Όταν ο Νοβίτσκι κι ο ΜακΓκρέιντι έβαλαν 101 πόντους στο ντέρμπι του Τέξας (vid)

Όταν ο Νοβίτσκι κι ο ΜακΓκρέιντι έβαλαν 101 πόντους στο ντέρμπι του Τέξας (vid)

Ήταν 2 Δεκεμβρίου του 2004 όταν ο Ντιρκ Νοβίτσκι αντιμετώπισε τον Τρέισι ΜακΓκρέιντι σε μια απίθανη μονομαχία στο ντέρμπι του Τέξας. To10.gr γυρνά τον χρόνο πίσω και θυμάται.

Στη δεκαετία του 2000 οι Ντάλας Μάβερικς προσπαθούσαν να εδραιωθούν ως μια νέα δύναμη στην Δύση, με κορυφαίο τον Ντιρκ Νοβίτσκι, ενώ οι Ρόκετς πάσχιζαν να θυμηθούν τις ένδοξες μέρες στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Είχαν τον Γιάο Μινγκ από το 2003, αλλά ήταν μόνος του μέχρι να έρθει ο ΜακΓκρέιντι από το Ορλάντο το επόμενο καλοκαίρι. Στις 2 Δεκεμβρίου του 2004 το Ντάλας και ο Ντιρκ τους περίμεναν για μια… μονομαχία στο Τέξας. Ο Γερμανός και το νέο μεταγραφικό απόκτημα των Ρόκετς ήταν οι κορυφαίες ατραξιόν του αγώνα όμως κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που θα ακολουθούσε.

Όλοι θα περίμεναν ένα δυνατό ματς χωρίς όμως να πιάσουν οι δύο σταρ εξωπραγματικά επίπεδα απόδοσης, μιας και ήταν μόλις ο 18ος αγώνας της σεζόν για αμφότερες, ενώ υπήρχε περίπτωση να συναντηθούν και στα playoffs, άρα οι προπονητές το λογικό θα ήταν να κρατούν «κρυφά χαρτιά».

Η Μάχη μεταξύ Νοβίτσκι και ΜακΓρέιντι έμοιαζε βγαλμένη από τα καλύτερα Γουέστερν σαν αληθινοί καουμπόηδες έριχναν «κατά ριπάς» στο καλάθι με τον ένα να ακολουθεί τον άλλον σε απίστευτη απόδοση.

Το ματς μάλιστα, προς ευχαρίστηση του κοινού πήγε στην παράταση, με τους Μάβερικς να κερδίζουν τελικά με 113-107. 53 πόντοι και 16 ριμπάουντ για το αστέρι των «Μαβς» ενώ ο «T-MAC» είχε από πλευράς του 48, μαζί με 9 ριμπάουντ και 9 ασίστ, «αγγίζοντας» το triple double.

Οι υπόλοιποι Μάβερικς πέτυχαν 60 και αντίστοιχα οι Ρόκετς 58, την ώρα που μόνο οι δυο τους μαζί είχαν συνολικά 101! Ο Στιβ Κερ, που είχε τότε ρόλο σχολιαστή, δήλωνε χαρακτηριστικά:«Δε θυμάμαι ποτέ μου να έχω δει ξανά δύο παίκτες να παίζουν τόσο καλά στο ίδιο ματς. Ποτέ μου!»

Μπορεί o ΜακΓκρέιντι να μην κέρδισε χάνοντας στις λεπτομέρειες, έδωσε όμως μια γεύση από το τι θα συνέβαινε μια εβδομάδα μετά απέναντι στον άλλο εκπρόσωπο του Τέξας, τους Σπερς…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ