10+1 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την Αταλάντα (pics, vids)

10+1 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την Αταλάντα (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με την Αταλάντα στα μπαράζ του Europa League και to10.gr σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη μηχανή των γκολ του Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι.

Εξαιρετικά δύσκολη η κλήρωση για τον Ολυμπιακό για τα μπαράζ του Europa League… Οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν την Αταλάντα για να καταφέρουν να εξασφαλίσουν μία θέση στους «16» του Europa League.

Μία κλήρωση που στα… χαρτιά μοιάζει να είναι η χειρότερη για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Η Αταλάντα είναι αυτή τη στιγμή μία από τις καλύτερες ομάδες της Ιταλίας και φροντίζει να το αποδεικνύει σε κάθε αγωνιστική.

To10 μάζεψε δέκα fact για την «Ντέα» και σας τα δίνει στο… πιάτο εν όψει των δύο αναμετρήσεων.

Το Μπέργκαμο και η αρχή της πανδημίας

Ήταν τον χειμώνα του 2020, όταν ξεκίνησαν όλα. Τότε, που ο κορωνοϊός έκανε το μεγάλο «μπαμ» στην Ευρώπη και οδήγησε σε όλα όσα ζούμε τα τελευταία δύο χρόνια. Η Ιταλία πληγώθηκε περισσότερο από κάθε άλλη χώρα στις αρχές. Και το Μπέργκαμο ήταν η πόλη που πόνεσε περισσότερο.

«Εκείνη τη μέρα του Μαρτίου είχαν τοποθετηθεί στην εκκλησία μέχρι και 76 φέρετρα», είχε πει πριν από λίγο καιρό ο ιερέας Ντον Μάρκο Καρμινάτι της εκκλησίας του Αγ. Ιωσήφ σε ένα από τα προάστια του Μπέργκαμο.

Το Μπέργκαμο έζησε τον δικό του εφιάλτη και μάλιστα τα πρώτα κρούσματα είχαν προκύψει από την εντός έδρας αναμέτρηση της Αταλάντα με τη Βαλένθια. Ωστόσο η «Ντέα» ήταν εκεί για τους ανθρώπους της. Βοήθησε με κάθε τρόπο και δεν κρύφτηκε ποτέ, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ανάκαμψη από τον συγκεκριμένο Γολγοθά.

Η ομάδα με τη μεγαλύτερη άνοδο στο ranking της UEFA

Είναι κάτι για το οποίο μίλησε ο Πέδρο Μαρτίνς. Η Αταλάντα είναι η ομάδα με τη μεγαλύτερη άνοδο στο ranking της UEFA τα τελευταία χρόνια.

«Θα συναντήσουμε μία δυνατή ομάδα. Είναι η ομάδα που περισσότερο από όλες έχει ανέβει τα τελευταία χρόνια στο ranking της UEFA, ενώ στην Ιταλία κάνει ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα. Τα τελευταία χρόνια είναι η ομάδα που εξελίσσεται περισσότερο στην Ιταλία και είναι πολύ δυνατή, προσανατολισμένη από τον Γκασπερίνι. Επομένως θα είναι μία συνάντηση τρομερά δύσκολη. Όμως είμαστε εδώ για να παλέψουμε και να περάσουμε, ώστε να πετύχουμε μία ακόμη πρόκριση», ανέφερε ο Πέδρο Μαρτίνς για τη φοβερή και τρομερή Αταλάντα.

Ο αρχιτέκτονας

Ο Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι. Ο άνθρωπος που «ευθύνεται» για όλα. Ο προπονητής που έχει φτιάξει μία από τις πιο συμπαθητικές ομάδες του πλανήτη, παίζοντας ένα ποδόσφαιρο που το ζηλεύουν και οι «μεγάλοι» του χώρου.

Δεν είναι τυχαίο πως σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια της Αταλάντα γίνεται «πάρτι» με γκολ. Και φυσικά, δεν είναι επίσης τυχαίο το γεγονός πως ο Ιταλός τεχνικός βρίσκεται τόσα χρόνια στον πάγκο της ομάδας.

Ο Γκασπερίνι είναι μόλις ο δεύτερος προπονητής από το 1994 που κάθεται στον πάγκο μιας ομάδας για τουλάχιστον 2.000 συνεχόμενες ημέρες, μετά τον Κάρλο Αντσελότι στη Μίλαν. Ένα στοιχείο που επαληθεύει όλα τα λεγόμενα.

Ο «κίλερ» Ζαπάτα

Ένας από τους πρωταγωνιστές της συγκεκριμένης ομάδας, είναι φυσικά ο Ντουβάν Ζαπάτα. Ο άνθρωπος «γκολ» της Αταλάντα. Ο Κολομβιανός επιθετικός σκοράρει ασταμάτητα και δείχνει σε κάθε σεζόν τις τρομερές του αρετές μπροστά από την εστία.

Από τη σεζόν που μετακόμισε στο Μπέργκαμο, ο Ζαπάτα σκοράρει κάθε χρόνο τουλάχιστον δέκα γκολ. 28 τη σεζόν 2018/19, 19 τη σεζόν 2019/20, 19 και πέρσι, ενώ φέτος έχει ήδη 12.

Μόνο ο Μέσι μπροστά από τον Μαλινόφσκι

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που αυτή τη στιγμή βλέπει μόνο την πλάτη του Μέσι στα γκολ έξω από την περιοχή. Ο λόγος για τον Ρουσλάν Μαλινόφσκι. Ο Ουκρανός μέσος διαθέτει ένα «φαρμακερό» πόδι και σίγουρα αυτό πρέπει να το έχουν στο μυαλό τους στον Ολυμπιακό.

Από το 2019, μέχρι και σήμερα, ο Μαλινόφσκι έχει σκοράρει 13 φορές έξω από την περιοχή. Πρόκειται για ένα τρομερό στατιστικό που το κάνει ακόμα καλύτερο, το γεγονός πως μόνο ο Μέσι έχει περισσότερα. Ο pulga έχει καταφέρει σε αυτό το διάστημα να σκοράρει 19 φορές έξω από την περιοχή.

Η «τρέλα» με τα εκτός έδρας ματς

Γενικότερα, η Αταλάντα είναι μία ομάδα που τα τελευταία χρόνια συνήθως φεύγει από το γήπεδο με τη νίκη. Είτε εντός, είτε εκτός. Φέτος ωστόσο δείχνει να τις πηγαίνουν περισσότερο τα εκτός έδρας παιχνίδια.

Και αυτό αποδεικνύεται από το ρεκόρ που έχει «σπάσει». Με το διπλό στη Βερόνα, η Αταλάντα κατάφερε να γράψει ιστορία, καθώς για πρώτη φορά στα χρονικά, έφτασε σε έξι συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα.

Και μάλιστα, μέσα σε αυτά τα διπλά, είχε νίκες απέναντι σε Νάπολι και Γιουβέντους…

59 χρόνια χωρίς τίτλο

Μπορεί να «τρελαίνει» κόσμο, να σκοράρει ασταμάτητα και να παράγει ένα εκπληκτικό ποδόσφαιρο, ωστόσο η Αταλάντα δεν έχει καταφέρει να βάλει τέλος σε ένα απίστευτο σερί που έχει. Η «Ντέα» έχει μονάχα έναν μεγάλο τίτλο σε όλη της, την ιστορία και αυτό είναι το Κύπελλο Ιταλίας.

Πότε το κατέκτησε; Τη σεζόν 1962/63. Από τότε η Αταλάντα δεν έχει μπορέσει να κατακτήσει έναν μεγάλο τίτλο, πέρα από μερικά πρωταθληματα της Serie B. Ο απολογισμός της λοιπόν, είναι 59 χρόνια χωρίς τίτλο…

Η παρθενική της συμμετοχή στο Champions League

Η πρώτη της φορά στο Champions League ήταν μόλις δύο χρόνια πριν. Τη σεζόν 2019/20. Και μάλιστα το παραμύθι κράτησε για πολύ. Η Αταλάντα έφτασε μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης, όπου αποκλείστηκε από την Παρί με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Ένα ιστορικό ταξίδι, που όλο το Μπέργκαμο θα θυμάται για πάντα. Ένα ταξίδι το οποίο θα μπορούσε να συνεχιστεί. Οι προσωπικότητες της Παρί ωστόσο έβαλαν τέλος στα όνειρα…

Η ιστορική συμμετοχή στο Κύπελλο Κυπελλούχων 

Τη σεζόν 1987/88, η Αταλάντα συμμετείχε στο Κύπελλο Κυπελλούχων. Και μάλιστα κατάφερε να κάνει μία τρομερή πορεία, φτάνοντας μέχρι και τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Μέχρι εδώ, όλα… νορμάλ.

Μόνο που η «Ντέα» έκανε τη συγκεκριμένη πορεία, όντας ομάδας της Serie B! Πρόκειται για την καλύτερη πορεία ever, από ομάδα που δεν αγωνιζόταν στην πρώτη κατηγορία της χώρας της! Επικό…

Τετραπλάσια αξία από τον Ολυμπιακό

Διαθέτει ένα ποιοτικό ρόστερ και αυτό αποδεικνύεται από τη βαθμολογική της κατάσταση στη Serie A. Μάλιστα, το ίδιο ακριβώς… λέει και το transfermarkt που αξιολογεί όλους τους ποδοσφαιριστές του πλανήτη.

Σύμφωνα  με την κορυφαία πλατφόρμα του είδους, η ιταλική ομάδα διαθέτει ένα ρόστερ που ξεπερνάει τα 400 εκατομμύρια ευρώ σε αξία! Την ίδια ώρα το ρόστερ του Ολυμπιακού κοστολογείται στα 113 εκατομμύρια ευρώ.

Δεύτερο φαβορί για το Scudetto

Αυτό τα λέει όλα. Η Αταλάντα είναι αυτή τη στιγμή σύμφωνα με τους book το δεύτερο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Ιταλίας. Η «Ντέα» βρίσκεται στη δεύτερη θέση των book με απόδοση 5, πίσω μόνο από την Ίντερ.

Μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί το συγκεκριμένο στοιχείο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ