυμπιακού» μπορεί να σου ανοίξει τις καλύτερες ποδοσφαιρικές πόρτες στον πλανήτη.

Δεν είναι μια τυχαία δουλειά. Και σίγουρα δεν είναι μια εύκολη δουλειά. Το να είσαι προπονητής στον Ολυμπιακό είναι απαιτητικό. Πιεστικό. Αγχωτικό. Οφείλεις να κάνεις πάντα πρωταθλητισμό. Οφείλεις να κρατάς δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Πρωταγωνιστής στην Ελλάδα. Πρωταγωνιστής και στην Ευρώπη.

Ο Πέδρο Μαρτίνς κλείνει φέτος μια τετραετία στο λιμάνι του Πειραιά. Αν κατάφερε να ανταπεξέλθει; Το μαρτυρούν τα αποτελέσματα. Δύο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο στα πρώτα τρία χρόνια στα μέρη μας.

Και στην Ευρώπη; Ρωτήστε τη Μίλαν. Την Άρσεναλ. Δείτε τα προκριματικά του καλοκαιριού. Τις συμμετοχές στο Champions League. Τις μεγάλες βραδιές στο Europa League. Όλη αυτή η δουλειά του Πέδρο στον Ολυμπιακό εξαργυρώνεται με διαφορετικούς τρόπους. Με την ανανέωση του συμβολαίου του, σε μια συνάντηση λίγων λεπτών με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Με τις ιαχές του κόσμου στο άκουσμα του ονόματός του.

Και πρόσφατα; Με την τιμή να βρίσκεται σε μια κλειστή λίστα προπονητών που έχουν πέσει στο τραπέζι των νέων ζάμπλουτων επενδυτών της Νιούκαστλ. Το αποκάλυψαν σήμερα οι «Times».

Δεν θα φύγει ο Μαρτίνς από τον Ολυμπιακό, τούτο είναι ξεκάθαρο. Η κουβέντα που άνοιξε όμως στη Βρετανία και το – είτε σαν φήμη, είτε σαν πληροφορία – «τσεκάρισμα» μιας ομάδας από την Premier League δεν θα πρέπει να προκαλεί την παραμικρή εντύπωση για προπονητή που πορεύεται τα τελευταία χρόνια φορώντας το κοστούμι του Ολυμπιακού.

Πριν από τον Πέδρο Μαρτίνς υπήρχαν άλλοι οι οποίοι φόρεσαν το ίδιο κοστούμι. Και επιβεβαίωσαν πως το να είσαι προπονητής του Ολυμπιακού μπορεί να αποδειχτεί… η καλύτερη δουλειά στον κόσμο. Διότι μπορεί να σου ανοίξει πόρτες που θα σε οδηγήσουν σε πρωταθλήματα γεμάτα με όλη την ποδοσφαιρική αστερόσκονη του κόσμου.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε βρέθηκε από τον Πειραιά σε κοτζάμ Βαρκελώνη. Είναι ο προπονητής που στην Μπαρτσελόνα τον μνημονεύουν ως τον τελευταίο που νίκησε τη Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν πήγε απευθείας, είχε ενδιάμεσους σταθμούς τη Βαλένθια και την Μπιλμπάο, δουλειές που θα ζήλευε κάθε συνάδελφός του.

Ο συμπατριώτης του Μαρτίνς, Λεονάρντο Ζαρντίμ, ήρθε στον Ολυμπιακό από την Μπράγκα, που τότε – το 2011 – αποτελούσε την ανερχόμενη δύναμη στην Πορτογαλία. Και μετά το λιμάνι; Ένας γίγαντας της χώρας του, όπως η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, πριν αναλάβει τη λαμπερή και πλούσια Μονακό.

Και ο τρίτος Πορτογάλος της παρέας, ο Μάρκο Σίλβα; Από τον πάγκο του Ολυμπιακού στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, την Premier League. Να κάνει πλέον καριέρα στο βρετανικό ποδόσφαιρο, έχοντας στο βιογραφικό του τη Χαλ, τη Γουότφορντ, την Έβερτον και πια προπονητής στη Φούλαμ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ