Formula 1 – Ανεπανάληπτο φινάλε με μόνο έναν νικητή… (pics, vid)

Formula 1 – Ανεπανάληπτο φινάλε με μόνο έναν νικητή… (pics, vid)

Το θρίλερ στη Formula 1 συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και στον τελευταίο αγώνα της σεζόν στο Άμπου Ντάμπι, ο Μαξ Φερστάπεν με τον Λιούις Χάμιλτον θα παλέψουν για τον τίτλο σε μια μάχη δίχως... αύριο.

Η Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας φιλοξένησε για πρώτη φορά Grand Prix, με τον αγώνα να μας χαρίζει απίστευτες συγκινήσεις καθώς οι δύο διεκδικητές του τίτλου, Μαξ Φερστάπεν και Λιούις Χάμιλτον, έδωσαν τα πάντα σε ένα GP που θύμισε κάτι από τα παλιά.

Νικητής ήταν για ακόμα μια φορά ο Χάμιλτον. Ο Βρετανός πιλότος πάλεψε με τον Ολλανδό και εκμεταλλευόμενος την ποινή που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της κούρσας ο οδηγός της Red Bull πήρε μια απίστευτα σημαντική νίκη που τον φέρνει πιο κοντά στον τίτλο.

Ισόβαθμοι και όποιος αντέξει στο Άμπου Ντάμπι

Αυτή τη στιγμή, και μετά το πέρας του Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας, οι δύο «μονομάχοι» βρίσκονται ισόβαθμοι στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας 369,5 βαθμούς έκαστος, με τον Φερστάπεν να παραμένει πρώτος καθώς έχει σημειώσει περισσότερες νίκες στη σεζόν.

Όλα λοιπόν θα κριθούν στον τελευταίο αγώνα της σεζόν. Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την πίστα του Άμπου Ντάμπι, που πάντα μας χάριζε συναρπαστικούς αγώνες. Αυτός εδώ όμως είναι ακόμα πιο ξεχωριστός. Μιλάμε για ένα από τα καλύτερα φινάλε στην ιστορία της Formula 1, και σίγουρα το καλύτερο τα τελευταία χρόνια.

Το Σαββατοκύριακο, λοιπόν, 10-12 Δεκεμβρίου οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα έχουν την ευκαιρία να  απολαύσουν μία παράσταση κορυφαίου επιπέδου. Ο πολύπειρος και επτάκις πρωταθλητής, Λιούις Χάμιλτον, κόντρα στον πολλά υποσχόμενο και ανερχόμενο, Μάξ Φερστάπεν.

Προετοιμάζονται για… πόλεμο

Είναι δεδομένο πως οι δύο ομάδες έχουν ήδη ξεκινήσει να σχεδιάζουν τις στρατηγικές τους. Παίζεται και το πρωτάθλημα των κατασκευαστών άλλωστε. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Βέβαια εκείνη τη στιγμή σημασία θα έχει ποιος πιλότος θα δει πρώτος την καρό σημαία.

Σημαντικό ρόλο θα παίξει ποιος θα πάρει την pole position στην τελευταία μέρα των κατατακτήριων δοκιμών. Βέβαια δεν θα κρίνει τα πάντα, όμως θα είναι μια καλή αρχή για το ποιος θα έχει το προβάδισμα. Ακόμα οι στρατηγικές των ελαστικών θα κρίνουν πολλά, όπως φυσικά και ο απρόβλεπτος παράγοντας που είναι τα ατυχήματα, καθώς όπως είδαμε είχαν τεράστια σημασία στους τελευταίους αγώνες.

Όπως και να έχει τα δεδομένα είναι απλά. Πρόκειται για έναν αγώνα που όλα μπορούν να συμβούν. Το μόνο σίγουρο είναι πως και οι δύο θα παλέψουν με νύχια και με δόντια για τη νίκη. Ένα πρωτάθλημα κρίνεται στο Άμπου Ντάμπι και σε λίγα βράδια θα ξέρουμε τον νικητή. Σε ένα από τα κορυφαία φινάλε στην ιστορία της Formula 1.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ