Πρέπει οι Μπακς να ανησυχούν με το κακό ξεκίνημα που πραγματοποιούν;

Πρέπει οι Μπακς να ανησυχούν με το κακό ξεκίνημα που πραγματοποιούν;

Αποτυπώνει το 4-6 μετά από δέκα αγώνες την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στους πρωταθλητές Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο;

Ήταν στις 21 Ιουλίου όταν οι Μιλγουόκι Μπακς κέρδιζαν με 105-98 τους Φοίνιξ Σανς στον έκτο τελικό του ΝΒΑ και κατακτούσαν το πρώτο τους πρωτάθλημα μετά από 50 χρόνια. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πρόσθετε ένα ακόμα παράσημο στην ήδη πλούσια καριέρα του, παίρνοντας το βραβείο του MVP για όσα έκανε απέναντι στους «Ήλιους» και ανανέωνε το ραντεβού του για την επόμενη χρονιά, με μοναδικό στόχο το back to back.

Διανύουμε τον πρώτο μήνα δράσης στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη για τη σεζόν 2021-22 και οι πρωταθλητές τα έχουν βρει σκούρα στα δέκα παιχνίδια που έχουν δώσει έως τώρα. Η ήττα από τους Ουάσιγκτον Γουίζαρντς ήταν η έκτη συνολικά και η πέμπτη στους έξι τελευταίους αγώνες για τα «Ελάφια», τα οποία έχουν ρεκόρ 4-6 και βρίσκονται στη δέκατη θέση της Ανατολικής Περιφέρειας.

Υπάρχουν αρκετοί και σημαντικοί λόγοι για να εξηγήσουν αυτό το νωθρό ξεκίνημα στον δρόμο για την υπεράσπιση του τίτλου και to10.gr παρουσιάζει όλα όσα έχουν συμβεί στον οργανισμό του Ουισκόνσιν και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ακόμα να αγωνιστούν πλήρεις

Είναι η πιο ουσιαστική παράμετρος για να εξηγήσει την εικόνα των Μιλγουόκι Μπακς τη φετινή σεζόν. Ο Μάικ Μπουντενχόλζερ πρέπει σε κάθε παιχνίδι να προετοιμάζει την ομάδα του, ξέροντας πως δεν θα πρέπει να υπολογίζει σε τουλάχιστον έναν παίκτη, Το χειρότερο για τον Αμερικανό προπονητή είναι πως πρόκειται για αθλητές που αποτελούν βασικό κομμάτι του πυρήνα που έχει δημιουργηθεί γύρω από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Μέχρι στιγμής εφτά παίκτες έχουν πάρει μέρος και στα δέκα παιχνίδια της σεζόν, με τον Γκρέισον Άλεν (14,5π., 40% στα τρίποντα) να είναι ο μοναδικός μετά τον Greek Freak που έχει ξεκινήσει βασικός σε όλα. Το μεγαλύτερο «χτύπημα» για τους πρωταθλητές είναι η απουσία του Μπρουκ Λόπεζ, ο οποίος δημιουργεί ένα απροσπέλαστο τείχος με τον Αντετοκούνμπο στην άμυνα. Ο 33χρονος σέντερ έχει αγωνιστεί μόνο στη νικηφόρα πρεμιέρα απέναντι στους Μπρούκλιν Νετς, απουσιάζοντας από τα επόμενα εννιά ματς εξαιτίας τραυματισμού.

Ο Κρις Μίντλετον έχει μπει στο πρωτόκολλο του ΝΒΑ για τον κορωνοϊό, έχοντας χάσει τέσσερα παιχνίδια, με τους Μπακς να στερούνται τους 20 πόντους που πετύχαινε κατά μέσο όρο στις έξι συμμετοχές του, ενώ ο Τζρου Χόλιντεϊ επέστρεψε στα δύο τελευταία απέναντι σε Νικς και Γουίζαρντς, έχοντας μείνει εκτός από έξι αναμετρήσεις.

Μπόμπι Πόρτις (5), Σέμι Οτζελέγε (5) και Ρόντεϊ Χουντ (4) συμπληρώνουν το παζλ των σημαντικών παικτών που έχουν λείψει σε τουλάχιστον ένα παιχνίδι, με τον Μπουντενχόλζερ να ελπίζει πως θα τελειώσει σύντομα αυτός ο «εφιάλτης» για να μπορέσει να μοντάρει όπως θα ήθελε την ομάδα του.

Ψάχνοντας τη σταθερότητα

Τα «Ελάφια» δεν μπορούν να ελέγξουν τη συχνότητα των απουσιών του, μπορούν ωστόσο να κάνουν κάτι για να βελτιώσουν το παιχνίδι τους. Σίγουρα είναι επηρεασμένοι από τις ελλείψεις που προκαλούν οι συνεχόμενες «αναποδιές», αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να τις χρησιμοποιούν ως δικαιολογία για τις ήττες τους.

Είναι γεγονός πως ακόμα ψάχνονται για να βρουν μια σταθερότητα στο παιχνίδι τους, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να αποτελεί τη μοναδική σταθερά των Μπακς. Οι πρωταθλητές αντιμετωπίζουν δυσκολίες και στις δύο άκρες του παρκέ, με τα στατιστικά να λένε σε μεγάλο βαθμό την αλήθεια. Στην επίθεση βρίσκονται στην 19η θέση πετυχαίνοντας 106,7 πόντους ανά αγώνα, ενώ στις υπόλοιπες κατηγορίες είναι 21οι στα σουτ εντός πεδιάς (43,6%), 19οι στα τρίποντα (33,4%), 22οι στις ελεύθερες βολές (74,4%), 16οι στα ριμπάουντ (45,5), 25οι στις ασίστ (21,1), 17οι στα κλεψίματα (8,1), 22οι στις τάπες (4,4) και 14οι στα λάθη (14,4).

Πρόβλημα υπάρχει και στην άμυνα, καθώς δέχονται 108,6 πόντους ανά αγώνα (19η στο πρωτάθλημα), ενώ με εξαίρεση τα ποσοστά με τα οποία σουτάρουν οι αντίπαλοί τους έξω από τα 6,75 (31,7%, 4η καλύτερη αμυντική επίδοση), στις υπόλοιπες κατηγορίες τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά για τους πρωταθλητές.

Home court… disadvantage

Η έδρα πρέπει να αποτελεί «κάστρο» για κάθε ομάδα, ωστόσο για τους Μιλγουόκι Μπακς η πραγματικότητα είναι εντελώς αντίθετη. Από τις έξι ήττες, οι τέσσερις έχουν έρθει στο «Fiserv Forum» (1-4), ενώ εκτός έδρας η κατάσταση είναι πιο ισορροπημένη (2-2).

Μεγαλύτερο αντίκτυπο είχε το διπλό που πέτυχαν οι Νιου Γιορκ Νικς με 113-98, καθώς η ομάδα του «Μεγάλου Μήλου» βρέθηκε να χάνει με 19 πόντους (38-19) στο τέλος της πρώτης περιόδου, με την ανατροπή της να είναι η μεγαλύτερη από τότε που θεσπίστηκε το χρονόμετρο.

Οι Μιλγουόκι Μπακς θα κληθούν να δώσουν τέσσερα συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια απέναντι στους Φιλαδέλφεια 76ερς, Νιου Γιορκ Νικς, Μπόστον Σέλτικς και Ατλάντα Χοκς, πριν υποδεχθούν τους Λος Άντζελες Λέικερς, σε ένα πρόγραμμα σκέτο… πρόκληση,

Ο Αντετοκούνμπο στέκεται στο ύψος του

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει μείνει έξω από τον χωρό των απουσιών, έχοντας το απόλυτο σε συμμετοχές. Ο Greek Freak είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, ωστόσο δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνος. Διότι στο ξεκίνημα της σεζόν και έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στο ρόστερ, ο Έλληνας σούπερ σταρ είναι μια ομάδα μόνος του.

Ειδικότερα, είναι ο κορυφαίος σε έξι στατιστικές κατηγορίες (λεπτά συμμετοχής – 32,1, πόντοι – 27,3, ποσοστό στα εντός πεδιάς σουτ – 51,3%, ριμπάουντ – 11,1, ασίστ – 6 και τάπες – 1,7), αλλά και ο ίδιος ξέρει πως με τους συμπαίκτες του δίπλα μπορεί να είναι ακόμα καλύτερος. Αυτό που μπορεί να κάνει είναι να περιμένει να επιστρέψουν στην ενεργό δράση και μαζί τους να μπει στη «μάχη» υπεράσπισης των σκήπτρων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ