Ιάγκο Άσπας – Ένας υποτιμημένος σούπερ ήρωας

Ιάγκο Άσπας – Ένας υποτιμημένος σούπερ ήρωας

Μπορεί να πραγματοποίησε ακόμη μια σπουδαία εμφάνιση απέναντι στη Μπαρτσελόνα, όμως ο Ιάγκο Άσπας είδε για ακόμη μια φορά το όνομα του να λείπει από τις επιλογές της «φούριας Ρόχα».

Aν και ο Λουίς Ενρίκε δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες  σπουδαίων επιθετικών, όπως ο Ζεράρντ Μορένο, και του Φεράν Τόρρες, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το τηλέφωνο του Ιάγκο Άσπας δεν χτύπησε για ακόμη μια φορά. 

Μπορεί η ιδιοφυία της Γαλλικίας να μην πραγματοποίει την καλύτερη σεζόν που θα μπορούσε ωστόσο τα νούμερα του παραμένουν ακόμη αξιόπιστα. O 33χρονος φορ τη Κυριακή το απόγευμα πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στη Μπαρτσελόνα χτυπώντας δις, βυθίζοντας έτσι και άλλο την ομάδα της Καταλονίας. Μπορεί να αγωνίζεται σε μια ομάδα η οποία παραδοσιακά δεν τερματίζει στις υψηλές θέσεις του πρωταθλήματος, μπορεί το όνομα του να μην συγκεντρώνει τα βλέμματα όμως ο επιθετικός της Θέλτα παραμένει ένας δεινός σκόρερ ο οποίος δεν έχει εισπράξει την αναγνώριση που του αναλογεί.  

O Άσπας λατρεύει να του λένε: «Έπρεπε να ήσουν σπουδαίος για την Ρεάλ η την Μπαρτσελόνα αλλά σε έχουν περιφρονήσει», άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που απέναντι στους λεγόμενους μεγάλους της Ισπανίας βγάζει μάτια. Πιο συγκεκριμένα έχει συνολικά 59 γκολ απέναντι σε Μαδρίτη, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο, Βαλένθια, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Σεβίλλη, Βιγιαρεάλ, Αθλέτικ Μπιλμπάο και Ρεάλ Μπέτις.  

Ενώ έχει εξελιχθεί σε δήμιος της Μπαρτσελόνα, καθώς στα 12 τελευταία του ματς πρωταθλήματος κόντρα στους Καταλανούς, ο Άσπας έχει εννέα γκολ και τρεις ασίστ. Μόνο ένας ενεργός παίκτης της LaLiga έχει περισσότερα γκολ εναντίον των «μπλαουγκράνα»: ο  Καρίμ Μπενζεμά (10).   

Εκτός όμως από τη φανέλα της Θέλτα, οι επιδόσεις του 33χρονου φορ είναι εξαιρετικές και με τα χρώματα της εθνικής Ισπανίας στο στήθος. Με την εθνική βρίσκει δίχτυα ανά 114 αγωνιστικά λεπτά, ενώ έχει σκοράρει σε κομβικές νίκες απέναντι σε αντιπάλους, όπως η Αργεντινή, η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Κροατία. Αν συμπεριλάβετε τις ασίστ του, ο Άσπας είναι υπεύθυνος για το ότι η Ισπανία βάζει την μπάλα στα δίχτυα κάθε 57 λεπτά όταν συμμετέχει. Είναι ξεχωριστός. Αλλά όχι αρκετά για τον Λουίς Ενρίκε.  

Το καθήκον της Ισπανίας απόψε είναι να κερδίσει την Ελλάδα στην Αθήνα (κάτι που δεν μπόρεσαν να καταφέρουν στη Γρανάδα τον περασμένο Μάρτιο) ώστε να παραμείνουν σε απόσταση αναπνοής από την Σουηδία την οποία θα φιλοξενήσουν την Κυριακή στη Σεβίλλη με σκοπό να την προσπεράσουν και να σφραγίσουν το απευθείας εισιτήριο για το Κατάρ.  

Η απώλεια των Φεράν, Oγιαρθάμπαλ, Γέρεμι και Μορένο σημαίνει έλλειψη 27 τερμάτων για τη «φουρία ρόχα» χωρίς να συμπεριλαμβάνονται και οι ασίστ. Ίσως ο Άσπας, ο οποίος δεν έχει παίξει από τη νίκη στα Νησιά Φερόε τον Ιούνιο του 2019,  να ήταν ο ήρωας της τελευταίας στιγμής…  

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ