Σέρχιο Αραούχο – Ο άνθρωπος των ντέρμπι (vids)

Σέρχιο Αραούχο – Ο άνθρωπος των ντέρμπι (vids)

Ο Αργεντινός επιθετικός είναι έτοιμος για ακόμη ένα μεγάλο παιχνίδι και to10.gr σας θυμίζει τις μεγάλες βραδιές του αγαπημένου των ΑΕΚτζήδων στα ντέρμπι.

Η μεγαλύτερη «πληγή» της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια είναι αναμφίβολα τα αποτελέσματά της στα ντέρμπι. Εδώ και μία τριετία η Ένωση παρουσιάζεται κατώτερη των περιστάσεων στα μεγάλα ματς, με μοναδικές αναλαμπές ουσιαστικά κάποιες νίκες κόντρα στον Παναθηναϊκό. Τον προσεχή (5/12, 19:30) αντίπαλό της στο πρωτάθλημα, εκεί όπου οι «κιτρινόμαυροι» έχουν ήδη δύο αποτυχίες φέτος με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

Ένα από τα μεγάλα όπλα της ΑΕΚ και του Αργύρη Γιαννίκη για το αθηναϊκό ντέρμπι είναι ο Σέρχιο Αραούχο. Ο Αργεντινός επιθετικός βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση έχοντας ήδη πετύχει έξι γκολ ενώ στη συνολική του παρουσία στην ομάδα, από τον Ιανουάριο του 2017 όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα μέρη μας, έχει αποδείξει πολλάκις ότι είναι γεννημένος για τα μεγάλα ματς. Με πολλά και σημαντικά γκολ σε ντέρμπι.

Ο μοναδικός με το know how 

Δεν το λέμε εμείς, αλλά οι αριθμοί. Σε 27 ματς κόντρα στους άλλους τρεις του Big 4 o Αραούχο μετρά 10 γκολ και δύο ασίστ ενώ είναι περιττό να αναφέρουμε ότι από το υπάρχον ρόστερ είναι μακράν ο ποδοσφαιριστής με τα καλύτερα στατιστικά στα μεγάλα ματς. Κι αν πλέον είναι ελάχιστοι αυτοί που έχουν απομείνει από τα προηγούμενα χρόνια, αξίζει να σημειωθεί ότι ούτε κάποιος από αυτούς που έχουν αποχωρήσει είχε καταγράψει καλύτερη παρουσία (βλέπε Λιβάγια για παράδειγμα).

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός πως πλην της σεζόν του πρωταθλήματος δεν έχει πετύχει την ΑΕΚ σε καλές περιόδους αγωνιστικά, το πρόσημο του Αραούχο είναι θετικό και με τους τρεις άλλους. Ο Αργεντινός έχει πέντε νίκες και τέσσερις ήττες σε δέκα ματς με τον Ολυμπιακό, έξι νίκες και τρεις ήττες στα ίδια ματς με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ και τέσσερις νίκες με δύο ήττες κόντρα στον Παναθηναϊκό. Πάμε να θυμηθούμε όμως τις μεγάλες βραδιές του «Τσίνο» με τα κιτρινόμαυρα…

Πέντε γκολ και μία ασίστ κόντρα στον Ολυμπιακό

Μπορεί τα δύο γκολ που πέτυχε στο πρόσφατο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό να μην ήταν αρκετά για να δώσουν τη νίκη στην ομάδα του, ωστόσο κατά το παρελθόν ο Αραούχο έχει συμβάλει με τα γκολ του σε νίκες κατά των Πειραιωτών. Η αρχή έγινε από τον ημιτελικό Κυπέλλου της σεζόν 2016-17 όταν σκόραρε στη νίκη της Ένωσης με 2-1 μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Την επόμενη σεζόν σκόραρε και πάλι σε παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, όταν με τρομερό σουτ έκανε το 2-0 στη νίκη-πρόκριση της ΑΕΚ με 2-1, για τα προημιτελικά τότε της διοργάνωσης. Έχει βρει δίχτυα και άλλη μία φορά σε ήττα, στο 1-2 της σεζόν 2019-20 για τα πλέι οφ της Super League ενώ έχει δώσει και μία ασίστ, στο πρώτο γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στο απίθανο 3-2 τον Σεπτέμβρη του 2017.

Τρία γκολ και μία ασίστ κόντρα στον Παναθηναϊκό 

Με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό ο Αραούχο έχει παίξει τρεις φορές λιγότερες από ότι με τον Ολυμπιακό (επτά και δέκα αντίστοιχα), αλλά έχει κάνει και εκεί τη δουλειά του. Ο 29χρονος άσος πέτυχε δύο γκολ στη νίκη της ΑΕΚ με 3-0 το 2018, αποτέλεσμα με το οποίο η Ενωση είχε εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό την κατάκτηση του πρωταθλήματος εκείνης της σεζόν.

Στη δεύτερη επιστροφή του στην ΑΕΚ, ο Αραούχο είχε ανοίξει λογαριασμό με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Για τον δεύτερο γύρο της σεζόν 2019-20 ο Αργεντινός είχε σκοράρει το μοναδικό γκολ στη νίκη του Δικεφάλου με 1-0 στο ΟΑΚΑ. Τέλος, έχει και μία ασίστ, στο διπλό της ΑΕΚ με 3-1 για τα πλέι οφ της ίδιας σεζόν.

Δύο γκολ κόντρα στον ΠΑΟΚ

Πιο φτωχός είναι ο απολογισμός του Αρούχο απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ο επιθετικός της ΑΕΚ πέτυχε δύο πανέμορφα γκολ στην παρθενική του εμφάνιση απέναντι στους «ασπρόμαυρους», τη σεζόν 2016-17 όταν η Ένωση είχε νικήσει με 3-0 κι έκτοτε δεν κατάφερε να σκοράρει ξανά. Μάλιστα την επόμενη σεζόν είχε αποβληθεί στο ντέρμπι των δύο ομάδων στο ΟΑΚΑ (1-0), πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ