Ολυμπιακός – Οι μεγαλύτερες νίκες κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο (vids)

Ολυμπιακός – Οι μεγαλύτερες νίκες κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο (vids)

Ο Ολυμπιακός θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Παναθηναϊκό για τη 18η αγωνιστική της Superleague και to10.gr σας παρουσιάζει τις μεγαλύτερες νίκες των Ερυθρόλευκων απέναντι στους Πράσινους τα τελευταία χρόνια.

Είναι το μεγαλύτερο ντέρμπι της Ελλάδας και ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μας έχουν χαρίσει μεγάλες στιγμές στις μεταξύ τους αναμετρήσεις ανά τα χρόνια. Πάθος, δύναμη και αυταπάρνηση είναι μερικά από τα συστατικά που περιβάλλουν ένα… τυπικό αγώνα ανάμεσά τους, που ποτέ όμως δεν είναι ίδιος.

Τα τελευταία χρόνια, οι Πράσινοι δεν βρίσκονται στα ίδια επίπεδα με παλαιότερα. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν βάζουν δύσκολα στον Ολυμπιακό. Υπάρχουν βέβαια και ορισμένα ματς που η ανωτερότητα των Πειραιωτών ήταν τέτοια που δεν χώρεσε καμία αμφισβήτηση.

Έτσι με αφορμή την επικείμενη αναμέτρησή τους, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Superleague, to10.gr σας παρουσιάζει μερικές από τις μεγαλύτερες νίκες που έχουν πάρει οι Ερυθρόλευκοι, τα τελευταία χρόνια, κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-4 (16/5/2021)

Η περιήγησή μας ξεκινά από την περσινή τελευταία συνάντηση των δύο ομάδων. Ο Ολυμπιακός βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση, κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα και μέσα στον αγωνιστικό χώρο του «Απόστολος Νικολαΐδης».

Πριν καν συμπληρωθούν στον αγώνα δεκαπέντε λεπτά, το σκορ έγραφε ήδη 2-0. Ο Γιώργος Μασούρας βρήκε δίχτυα δις (7′ και 12′) έπειτα από τις πάσες των Ελ Αραμπί και Χασάν. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 3-0, καθώς ο Μαροκινός «κίλερ» των Πειραιωτών βρήκε δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος, ο Παναθηναϊκός βρήκε τον τρόπο να μειώσει την έκταση της διαφορά του σκορ σε 3-1 με τον Μαουρίσιο. Όμως στο 72ο λεπτό του αγώνα, ο καταπληκτικός Ελ Αραμπί σκόραρε ξανά, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-1 (11/4/2021)

Παραμένουμε στην περσινή σεζόν, όπου οι Ερυθρόλευκοι υποδέχθηκαν τους Πράσινους στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Έπειτα από μισή ώρα αγώνα, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι, το οποίο και μετέτρεψε σε γκολ ο Φεντερίκο Μακέντα για το 1-0.

Ωστόσο, ακολούθησε μια μεγάλη αντεπίθεση από το σύνολο του Πέδρο Μαρτίνς. Αρχικά, ο Αχμέντ Χασάν έφερε στα ίσα το ματς, κάνοντας το 1-1 λίγο πριν κλείσει το ημίχρονο (45’+3′).

Το δεύτερο μέρος άνηκε αποκλειστικά στον Ολυμπιακό, ο οποίος πήρε προβάδισμα ξανά με τον Αιγύπτιο φορ στο 72′, πριν ο Μπρούμα βάλει τέλος στο ματς κάνοντας το 3-1 στις καθυστερήσεις.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-0 (21/6/2020)

Ήταν Ιούνιος του 2020. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν εξασφαλίσει ουσιαστικά το πρωτάθλημα, όμως μία αναμέτρηση κόντρα στο «τριφύλλι» έχει πάντα τον ίδιο στόχο.

Λένε πως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και ο Ολυμπιακός έκανε εξαιρετική εκκίνηση ανοίγοντας το σκορ στο 5′ με τον Γκιγιέρμε.

Λίγο αργότερα, και συγκεκριμένα στο 21′ ο συνήθης ύποπτος, Γιουσέφ Ελ Αραμπί γράφει το όνομά του στον πίνακα του σκορ για το 2-1. Και στο τέλος του ματς, ο Καφού έβαλε το… κερασάκι, διαμορφώνοντας το 3-1.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-0 (6/11/2016)

Νοέμβριος του 2016. Για τη 10η αγωνιστική της Superleague ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό και οι φίλοι των Ερυθρόλευκων έχουν κατακλύσει το γήπεδο της ομάδας τους. Όμως ούτε εκείνοι δεν περιμένουν τι θα ακολουθούσε στα πρώτα 45 λεπτά.

Οι Πειραιώτες μπαίνουν με το… μαχαίρι στα δόντια και κάνουν ό,τι θέλουν τον αντίπαλό τους. Ο Αλμπέρτο Μποτία έκανε το 1-0 στο 21′. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ήρθε και το δεύτερο χτύπημα. Δράστης ο Ταρίκ Ελιουνούσι που πέντε λεπτά αργότερα διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, το ονειρικό πρώτο μέρος του Ολυμπιακού ολοκλήρωσε ο Ιντέγε στο 44′. Τίποτα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος και έτσι οι Ερυθρόλευκοι πήραν μια πολύ μεγάλη νίκη.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-1 (13/3/2016)

Μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές του Ολυμπιακού σε ντέρμπι, καθώς το φινάλε ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν δραματικό. Σε αυτό βοήθησε το πολύ γρήγορο γκολ του Μάρκους Μπεργκ, που έδωσε το προβάδισμα στους Πράσινους μόλις στο 3′.

Οι Πειραιώτες πίεζαν για την ισοφάριση και τελικά την βρήκαν στο 38′ με τον Εστέμπαν Καμπιάσο να πιάνει ένα δυνατό σουτ κάνοντας το 1-1.

Στο δεύτερο μέρος καμία ομάδα δεν μπορούσε να βρει στόχο και ο χρόνος τελείωνε επικίνδυνα. Ο Μανουέλ Ντα Κόστα όμως είχε άλλη άποψη και στο 87′ έβαλε «φωτιά» στο «Γ. Καραϊσκάκης» για το 2-1. Δύο λεπτά αργότερα ο Ιντέγε τελείωσε το παιχνίδι και τρέλανε τους φίλους των Ερυθρόλευκων με το τελικό 3-1.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-1 (2/11/2013)

Άλλο ένα δραματικό φινάλε σε ντέρμπι, αυτή τη φορά όμως σε διαφορετικό σκηνικό. Το «Απόστολος Νικολαΐδης». Ήταν Νοέμβριος του 2013 και οι Πράσινοι υποδέχθηκαν τους Πειραιώτες στην έδρα τους.

Το 0-0 παρέμενε από το πρώτο ημίχρονο και οι δύο αντίπαλοι έψαχναν ένα γκολ που θα έλυνε τις διαφορές τους. Τελικά αυτός που το βρήκε ήταν ο Ολυμπιακός.

Ο Κώστας Μήτρογλου, λίγο πριν αρχίσει να μετρά ο χρόνος των καθυστερήσεων, έκανε μια εντυπωσιακή ενέργεια. Έδωσε την μπάλα στον Φουστέρ και εκείνος του τη γύρισε πίσω, με τον Έλληνας σέντερ φορ να νικά τον Καπίνο και να παγώνει τη Λεωφόρο με το τελικό 1-0.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ