Κούμπα Μπλαστσικόφσκι – Ένας σύγχρονος σούπερ ήρωας… ετών 36

Κούμπα Μπλαστσικόφσκι – Ένας σύγχρονος σούπερ ήρωας… ετών 36

Είδε τον πατέρα του να δολοφονεί την μητέρα του, νίκησε τους προσωπικούς του δαίμονες, μεταμορφώθηκε σε έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή και στην συνέχεια έγινε σανίδα σωτηρίας για την αγαπημένη του ομάδα. Ο Κούμπα Μπλαστσικόφσκι γίνεται σήμερα 36 ετών και η ιστορία του έχει να μας διδάξει πολλά.

Σαν σήμερα ήρθε στον κόσμο ο Κούμπαν Μπλαστσικόφσκι. Ένα παιδί που όπως όλα τα άλλα, έπαιζε ανέμελα παρέα με τους φίλους του στις αλάνες στο χωριό Τρουσκόλασι της Πολωνίας, μέρος στο οποίο γεννήθηκε.

Από ηλικία 10 ετών αυτός ο ξανθός μικρόσωμος πιτσιρικάς, φαινόταν πως είναι από τα παιδιά που ξεχώριζε έχοντας για συντροφιά του μια μπάλα, κάνοντας όνειρα να φορέσει μια φανέλα με το όνομα του στο πίσω μέρος, και να βρεθεί σε ένα γεμάτο γήπεδο, κάνοντας αυτό που αγαπά… να παίζει ποδόσφαιρο.

Όμως μια μέρα… την χειρότερη μέρα που μπορεί να βιώσει μια παιδική ψυχή είδε τον πατέρα του να δολοφονεί την μητέρα του μπροστά στα μάτια του, ήταν και η στιγμή που άλλαξε τα πάντα. Ο πατέρας του Κούμπα καταδικάστηκε σε 15ετή φυλάκιση, και ο ίδιος παρέα με τον αδερφό του μεταφέρθηκαν στην γιαγιά και τον παππού εκεί που τουλάχιστον ένιωσαν την πραγματική θαλπωρή.

Ο μικρός Κούμπα πλέον έπρεπε να μεγαλώσει διαφορετικά από τα αλλά παιδιά με τα οποία έπαιζε παρέα. Μπροστά του είχε να ανέβει ένα βουνό, να σηκώσει ένα βάρος που οι τότε μικροσκοπικοί του ώμοι δεν άντεχαν. Όπως ήταν φυσικό τα πάντα στο μυαλό του μικρού είχαν βυθιστεί στο σκοτάδι. Ο παππούς του τον προσεγγίζει και τον παροτρύνει να ασχοληθεί ξανά με το ποδόσφαιρο, ώστε να βρει ένα αδιέξοδο από όλο αυτό.

Έπειτα από κάποιους μήνες προσπάθειας, ο παππούς του τα καταφέρνει να τον πείσει και μια πανέμορφη περιπέτεια μόλις είχε ξεκινήσει. Μια περιπέτεια φυσικά που συνοδεύτηκε από τίτλους, πανέμορφες στιγμές αλλά και μεγάλα εμπόδια, ωστόσο ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας είχε μάθει πια τον τρόπο να τα ξεπερνάει.

Στα 18 του (2003) του ξεκινά στις ακαδημίες της  Τσέστοβα. Γρήγορα το ταλέντο θα τον οδηγήσει άμεσα στην εθνική Πολωνίας U-19. Ο Μπλαστικόφσκι σημειώνει συνεχώς άνοδο με την Βίσλα Καρκοβίας να τον κάνει δικός την επόμενη χρονιά(2004). Εκεί θα παραμείνει για τρεις σεζόν(2004-2007), έχοντας καταφέρει να κατακτήσει και ένα πρωτάθλημα το 2005.

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του η Μπορούσια Ντόρτμουντ, και ο μαγικός κόσμος της  Bundesliga. Από τις πρώτες κιόλας στιγμές του στην Βεστφαλία ο Κούμπα θα γίνει το αγαπημένο παιδί του Κλοπ. Ο Πολωνός εξτρεμ θα αποκτήσει μια μόνιμη θέση στην δεξιά πτέρυγα της Ντόρτμουντ και μαζί της θα απογειωθεί και ο ίδιος.

  • Δύο φορές κορυφαίος Πολωνός (2008,2010)
  • Δύο πρωταθλήματα Γερμανίας (2010-11,2011-12)
  • Ένα κύπελλο Γερμανίας (2011-12)
  • Δύο Γερμανικά Σούπερ Κάπ (2013-14,2014-15)

Με τον Γιούργκεν Κλοπ να έχει παίξει τεράστιο ρόλο στην καριέρα του, έχοντας καταφέρει να βγάλει τον καλύτερο εαυτό του Πολωνού στο χορτάρι, ο Κούμπα το 2015 κλείνει ένα τεράστιο κεφάλαιο στην καριέρα του.

Στην συνέχεια θα μετακομίσει στην Ιταλία για λογαριασμό της Φιορεντίνα, ενώ θα ακολουθήσει η Γερμανία και η Βόλσφμπουργκ, πριν τον καλέσει η μεγάλη του αγάπη Βίσλα η οποία βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού.

Στα 33 του πλέον απέρριψε προτάσεις με σπουδαία συμβόλαια από το MLS, και πήρε τον δρόμο της επιστροφής για την πατρίδα του. Η ομάδα της Βίσλα απειλούταν άμεσα με χρεοκοπία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Τότε εμφανίστηκε σαν από μηχανής θεός ο Κούμπα Μπλαστσκόφσκι ο οποίος όχι μόνο αποφάσιζε να επιστρέψει σαν ποδοσφαιριστής στην ομάδα έπειτα από 11 χρόνια, αλλά και για να αναλάβει τα ηνία της ομάδας, σωζόντας την από βέβαιο αφανισμό.

Ο Κούμπα έγινε στα μάτια των οπαδών της Βίσλα ένας σύγχρονος σούπερ ήρωας και η αλήθεια πως ο Πολωνός συνδυάζει όλες τις ιδιότητες για μια τέτοια μυθική υπόσταση. Από την απόλυτη τραγωδία την οποία βίωσε μικρός, τώρα είχε εξελιχθεί σε σπουδαίος και σωτήρας της ομάδας της οποίας ανδρώθηκε και μεγάλωσε ποδοσφαιρικά.

Κάθε γκολ που πετυχαίνει ο Πολωνός το αφιερώνει ψηλά στην αγαπημένη του μητέρα… πλέον συνεχίζει να κάνει το ίδιο όμως με έναν υπέροχο συνδυασμό: ως αρχηγός και ιδιοκτήτης της αγαπημένη του Βίσλα της οποία υπήρξε σωτήρας…

Κούμπα Μπλαστσικόφκσι Χρόνια σου Πολλά

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ