Η… κλωνοποίηση του διδύμου «Τσάβι-Ινιέστα» κάνει την Μπαρτσελόνα να ονειρεύεται (pics, vids)

Η… κλωνοποίηση του διδύμου «Τσάβι-Ινιέστα» κάνει την Μπαρτσελόνα να ονειρεύεται (pics, vids)

«Λάμπουν» και κάνουν... πλάκα κόντρα σε ποδοσφαιριστές που έχουν φάει με το «κουτάλι» τα γήπεδα. Ο ένας 18 και ο άλλος 17. Το δίδυμο Γκάβι-Πέδρι ήρθε για να μείνει και να παραλάβει τη... σκυτάλη που άφησαν οι Τσάβι και Ινιέστα.

«Είναι ένα τέρας, γεννήθηκε για να παίζει ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχουν ποδοσφαιριστές σε αυτήν την ηλικία που να έχουν τέτοια προσωπικότητα», ανέφερε ο Λουίς Ενρίκε μετά την αναμέτρηση με τη Σουηδία. Για ποιον; Φυσικά για τον Γκάβι.

Θα έλεγε κανείς πως ο «Λούτσο» έχει βαρεθεί να μιλάει για τον Πάμπλο Μαρτίν Παέθ Γκαβίρα, ή αλλιώς… Γκάβι. Μόνο έτσι δεν φαίνεται να είναι η κατάσταση όμως, καθώς ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Ισπανίας βρίσκει συνεχώς ευκαιρία για να αποθεώσει τον 17χρονο ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα.

Εξάλλου, αυτός ήταν που τον έβγαλε στο προσκήνιο πριν από περίπου έναν μήνα, όταν του έδωσε φανέλα βασικού στα τελικά του Nations League, απέναντι σε Ιταλία και Γαλλία. Και εκείνος τον έβγαλε ασπροπρόσωπο. Εμφάνιση που θα ζήλευαν πολλά μεγάλα ονόματα του πλανήτη.

Δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε πως ο Γκάβι έκανε… πλάκα κόντρα στους σούπερ σταρ της Σκουάντρα Ατζούρα. Κόντρα στον καλύτερο ποδοσφαιριστή της UEFA για την περασμένη σεζόν, τον Ζορζίνιο. Κόντρα στον Μάρκο Βεράτι που είναι βασικός και αναντικατάστατος στην Dream Team του Παρισιού, δίπλα στους Μέσι, Νεϊμάρ και Εμπαπέ.

Ωστόσο οι τελευταίες του εμφανίσεις με τη «Φούρια Ρόχα», απέδειξαν πως τα παιχνίδια στο Nations League δεν ήταν απλώς μερικές… ονειρικές βραδιές. Ο Γκάβι ήταν και πάλι «τρομακτικός». Τόσο στο ΟΑΚΑ απέναντι στην εθνική μας ομάδα, όσο και στη Σεβίλλη κόντρα στη Σουηδία, στο παιχνίδι το οποίο έκρινε και το απευθείας εισιτήριο του ομίλου για το Κατάρ.

Εμφανίσεις που έκαναν έναν απλό φίλαθλο να αναρωτιέται εάν όντως αυτός ο «μάγος» είναι 17 χρονών. Αλάνθαστος, μέσα σε όλες τις μονομαχίες και με κινήσεις που θυμίζουν δύο Ισπανούς «θρύλους» της ομάδας του, της Μπαρτσελόνα…

Στην Αθήνα, ο ξεχωριστός μέσος της Μπαρτσελόνα έβγαλε… μάτια. Η εμφάνιση του; Επική. 55 επαφές, 3/3 μακρινές μεταβιβάσεις, 6/15 κερδισμένες μονομαχίες, 3/5 επιτυχημένες ντρίμπλες, ένα τάκλιν και 100% ποσοστό ευστοχίας στις μεταβιβάσεις του, έχοντας συνολικά 43/43!

Μάλιστα το τελευταίο του στατιστικό ήταν μοναδικό, καθώς κανένας άλλος ποδοσφαιριστής στα προκριματικά δεν είχε 100% ποσοστό επιτυχίας στις πάσες, έχοντας τόσο μεγάλο αριθμό προσπαθειών, όσο ο «πιτσιρικάς».

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και απέναντι στη Σουηδία. Σε ένα παιχνίδι do or die για την Ισπανία, ο Γκάβι κατάφερε και πάλι να «κλέψει» την παράσταση και να θυμίσει σε όλους πως πρόκειται για ένα δημιούργημα της Μασία.

91 επαφές, 68/74 μεταβιβάσεις, δημιούργησε δύο κλασικές ευκαιρίες, 10/15 κερδισμένες μονομαχίες και μία ανάκτηση. Μοναδικός για άλλη μία φορά, έχοντας παράλληλα και μερικά τρομερά highlights κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ωστόσο δεν είναι μόνο ο Γκάβι το μέλλον της Ισπανίας και της Μπαρτσελόνα. Δεν γίνεται να μείνει εκτός κουβέντας ο Πέδρι. Ο 18χρονος «μάγος» που έκανε… σεισμό την περασμένη σεζόν με τους «μπλαουγκράνα» και τους «Φούριας Ρόχα».

Οι τραυματισμοί του, τον έχουν αφήσει πίσω σε αυτό το πρώτο μισό της σεζόν, ωστόσο κανένας δεν ξεχνάει πως πρόκειται για ακόμα ένα «διαμάντι» που έχει στα χέρια του πλέον ο Τσάβι.

Ο μικροκαμωμένος μέσος της Μπαρτσελόνα έκανε ό,τι ήθελε στο Euro αυτό και… ακούστηκε σε όλη την Ευρώπη. Οι εμφανίσεις του δεν έδειχναν έναν 18χρονο αλλά έναν ώριμο ποδοσφαιριστή που έχει φάει με το… κουτάλι τα γήπεδα.

«Είδατε τι τουρνουά έκανε ο Πέδρι; Δεν έχω δει ποτέ ξανά έναν 18χρονο να παίζει έτσι, όπως ο Πέδρι. Ούτε καν ο Ινιέστα. Είναι πραγματικά τρελό. Πρέπει να τον προστατέψουμε», δήλωσε ο Λουίς Ενρίκε για τον Πέδρι μετά τον αποκλεισμό της Ισπανίας κόντρα στην Ιταλία.

Χρειάστηκαν 119 λεπτά για να κάνει την πρώτη του κακή πάσα κόντρα στη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης. Σε ημιτελικό Euro, σε ένα κλασικό ευρωπαϊκό ντέρμπι, ο Πέδρι είχε 100% ποσοστό επιτυχίας στις μεταβιβάσεις του μέχρι και το 119ο λεπτό του παιχνιδιού.

Στο 90λεπτο, ο Πέδρι είχε 100% ποσοστό επιτυχίας στις πάσες, 63 επαφές με την μπάλα, 6 πάσες στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου, 2 δημιουργημένες ευκαιρίες, 2 ανακτήσεις της μπάλας και ένα κόψιμο.

Όλο το τουρνουά που έκανε ο Πέδρι ήταν σκέτο… όνειρο. Ο μέσος της Μπαρτσελόνα ήταν απολαυστικός από το πρώτο του μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι με τη Σκουάτρα Ατζούρα, έχοντας καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη της «φούρια ρόχα».

Ο Λουίς Ενρίκε του έδωσε τα κλειδιά της μεσαίας γραμμής και ο Πέδρι ανταπέδωσε. 544 επαφές, 421 επιτυχημένες μεταβιβάσεις, 25 κερδισμένες μονομαχίες, 25 ανακτήσεις της μπάλας και 11 δημιουργημένες κλασικές ευκαιρίες. Αυτά ήταν τα νούμερα του 18χρονου Πέδρι στο Euro.

Ένας ποδοσφαιριστής που έχασε μόλις τρία λεπτά στο τουρνουά και αγωνίστηκε σε τρεις συνεχόμενες παρατάσεις, προερχόμενος μάλιστα από μία γεμάτη σεζόν με την Μπαρτσελόνα με την οποία αγωνίστηκε κατά τη διάρκεια της σεζόν σε 52 αγώνες.

Στην Ισπανία τον συγκρίνουν συνεχώς με τον «θρύλο» των «μπλαουγκράνα» τον Αντρές Ινιέστα. Ιεροσυλία; Ίσως, αλλά ο Πέδρι δείχνει πως έχει όλα τα φόντα για να φτάσει πάρα πολύ ψηλά. Η καταλανική GOL πάντως δε δίστασε πριν από μερικούς μήνες να συγκρίνει ανοιχτά τον «πιτσιρικά» με τον Ινιέστα…

Αυτή τη στιγμή η Μπαρτσελόνα έχει στα χέρια της ένα δίδυμο που μπορεί να γράψει ιστορία. Ένα δίδυμο που μπορεί να ακούγεται «τρελό» ωστόσο θυμίζει σε μεγάλο βαθμό τη «θρυλική» δυάδα που είχαν κάποτε οι «μπλαουγκράνα»…

Με τον έναν εκ των δύο να καλείται να τους ανεβάσει επίπεδο και να τους παραδόσει τα σκήπτρα, ώστε να επαναφέρουν και πάλι στην κορυφή της Ισπανίας και της Ευρώπης την Μπαρτσελόνα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ