Ο… ζωγράφος με τα κιτρινόμαυρα (vids)

Ο… ζωγράφος με τα κιτρινόμαυρα (vids)

Ο Νάτσο Σκόκο αποχαιρέτησε το ποδόσφαιρο, με τον Αργεντινό να αφήνει το στίγμα του στην Ελλάδα και την ΑΕΚ.

Καλοκαίρι του 2008. Η ΑΕΚ φέρνει στην Ελλάδα έναν ποδοσφαιριστή άγνωστο στο ευρύ κοινό. Οι «κιτρινόμαυροι» ανακοινώνουν με κάθε επισημότητα την απόκτηση του Νάτσο Σκόκο από τη μεξικάνικη Πούμας, με τα όσα έγιναν στη συνέχεια να αποτελούν… ιστορία.

«Δεν μπορούσα να πω αντίο στον κόσμο στο γήπεδο, θα το ήθελα αλλά δεν τα κατάφερα. Φεύγω χαρούμενος και ικανοποιημένος με αυτή την απόφαση. Ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν στην καριέρα μου. Μέχρι την επόμενη φορά. Ένα νέο στάδιο στη ζωή μου ξεκινά. Θα μεταφέρω όλα όσα έμαθα στα παιδιά μου»ανέφερε ο Νάτσο Σκόκο, ρίχνοντας τίτλους τέλους στην καριέρα του.

Ο αγαπημένος «υδραυλικός» των οπαδών της ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόσυρση του από την ενεργό δράση, με τον Αργεντινό ποδοσφαιριστή να γράφει τη δική του, ξεχωριστή ιστορία με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Ο «υδραυλικός» άφησε το στίγμα του στην Ελλάδα και την ΑΕΚ, με αποτέλεσμα γρήγορα να κερδίσει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά των οπαδών της ομάδας. Σε μια δύσκολη περίοδο για την Ένωση, ο Αργεντινός έκανε τη διαφορά, χαρίζοντας στιγμές μαγείας. Τρομερά «χορευτικά», απίθανα γκολ και πάθος για τον Δικέφαλο, συνέθεσαν το… σκηνικό των τριών χρόνων του Σκόκο στη χώρα μας.

Κάθε άγγιγμα της μπάλα, κάθε του κίνηση άφηνε άφωνο το κιτρινόμαυρο κοινό. «Ζωγράφιζε» μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, προκαλώντας τον θαυμασμό και τα επιφωνήματα όλων. Με τη φανέλα του Δικεφάλου, κατέγραψε 120 συμμετοχές, σημειώνοντας 33 γκολ, ενώ μοίρασε και 30 ασίστ.

Το δέσιμο του Σκόκο με τον Δικέφαλο ήταν ξεχωριστό. Είχε τέτοια αγάπη για την Ένωση, που ανανέωσε το συμβόλαιό του, πέντε μήνες πριν αποχωρήσει για την Αλ Αϊν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μόνο και μόνο για να μπουν κάποια χρήματα στα κιτρινόμαυρα ταμεία.

Τη σεζόν 2010-2011, που ήταν και η τελευταία του στη χώρα μας, οδήγησε τον Δικέφαλο στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος. Με την τότε ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ να επικρατεί (3-0) του Ατρομήτου στον τελικό του Ολυμπιακού Σταδίου. Ο τελευταίος του… χορός στην Ελλάδα, συνοδεύτηκε από έναν τίτλο. Ηταν ο κατάλληλος επίλογος για έναν από τους κορυφαίους ξένους παίκτες που είχε φέρει στη χώρα η ΑΕΚ.

Ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής έγινε σύνθημα στα χείλη των «κιτρινόμαυρων» οπαδών και διακαής… πόθος για την ΑΕΚ. Από το 2011 που αποχώρησε, μέχρι και σήμερα, το όνομα του 36χρονου φιγούραρε πάντα στα μεταγραφικά σενάρια της ομάδας. Με την επιστροφή όμως, να μην επιτυγχάνεται και τους «κιτρινόμαυρους» να μένουν με το… παράπονο.

Μετά την Ένωση, ακολούθησε η περιπέτεια στην Αλ Αϊν, η Νιούελς, η Ιντερνασιονάλ στη Βραζιλία, η Σάντερλαντ στο Νησί και η επιστροφή στην Αργεντινή για λογαριασμό της Ρίβερ Πλέιτ και της Νιούελς Ολντ Μπόις.

Παντού άφησε το στίγμα του ο «υδραυλικός», κάνοντας τους πάντες να παραμιλούν με όσα βλέπουν. Ωστόσο, το πλήρωμα του χρόνου έφτασε, με τον Σκόκο να βγαίνει στη… σύνταξη και το ποδόσφαιρο να χάνει έναν… ζωγράφο.

Ο Νάτσο Σκόκο είπε… αντίο στο ποδόσφαιρο και to10.gr σας υπενθυμίζει μερικά από τα κατορθώματά του:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ