Σέρχιο Ράμος, η επιστροφή… (vid)

Σέρχιο Ράμος, η επιστροφή… (vid)

Ο Σέρχιο Ράμος επέστρεψε ξανά στη δράση έπειτα από πέντε μήνες, έχοντας στόχο να υπενθυμίσει πως παραμένει ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς στον κόσμο και να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί διεκδικώντας κορυφές.

Το ημερολόγιο έγραφε 8 Ιουλίου. Η Παρί Σεν Ζερμέν ανακοίνωνε την απόκτηση του Σέρχιο Ράμος με τον Ισπανό να αφήνει τα χρώματα της Ρεάλ Μαδρίτης έπειτα από 16 χρόνια για να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του.  

Έτσι η Παρί πρόσθετε ένα ακόμη από τα αστέρια του Παγκόσμιου ποδοσφαίρου στο δυναμικό της μετά τους Χακίμι, Τζίτζι Ντοναρούμα, Τζίνι Βαϊνάλντουμ και φυσικά τον Λιονέλ Μέσι. Ωστόσο οι οπαδοί των «Παριζιάνων» χρειάστηκε να κάνουν αρκετή υπομονή ώστε να δουν τον Σέρχιο Ράμος με τα χρώματα της ομάδας τους. 

Πιο συγκεκριμένα πέντε μήνες η αν προτιμάτε…207 ημέρες έμεινε στα «πιτς» ο 35χρονος αμυντικός. Τελευταία του εμφάνιση ήταν στις 5 Μαϊου με την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, όταν και είχε αγωνιστεί στην αναμέτρηση του Στάμφορντ Μπριτζ απέναντι στην Τσέλσι για τα ημιτελικά του Champions League.  

Έκτοτε ακολούθησαν πέντε μήνες αποχής, απογοήτευσης, αμφισβήτησης από κόσμο και media, και σκληρής δουλειάς στο γυμναστήριο. Όμως ο άλλοτε ηγέτης της Ρεάλ Μαδρίτης δεν το έβαλε κάτω και φώναξε βροντερό παρών… άλλωστε μια από τις πολλές φράσεις που κοσμούν το κορμί τα λέει όλα «Σε ευχαριστώ Θεέ για την ακατανίκητη ψυχή μου. Είμαι ο άρχοντας…».

Το ντεμπούτο του με την Σεντ Ετιέν  

Ο Σέρχιο Ράμος το τελευταίο διάστημα έκανε προπόνηση με την υπόλοιπη ομάδα στέλνοντας έτσι το μήνυμα στον τεχνικό της Παρί Μαουρίσιο Ποκετίνο πως είναι έτοιμος να μπει στην «μάχη». Αρχικά ο Αργεντίνος τεχνικός τον συμπεριέλαβε στην αποστολή για το ματς με την Μάντσεστερ Σίτι, και την Κυριακή(28/11) του έδωσε για πρώτη φορά φανέλα βασικού απέναντι στη Σεντ Ετιέν.  

Και ο «Ανδαλουσιανός» άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά κάνοντας ένα εξαιρετικό ματς με τα νούμερα να είναι αδιάψευστος μάρτυρας. 94,1% ποσοστό ευστοχίας στις πάσες, 7/9 κερδισμένες εναέριες μονομαχίες και ο πρώτος παίκτης του αγώνα σε μεταβιβάσεις(101).  

Ο Ράμος αναζητάει το ρεκόρ με την εθνική του ομάδα  

Ο 35χρονος θέλει να αφήσει πίσω του τους τραυματισμούς και να γίνει βασικός στην Παρί Σεν Ζερμέν. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να επιστρέψει στην εθνική Ισπανίας με στόχο τη συμμετοχή στο Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ. Ο 35χρονος έχει παίξει σε 180 παιχνίδια για τη «φούρια ρόχας» και βρίσκεται 5 συμμετοχές μακριά από το να σπάσει το διεθνές ρεκόρ των 184 εμφανίσεων του Χασάν Αχμέντ με την Αίγυπτο.  

Ο Σέρχιο Ράμος πέρασε τους πέντε πιο δύσκολους μήνες στην καριέρα του. Πέντε μήνες γεμάτοι αβεβαιότητα, αμφισβήτηση, απογοήτευση, αλλά το κυριότερο πέντε μήνες πόνου που τον κράτησαν μακριά από αυτό που αγαπά… το ποδόσφαιρο.   

Ωστόσο όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Ο άλλοτε ηγέτης της Ρεάλ κοιτά το μέλλον με αισιοδοξία ξανά θέλοντας να παραμείνει ένας από τους κορυφαίους κεντρικούς αμυντικούς στον κόσμο και να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί διεκδικώντας κορυφές. 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ