Κουλούρης – Η «αφλογιστία» του άλλοτε αρχισκόρερ της Super League (pic & vids)

Κουλούρης – Η «αφλογιστία» του άλλοτε αρχισκόρερ της Super League (pic & vids)

To10.gr θυμάται την πορεία του άλλοτε πρώτου σκόρερ της Super League, Ευθύμη Κουλούρη που αγνοεί εδώ και δύο χρόνια το δρόμο προς τα δίχτυα.

Το ημερολόγιο έγραφε 5 Οκτωβρίου 2019. Τότε ήταν και η τελευταία επαφή του Ευθύμη Κουλούρη με τα δίχτυα, όταν, ως παίκτης της Τουλούζ, είχε σκοράρει απέναντι στην Μπορντό για τη Ligue 1. Έκτοτε, ο 25χρονος στράικερ, ο οποίος τη σεζόν 2018-19 είχε αναδειχτεί με την φανέλα του Ατρόμητου πρώτος σκόρερ της Super League με 19 τέρματα, αναζητά στα γνώριμα λημέρια του, στο Περιστέρι, το πολυπόθητο restart στην καριέρα του, η οποία, ενώ ξεκίνησε ελπιδοφόρα, δεν έχει εξελιχθεί όπως θα ονειρευόταν ο ίδιος.

To10.gr σας παρουσιάζει τη διαδρομή του Έλληνα παίκτη που άφησε τη νοτιοδυτική Γαλλία για να επαναπατριστεί το περασμένο καλοκαίρι για λογαριασμό του Ατρόμητου, με τον ίδιο όμως να παραμένει «άσφαιρος» μετά το πέρας των 9 πρώτων αγωνιστικών.

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα

Ο Ευθύμης Κουλούρης, γεννημένος στις 6 Μαρτίου 1996, ανακαλύφθηκε από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ σε ηλικία μόλις 13 ετών σ’ ένα τουρνουά στον τόπο γενέτειράς του, την Σκύδρα. Από τότε φαινόταν ότι θα ακολουθούσε τον δρόμο του πατέρα του, Προκόπη (ήταν ποδοσφαιριστής στα νιάτα του), καθώς ξεχώριζε από τα υπόλοιπα παιδιά της ακαδημίας του Αετού. Το 2009, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ τον άρπαξε από τον Αετό Σκύδρας με αντάλλαγμα ένα σετ εμφανίσεων.

Όντας πλέον στα τμήματα υποδομής του Δικεφάλου, πανηγύρισε τον Μάιο του 2013 το πρωτάθλημα με την ομάδα κάτω των 17,πετυχαίνοντας στον τελικό, που διεξήχθη στα Πηγάδια της Ξάνθης, το γκολ της λύτρωσης κόντρα στον Ολυμπιακό. Αυτή η σημαντική στιγμή έδωσε το έναυσμα, ώστε ο ίδιος να μεταπηδήσει γρήγορα εκείνο το καλοκαίρι στην U20, όπου προπονητής ήταν ο Βλάνταν Ίβιτς. Εκεί ξεδίπλωσε το ταλέντο του σκοράροντας ακατάπαυστα, ενώ «έσπασε» πριν καν ενηλικιωθεί το ρεκόρ του Στέφανου Αθανασιάδη με τα περισσότερα γκολ στη δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ (25 γκολ σύνολο). Το τέλος της σεζόν 2013-2014 βρήκε την Κ20 του «Δικεφάλου» πρωταθλήτρια και τον Κουλούρη στην πρώτη ομάδα των «ασπρόμαυρων».

Ονειρεμένο ντεμπούτο

Στις 1 Ιανουαρίου 2014 ο Κουλούρης έγινε μέλος στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ και τέθηκε υπό τις οδηγίες του Χουμπ Στέφενς. Δεν άργησε μάλιστα να πάρει το βάπτισμα του πυρός, καθώς στις 13 Φεβρουαρίου πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο ματς Κυπέλλου απέναντι στον Απόλλωνα. Η εξαιρετική του εμφάνιση, η οποία συνδυάστηκε με 2 γκολ σε 45 λεπτά, έκανε άπαντες να τρίβουν τα μάτια τους με τον 17χρονο και 11 μηνών τότε ταλαντούχο επιθετικό. Όταν μάλιστα βρήκε δίχτυα και δύο εβδομάδες αργότερα μέσα στην Τούμπα για το πρωτάθλημα, στο 2-1 επί της Καλλονής, όλοι άρχισαν να κάνουν λόγο για το next big thing στην επίθεση των «ασπρόμαυρων». Στα 20 του χρόνια μάλιστα ψηφίστηκε δικαίως ως Player’s Young Player of the Season από τους συμπαίκτες του.

Ωστόσο, η αποχώρηση του Ολλανδού προπονητή έβαλε φρένο στο καθόλα υποσχόμενο ξεκίνημά του με την φανέλα του «Δικέφαλου». Την επόμενη σεζόν, με τον Άγγελο Αναστασιάδη στην άκρη του πάγκου, παραγκωνίστηκε πραγματοποιώντας μόλις 15 συμμετοχές, με τις περισσότερες από αυτές ως αλλαγή, χωρίς να καταφέρει να σκοράρει.

Η περιπλάνηση στην Κύπρο

Το καλοκαίρι του 2015, αποφασίστηκε να δοθεί δανεικός προκειμένου να πάρει περισσότερες ευκαιρίες. Επόμενος σταθμός του η Κύπρος και η Ανόρθωση, στέλνοντας με «το καλημέρα» ηχηρό μήνυμα πετυχαίνοντας έξι γκολ στο πρώτο του ματς για τον θεσμό του Κυπέλλου, στο 9-0 επί της Ελπίδας Ξυλοφάγου. Τέσσερις μέρες αργότερα (1/11) , σημείωσε και το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα, όταν μπαίνοντας ως αλλαγή στο 88’ στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Πάφο, χάρισε την νίκη στην ομάδα του με γκολ στις καθυστερήσεις (1-2). Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με τον ίδιο να περνάει μεγάλο διάστημα στον πάγκο. Ο απολογισμός του, ωστόσο, διόλου άσχημος: 13 γκολ σε 25 συμμετοχές. Μάλιστα, ο πρώην Ολλανδός τεχνικός της Κυπριακής ομάδας, Άντρε Πάους, με τον οποίο ο Κουλούρης είχε συνυπάρξει για μεγάλο διάστημα, τον είχε χαρακτηρίσει σε μία παλιά του συνέντευξή του «γεννημένο σκόρερ».

Η δεύτερη ευκαιρία στον ΠΑΟΚ

Επιστρέφοντας στον Δικέφαλο του Βορρά τη σεζόν 2016-17, συνάντησε εκ νέου τον Βλάνταν Ίβιτς, ο οποίος είχε αφήσει τις ακαδημίες, παίρνοντας προαγωγή ως προπονητής της πρώτης ομάδας. Ο Σέρβος έδειξε την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Κουλούρη και εισηγήθηκε στον Λούμπος Μίχελ την παραμονή του στην ομάδα. Κάποια στιγμή μάλιστα ο Σλοβάκος αθλητικός διευθυντής έθεσε εκ νέου επί τάπητος το ενδεχόμενο να παραχωρηθεί δανεικός, όμως τον Σεπτέμβριο του 2017 ο νεαρός επιθετικός υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο ως το 2021.

Τον Ιανουάριο του 2018  που «πάτησε» στην Θεσσαλονίκη ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, οι δυο τους συνέθεσαν ένα αχτύπητο δίδυμο στην επίθεση, με τον Έλληνα φορ να ολοκληρώνει τη σεζόν μετρώντας 5 γκολ σε 21 παρουσίες κατακτώντας μάλιστα και ακόμα ένα Κύπελλο (το προηγούμενο ήταν το Μάιο του 2017). Ωστόσο, ο ίδιος αντιλήφθηκε ότι η συνύπαρξή του με τον Σέρβο στράικερ δε θα του επέτρεπε να γίνει ο ηγέτης της front line του ΠΑΟΚ.

«Η Γη της Επαγγελίας» στο Περιστέρι

Το καλοκαίρι του 2018, ο Κουλούρης αποφάσισε να μην ακολουθήσει την προετοιμασία των «ασπρόμαυρων», αλλά να πάει δανεικός στον Ατρόμητο. Αυτή αποδείχτηκε ότι ήταν και η καλύτερη επιλογή για τον ίδιο, καθώς όχι μόνο εξελίχθηκε σα ποδοσφαιριστής, αλλά βγήκε πρώτος σκόρερ της Super League με τους «κυανόλευκους» με 19 γκολ. Έγινε ο πρώτος παίχτης στη σύγχρονη ιστορία των «κυανόλευκων» που ξεπέρασε τα 20 γκολ σε μία σεζόν, φτάνοντας τα 25 (ακολουθεί ο Κώστας Μήτρογλου με 19) αλλά και ο κορυφαίος Έλληνας σκόρερ των ελληνικών γηπέδων τα τελευταία 17 χρόνια. Ο παίκτης που κατέχει τα πρωτεία είναι ο Ντέμης Νικολαΐδης, που την περίοδο 2001-02 είχε σημειώσει 28 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις με την φανέλα της Ένωσης.

Ο προπονητής του στον Ατρόμητο, Νταμίρ Κάναντι μάλιστα στον οποίο ο Ευθύμης οφείλει πολλά είχε δηλώσει: «Όταν βρίσκεται μέσα στην αντίπαλη περιοχή μπορεί να σκοράρει με οποιονδήποτε τρόπο. Είναι σαν «κόμπρα» μέσα στην αντίπαλη περιοχή».

Η μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του εξελίχθηκε σε εφιάλτη

Οι εντυπωσιακές επιδόσεις του Κουλούρη στους Περιστεριώτες προκάλεσαν το ενδιαφέρον πολλών ευρωπαϊκών ομάδων, όπως της Άντερλεχτ, της Γαλατάσαραϊ και της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Εντέλει ο διεθνής στράικερ υπέγραψε στην Τουλούζ το 2019, με την συγκεκριμένη μετακίνηση να αποτελεί την ακριβότερη μεταγραφή Έλληνα ποδοσφαιριστή μέχρι εκείνη την στιγμή για τον ΠΑΟΚ (3,5 εκατομμύρια έβαλε στα ταμεία του). Η θητεία του στο Γαλλικό πρωτάθλημα ξεκίνησε ιδανικά για τον 25χρονο, ο οποίος σκόραρε με συνέπεια τους πρώτους μήνες. Ενδεικτικό είναι ότι στα πρώτα 9 ματς είχε βρει δίχτυα ήδη 4 φορές.

Όμως, η πτωτική πορεία της Τουλούζ με 9 σερί ήττες και η απόλυση του Αλέν Κομπουαρέ μετά την ήττα από την Μπορντό (τελευταία φορά που σκόραρε ο Κουλούρης), είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει σιγά-σιγά την θέση του στην γαλλική ομάδα και κατά συνέπεια στην Εθνική ομάδα.

Υποβιβασμός και κορωνοϊός … το «κερασάκι στην τούρτα»

Η είσοδος του κορωνοϊού στη ζωή μας  σε συνδυασμό με την καταστροφική πορεία της Τουλούζ και τον υποβιβασμό της στη δεύτερη κατηγορία (δεν ολοκληρώθηκε ποτέ το πρωτάθλημα) αποτέλεσε άλλο ένα πισωγύρισμα στην καριέρα του Ευθύμη Κουλούρη, ο οποίος αποχώρησε το περασμένο καλοκαίρι από την Γαλλία.

Πλέον, ο Κουλούρης έχοντας επιστρέψει στα γνωστά του λημέρια, φιλοδοξεί να το «πιάσει» από την αρχή και να δώσει απαντήσεις (πρώτα στον εαυτό του), ώστε να ξανακερδίσει φανέλα βασικού με την Εθνική ομάδα. Βέβαια, μέχρι στιγμής η τραγική εικόνα που παρουσιάζει ο Ατρόμητος, όντας ουραγός στη βαθμολογία, δε βοηθά τον ίδιο να εξελιχθεί και να θυμίσει το «golden boy» των «κυανόλευκων» που θαυμάσαμε πριν 3 χρόνια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ