Ντιέγκο Σιμεόνε – Δέκα χρόνια δίνει την ψυχή του για την παντοτινή του αγάπη… (vids)

Ντιέγκο Σιμεόνε – Δέκα χρόνια δίνει την ψυχή του για την παντοτινή του αγάπη… (vids)

Ήταν παραμονές Χριστουγέννων το 2011 όταν Ντιέγκο Σιμεόνε και Ατλέτικο Μαδρίτης γίνονταν ένα. Και από τότε ένα πράγμα έγινε κατανοητό σε όλους μας: Πως δεν θα χωρίσουν ποτέ! To10.gr κάνει flashback σε μια δεκαετία γεμάτη ιστορίες...

«Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον» έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Δεν υπάρχει πιο σωστή φράση απ’ αυτή. Και στον χώρο του ποδοσφαίρου, μια από τις περιπτώσεις που η συγκεκριμένη ρήση βρίσκει απόλυτη εφαρμογή είναι όταν μιλάμε για τον Ντιέγκο Σιμεόνε και την Ατλέτικο Μαδρίτης. Το πεπρωμένο του «Τσόλο» είναι η «Ατλέτι». Και το πεπρωμένο των «ροχιμπλάνκος» είναι ο Σιμεόνε.

Πρόκειται για μία πολύ δυνατή ιστορία αγάπης, η οποία ξεπερνά τα στενά πλαίσια του ποδοσφαίρου. Ήταν «γραφτό» Σιμεόνε και Ατλέτικο να ξανασμίξουν μετά από τα πέντε χρόνια κατά τα οποία ο «Τσόλο» αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής στην Ατλέτικο (1994-97, 2003-05). Και στις 23 Δεκεμβρίου 2011 ο Σιμεόνε επέστρεψε στην οικογένειά του. Και όπως έχει πει ο ίδιος παλαιότερα: «Έχω διδαχθεί να είμαι μαζί με την οικογένειά μου, είμαι μαζί τους μέχρι τον θάνατο. Και δεν θα αλλάξω τώρα». Δεν θα αλλάξει ποτέ.

Ναι, έχουν περάσει 10 χρόνια από τη στιγμή που ο «Τσόλο» ανέλαβε προπονητής της Ατλέτικο Μαδρίτης. Είναι πολλά τα χρόνια. Οι στιγμές. Οι ιστορίες. Οι επιτυχίες. Οι αποτυχίες. Οι χαρές και οι λύπες. Από την κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων, δύο Europa League και τις συμμετοχές σε δύο τελικούς Champions League έως τη σημερινή εικόνα, η οποία είναι αλήθεια πως δεν τιμά τον σύλλογο. Αλλά αυτά συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες.

Η 23η Δεκέμβρη του 2011 είναι σημείο αναφοράς για την Ατλέτικο. Είναι μία ιστορική ημερομηνία για τον σύλλογο, που μέχρι εκείνη τη στιγμή βυθιζόταν στο σκοτάδι της μετριότητας. Ο «Τσόλο» όμως αποδείχθηκε σωτήρας και η επόμενη δεκαετία ήταν μία από τις πιο ένδοξες στην ιστορία των «ροχιμπλάνκος».

Αρχή με… Europa League

Από την πρώτη χρονιά οι τίτλοι έκαναν την εμφάνισή τους. Η Ατλέτικο του Σιμεόνε τον Μάιο του 2012 κατέκτησε το Europa League στο Βουκουρέστι, επικρατώντας στον τελικό εύκολα με 3-0 της Μπιλμπάο, ενώ τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς κατακτήθηκε και το Σούπερ Καπ Ευρώπης με το μυθικό 4-1 επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης Τσέλσι.

Την επόμενη χρονιά ήρθε και το πρώτο δυνατό… μπάσιμο στο πρωτάθλημα. Το συγκρότημα του Σιμεόνε για μεγάλο μέρος της σεζόν ήταν στη δεύτερη θέση του ισπανικού πρωταθλήματος, πάνω από τη Ρεάλ, αλλά τερμάτισε στην 3η θέση, πίσω από τους δύο μεγάλους της Ισπανίας.

Εκείνη τη σεζόν όμως, το 2012-13, εστάλη το πρώτο μήνυμα. Μέσω της 3ης θέσης αλλά και της κατάκτησης του Κυπέλλου η Ατλέτικο προειδοποιούσε τους αντιπάλους της γι’ αυτό που θα ερχόταν την επόμενη χρονιά…

Ένας απόλυτος θρίαμβος… που χάλασε για λίγα δευτερόλεπτα

Αναμφίβολα η σεζόν 2013-14 είναι η καλύτερη της μέχρι τώρα θητείας του Σιμεόνε στην Ατλέτικο. Ένα ανεπανάληπτο νταμπλ δεν πραγματοποιήθηκε για… δευτερόλεπτα. Η Ατλέτικο Μαδρίτης θριάμβευσε στο πρωτάθλημα κατακτώντας τον πρώτο τίτλο έπειτα από 18 ολόκληρα χρόνια!

Στο Champions League οι Μαδριλένοι πραγματοποίησαν μία ιστορική πορεία έως τον τελικό και μέχρι τις καθυστερήσεις κρατούσαν το βαρύτιμο τρόπαιο στα χέρια τους. Αλλά η συμπολίτισσα Ρεάλ ισοφάρισε με τον Σέρχιο Ράμος και στην παράταση επικράτησε 4-1.

Τα χρόνια που ακολούθησαν η Ατλέτικο έφτασε για μία ακόμη φορά σε τελικό Champions League, αλλά ηττήθηκε ξανά από τη Ρεάλ στο Μιλάνο το 2016, ενώ το 2021 κατέκτησε το 11ο και τελευταίο, μέχρι σήμερα, πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Φέτος όμως η κατάσταση δεν μοιάζει καθόλου με πέρσι. Οι ελπίδες για κατάκτηση του 2ου σερί πρωταθλήματος έχουν εξανεμιστεί ήδη εδώ και πολύ καιρό, ενώ σε άμεσο κίνδυνο τίθεται ακόμη και η παρουσία της Ατλέτικο στο επόμενο Champions League.

Αλλά όπως προείπαμε, οι «φουρτούνες» χτυπάνε και τις καλύτερες οικογένειες. Αν οι βάσεις είναι στέρεες όμως, πάντα ξεπερνιούνται με επιτυχία. Ό,τι και να συμβεί πάντως, ένα είναι το σίγουρο. Ότι «Τσόλο» και «Ατλέτι» δεν θα πάψουν ποτέ να συνυπάρχουν. Ακόμη και τη στιγμή της αποχώρησης του Αργεντινού από την τεχνική ηγεσία, η αγάπη θα παραμείνει, αιώνια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ