Παναθηναϊκός – Η εξήγηση για τα δύο «ξεσπάσματα» στη σεζόν (vids)

Παναθηναϊκός – Η εξήγηση για τα δύο «ξεσπάσματα» στη σεζόν (vids)

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε απέναντι σε Αναντολού Εφές και ΑΕΚ τις καλύτερες εμφανίσεις του τη φετινή σεζόν και υπάρχει μια εξήγηση για τα όσα έκανε στο παρκέ του ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε την ΑΕΚ για την 7η αγωνιστική της Basket League και κατάφερε να πάρει μια εύκολη νίκη με 100-75. Οι πράσινοι πραγματοποίησαν την καλύτερή τους εμφάνιση εντός των τειχών, έχοντας πλουραλισμό, ενέργεια, ταχύτητα και ευστοχία στα σουτ τους. Το τελευταίο είναι κάτι που, μεταξύ άλλων, έχει στοιχίσει στην ομάδα του Πρίφτη η οποία εμφανίζεται ιδιαιτέρως άστοχη στα περισσότερα παιχνίδια της. Μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα όσα κάνουν πίσω από την γραμμή των 6,75, με το ποσοστό του τριφυλλιού να είναι ένα από τα χειρότερα στην EuroLeague, με τα πράγματα να μην εξελίσσονται καλύτερα στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Αυτός είναι ένας λόγος με τον οποίο θα μπορούσε να εξηγηθεί και το 2-7 που έχει μετά από εννιά αγωνιστικές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ρεκόρ που τον έχει φέρει στην προτελευταία θέση της κατάταξης. Ο Παναθηναϊκός σουτάρει με 33% από την γραμμή του τριπόντου, ποσοστό που τον φέρνει στην 12η θέση μεταξύ 18 ομάδων, ενώ στη Basket League – βγάζοντας εκτός τον αγώνα με την ΑΕΚ – αυτό «κατρακυλά» στο 23,4%.

Αναλυτικά τα τρίποντα του Παναθηναϊκού σε πέντε αγώνες της Basket League:

ΑΡΗΣ 9/36

ΙΩΝΙΚΟΣ 8/26

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 5/25

ΚΟΛΟΣΣΟΣ 7/32

ΠΑΟΚ 4/21

Αντίστοιχα και τα ποσοστά του σε οχτώ αγώνες της EuroLeague:

ΜΟΝΑΚΟ 4/19 21,1%

ΦΕΝΕΡ 6/28 21,4%

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ 11/23 47,8%

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 9/20 45%

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ 14/32 43,8%

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ 5/19 26,3%

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 3/22 13,6%

ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ 7/28 25%

Βλέποντας τα πεπραγμένα των πράσινων στους οχτώ από τους εννιά αγώνες της EuroLeague, παρατηρούμε πως με εξαίρεση τις αναμετρήσεις με Μπασκόνια, Ρεάλ Μαδρίτης και Μακάμπι Τελ Αβίβ, όπου τα ποσοστά ήταν αρκετά καλά για αυτό το επίπεδο, στις υπόλοιπες μετά βίας ξεπέρασε το 25% σε ένα παιχνίδι, ενώ αυτό έπιασε «ναδίρ» απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα με 13,6%.

Η «εξήγηση» για την διαφορετική εικόνα απέναντι σε Εφές και ΑΕΚ

Η φετινή σεζόν δεν έχει ξεκινήσει όπως θα τη φανταζόταν ο Δημήτρης Πρίφτης, με τους φίλους της ομάδας να έχουν να θυμούνται και την «παράσταση» απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Αναντολού Εφές. Πέρα από το ΟΑΚΑ, υπάρχει και άλλος ένας λόγος που κάνει τις εμφανίσεις με τους Τούρκους και την Ένωση ξεχωριστές και έχει να κάνει με τα όσα παρουσιάστηκαν παραπάνω.

Ο Παναθηναϊκός ήταν άλλη ομάδα πίσω από τα 6,75 σε αυτούς τους δύο αγώνες, σουτάροντας με 15/33 και 15/31 τρίποντα αντίστοιχα. Πήγε δηλαδή από το 33% στο σύνολο στην EuroLeague στο 45,4% και από το 23,4% στο 48,3% στη Basket League.

Με την Αναντολού Εφές πήρε το «όπλο» του ο Μέικον σε μια βραδιά καριέρας για τον Αμερικανό, ο οποίος είχε 9/12 τρίποντα και 34 πόντους, ενώ απέναντι στην ΑΕΚ υπήρχε το κρεσέντο του Παπαπέτρου στο τρίτο δεκάλεπτο με 4/4 και του Σαντ-Ρος στο δεύτερο με 3/3.

Το τρίποντο αποτελεί μαζί με την αθλητικότητα, δύο από τα κύρια στοιχεία που πρέπει να έχει μια ομάδα στο σύγχρονο μπάσκετ, με το τριφύλλι να διαθέτει το δεύτερο, αλλά να «χωλαίνει» ακόμα στο πρώτο. Υπάρχουν και αποδείξεις πως όταν τα σουτ μπαίνουν, ο Παναθηναϊκός «μεταμορφώνεται» καθώς γεμίζει με αυτοπεποίθηση και μπορεί να κερδίσει τον οποιοδήποτε στην Ευρώπη και να «διαλύσει« τους αντιπάλους του στην Ελλάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ