Το Top5 των μεγαλύτερων διαφορών του NBA (pics, vid)

Το Top5 των μεγαλύτερων διαφορών του NBA (pics, vid)

Οι Μέμφις Γκρίζλις «ισοπέδωσαν» τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, με την πιο ευρεία νίκη στην ιστορία του NBA και to10.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τις πέντε νίκες με τη μεγαλύτερη διαφορά πόντων στον «μαγικό κόσμο».

Το NBA πάντα γίνεται πιο σκληρό και η ένταση ανεβαίνει στα playoffs, όμως στην κανονική περίοδο έχουν υπάρξει φορές που οι άμυνες κάθε άλλο παρά… χαλύβδινες είναι. Ειδικά στους πρώτους μήνες τις περιόδου που οι άμυνες πήγαν «περίπατο» επί 48 λεπτά, με τη μια εκ των δύο ομάδων να «ποδοπατά» την άλλη με τεράστια διαφορά.

Τα παιχνίδια αυτά μακροπρόθεσμα δεν είναι παρά ένα από τα συνολικά 82 που δίνουν σε μια μακρά σεζόν, όμως ακόμα κι έτσι οι συγκεκριμένες αναμετρήσεις καταχωρούνται στα βιβλία των ρεκόρ, θετικών ή αρνητικών, ανάλογα για ποια πλευρά γίνεται λόγος.

Μέμφις Γκρίζλις – Οκλαχόμα Σίτι θάντερ 152-79, 3 Δεκεμβρίου 2021

Η Οκλαχόμα είναι μια από τις χειρότερες ομάδες της φετινής σεζόν, όμως ακόμα κι έτσι δύσκολα θα περίμενε κανείς αυτό που συνέβη τα ξημερώματα. Οι «αρκούδες» μπήκαν δυνατά από την αρχή και δεν άφησαν σε κανένα σημείο το «πόδι από το γκάζι», με την ομάδα του Αλεξέι Ποκουσέφσκι να ζει την χειρότερη ήττα της ιστορίας της, αλλά και ολόκληρου του NBA, με 73 πόντους.

Κλίβελαντ Καβαλίερς – Μαϊάμι Χιτ 148-80, 18 Δεκεμβρίου 1991

Πριν από το Μέμφις, το ρεκόρ ανήκε στο Κλίβελαντ, τρεις δεκαετίες πίσω. Στα τέλη του 1991 οι Καβς υποδέχθηκαν τους Χιτ και τους «κέρασαν μπόλικο φαρμάκι» χωρίς μάλιστα να στοχεύουν σε τόσο ακραία επίδοση. Οι 68 πόντοι της διαφοράς απλώς… έτυχε να έρθουν όπως είχε δηλώσει ο Ντάνι Φέρι:

«Τελειώνοντας το ματς εξεπλάγην όταν το είπαν στα μεγάφωνα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και πως να μην έρθει αυτή η διαφορά όταν το σκορ του δευτέρου ημιχρόνου ήταν 72-25. Οκτώ παίκτες του Κλίβελαντ τελείωσαν την αναμέτρηση με διψήφιο αριθμό πόντων και κορυφαίους τους Μαρκ Πράις και Τζον Μπατλ με 18 πόντους, ενώ από τους ηττημένους αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Στιβ Σμιθ με 15.

Ιντιάνα Πέισερς – Πόρτλαντ Μπλέιζερς 124-59, 28 Φεβρουαρίου 1998

Η Ιντιάνα με κόουτς τότε τον Λάρι Μπερντ, στη χρονιά μάλιστα κατά την οποία αναδείχθηκε και κορυφαίος προπονητής της λίγκας, ήθελε να κερδίζει τα ματς μέσα από την άμυνά της και σε κανένα ματς δεν ήταν αυτό πιο εμφανές, από την αναμέτρηση με το Πόρτλαντ στα τέλη εκείνου του Φλεβάρη.

Όπως και στην περίπτωση των Καβαλίερς, η Ιντιάνα είχε οκτώ παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Μαρκ Τζάκσον να έχει 18, ενώ στην αντίπερα όχθη καλύτερος ήταν ο Ρασίντ Ουάλας με 14.

65 πόντοι διαφορά και μάλιστα παραπάνω από double score. Ο Ρέτζι Μίλερ δικαιολογημένα ενθουσιάστηκε:

«Παίξαμε καλά αλλά δεν περίμενα να μπορέσουμε να κρατήσουμε την αντίπαλοι ομάδα κάτω από τους 60 πόντους, μια ομάδα με τόσα πολλά διαφορετικά και ικανότατα επιθετικά «όπλα». Πρέπει να συυγχαρούμε ο ένας τον άλλον που τους γ@@@@@@@@ τον κ@@@ για 48 λεπτά συνεχόμενα».

Λος Άντζελες Λέικερς – Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς 162-99, 20 Μαρτίου 1972

Οι Λέικερς φιλοξένησαν το Γκόλντεν Στέιτ και ήθελαν να δείξουν, απέναντι στον Νέιτ Θάρμοντ, έναν από τους ελάχιστους παίκτες που έμελλε να καταφέρει να κάνει quadruple double, να είναι δηλαδή διψήφιος σε τέσσερις στατιστικές κατηγορίες σε ένα ματς, πως εκείνη τη χρονιά δεν αστιεύονταν.

Ήθελαν με κάθε τρόπο το πρώτο τους πρωτάθλημα στο Λος Άντζελες και φρόντισαν να το καταστήσουν απόλυτα σαφές «ξεσπώντας» πάνω στους αντιπάλους τους, νικώντας με διαφορά 63 πόντων. Όλοι οι παίκτες των «Λιμνανθρώπων σκόραραν, πλην ενός, με οκτώ να πετυχαίνουν διψήφιο αριθμό πόντων.

Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς – Σακραμέντο Κινγκς 153-91 3 Νοεμβρίου 1991

Οι Γκόλντεν Στείτ Γουόριορς το 1991 «ρέφαραν» κάπως την ήττα από τους Λέικερς, πληγώνοντας όμως άλλη ομάδα τους Κινγκς, έχοντας τότε στον ρόστερ τους τον Βίκτορ Αλεξάντερ, ο οποίος πέρασε και από την Ελλάδα αργότερα, στα μέσα της δεκαετίας εκείνης, αλλά και τον Ροντ Χίγκινς. 62 πόντοι διαφορά σε μια βραδιά που οι φίλαθλοί τους τη θυμούνται για καιρό.

Κορυφαίος για τους «πολεμιστές» ήταν ο Κρις Μάλιν με 32 πόντους, ενώ άλλοι δύο παίκτες άγγιξαν τους τριάντα (Αλεξάντερ και Μαρτσουλιόνις με 28 και 27 αντίστοιχα), ενώ από τους «βασιλιάδες» ξεχώρισε ο Τζιμ Λες με 17.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ