Ο Κλέι Τόμπσον επέστρεψε, το NBA «τρέμει» ξανά (pics, vids)

Ο Κλέι Τόμπσον επέστρεψε, το NBA «τρέμει» ξανά (pics, vids)

Ο Κλέι Τόμπσον επανεμφανίστηκε σε παρκέ του NBA και μετά από περισσότερα από 2.5 χρόνια και το NBA έχει κάθε λόγο να φοβάται τους ήδη φορμαρισμένους Γουόριορς. To10.gr εξηγεί γιατί ο έμπειρος σούτινγκ γκαρντ είναι ο ιδανικός παίκτης για το σύνολο του Κερ.

Υπάρχει ένα ρητό που λέει πως στη ζωή «όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν». Εκτός όμως από την αρνητική πλευρά της νομοτέλειας υπάρχει και η θετική, καθώς ούτε τα άσχημα έχουν αόριστη κι άπειρη διάρκεια. Ο Κλέι Τόμπσον πάτησε ξανά στο παρκέ τα ξημερώματα, έπειτα από περισσότερα από δύο χρόνια αποχής λόγω τραυματισμών κι έδειξε καλύτερα από ποτέ, γεμάτος «δίψα» για το παιχνίδι.

Αν ο Στεφ Κάρι είναι το ξεκάθαρο νούμερο 1 τότε ο Κλέι είναι αδιαμφισβήτητα ο «υπαρχηγός» του συνόλου του Στιβ Κερ. Ακόμα κι αν φέτος έχει μειωμένο χρόνο συμμετοχής, όλοι οι αντίπαλοι αρχίζουν να φοβούνται για την τωρινή σεζόν, αλλά και για το μέλλον και υπάρχουν ξεκάθαροι λόγοι γι’ αυτό.

Είναι το ιδανικό συμπλήρωμα του Κάρι

Μπήκε στο NBA λίγο αργότερα από τον συμπαίκτη του, όμως «έδεσαν» πολύ γρήγορα κι έχουν γίνει το καλύτερο περιφερειακό δίδυμο στις θέσεις 1 και δύο στην ιστορία του NBA.

Όποτε ο ένας εγκλωβίζεται, ο άλλος βρίσκεται εκεί. Είτε θα κινηθεί χωρίς την μπάλα για να χαλάσει τη διάταξη της αντίπαλης άμυνας, είτε θα περιμένει στημένος να εκτελέσει για τρεις.

Κι αν ο Κάρι γίνεται αμυντικός στόχος των επιτιθέμενων, αυτό δεν μπορεί να συμβεί με τον Τόμπσον. Μπορεί να μαρκάρει εξαιρετικά, συνδυάζοντας μήκος, μάκρος, ταχύτητα και κυρίως αντίληψη. «Διαβάζει» ιδανικά τις φάσεις και βρίσκεται ένα βήμα μπροστά, απ’ όποιον καλείται κάθε φορά να περιορίσει, προλαβαίνοντας κάθε επόμενη κίνησή του.

Κι όσο ασχολείται με την άμυνα, υπάρχει χώρος να «πυροβολούν» σχετικά ανενόχλητοι οι υπόλοιποι, αφού αρκετά σουτ, ακόμη και τρίποντα γίνονται στον αιφνιδιασμό, μετά από λάθος, κλέψιμο, ή τάπα.

Μπορεί να «κουβαλήσει« επιθετικά

Ναι ο Κάρι είναι ο… άρχοντας του τριπόντου, όμως και ο Τόμπσον είναι εξαιρετικός. Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε πως σε αυτόν ανήκει το ρεκόρ με τα περισσότερα εύστοχα σουτ με 14, μέσα στο Σικάγο, στο ξεκίνημα της σεζόν 2018-2019.

Και ποιος δεν θυμάται το επικό «ξέσπασμά» του στην τρίτη περίοδο του αγώνα με τους Κινγκς το 2015, όπου πέτυχε 37 πόντους, τους περισσότερους σε ένα δωδεκάλεπτο, ξεπερνώντας το ρεκόρ του Τζόρτζ Γκέρβιν που είχε 33, πριν το πράξει κι ο Κέβιν Λοβ έναν χρόνο αργότερα.

Ξέρει πως να είναι οικονομικός με τις προσπάθειές του. Όταν βλέπει ότι δεν μπαίνουν τα τρίποντα εκτελεί από πιο μέσα. Εάν τα σουτ δεν του πάνε γενικά σε ένα ματς, θα βοηθήσει στη δημιουργία, στην άμυνα στα ριμπάουντ, ακόμα και στα σκριν. Κάνει δηλαδή ό,τι ακριβώς χρειάζεται η ομάδα και ο προπονητής.

Ο Κλέι Τόμπσον επέστρεψε και οι Γουόριορς «αγριεύουν». Μπορεί να χρειαστεί χρόνο για να επιστρέψει στα παλιά του στάνταρ, όμως και μόνο η παρουσία του κάνει πλέον πολλούς να θεωρούν «τελειωμένη» τη σεζόν, αναφορικά με τον ποιος θα κατακτήσει τον τίτλο. Οι Γουόριορς ασφαλώς και δεν νοιάζονται αν και κατά πόσο έλειψαν από το προσκήνιο και ετοιμάζονται να κυριαρχήσουν ξανά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ