Μπαρτσελόνα: Η… συνταγή του Μέσι, οδηγός για τον Φάτι που θέλει να βγει από το «σκοτάδι» (pics, vids)

Μπαρτσελόνα: Η… συνταγή του Μέσι, οδηγός για τον Φάτι που θέλει να βγει από το «σκοτάδι» (pics, vids)

Αρκετά χρόνια πριν, ο Λιονέλ Μέσι αντιμετώπιζε μερικούς συνεχόμενους μυϊκούς τραυματισμούς, με αποτέλεσμα να ζητήσει τη βοήθεια του Ιταλού διατροφολόγου, Τζουλιάνο Πόζερ. Μία... παρόμοια συνταγή προσπαθεί να βρει ο Άνσου Φάτι που καλείται να βάλει τέλος σε έναν «εφιάλτη».

Είναι κάποιες φορές που τα λόγια περισσεύουν. Συνήθως αυτό συμβαίνει όταν η εικόνα-στιγμή… μιλάει από μόνη της. Έτσι ακριβώς συνέβη και με τον Άνσου Φάτι στην τελευταία αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με την Μπιλμπάο στη χώρα των Βάσκων.

Για ακόμη μία φορά, ο 19χρονος εξτρέμ είδε το σώμα του να τον προδίδει, αναγκάζοντας έτσι τον Τσάβι να τον αποσύρει εκτός, λίγη ώρα αφού τον είχε… ρίξει στη «μάχη». Από την πρώτη κιόλας στιγμή φάνηκε πως ο τραυματισμός του Φάτι δεν ήταν της… πλάκας.

Ειδικά, όταν ο νεαρός εξτρέμ αποχώρησε κλαίγοντας από το γήπεδο, ακουμπώντας το κεφάλι του στον ώμο του Τσάβι κατά την πορεία του προς τα αποδυτήρια. Μία στιγμή που «πόνεσε» ολόκληρη τη Βαρκελώνη, καθώς σχεδόν μία εβδομάδα μετά την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση, ο Φάτι θα χρειαστεί να μείνει εκτός για άλλους (τουλάχιστον) δύο μήνες, έχοντας υποστεί τον ίδιο τραυματισμό στον δικέφαλο του αριστερού ποδιού, που τον άφησε εκτός για τρεις μήνες.

Μέσα σε έναν χρόνο, ο Φάτι καλείται να περάσει ακόμη έναν επώδυνο τραυματισμό, με την ατυχία να μην τον αφήνει στην ησυχία του. Έναν χρόνο πριν, η μεγάλη ελπίδα της Μπαρτσελόνα είχε τραυματιστεί άσχημα στο γόνατο, μένοντας έτσι στα «πιτς» για ακριβώς 12 μήνες, μετά από συνεχόμενα χειρουργεία.

Επέστρεψε, σκόραρε, έδειξε τις αρετές του και τραυματίστηκε ξανά. Κόντρα στην Οσασούνα τον περασμένο Νοέμβριο, ο Φάτι τραυματίστηκε στον δικέφαλο, μένοντας έτσι στα «πιτς» έως και τις αρχές του έτους που επέστρεψε σε φουλ ρυθμούς.

Ο νέος τραυματισμός απέναντι στην Μπιλμπάο, έρχεται για να δώσει συνέχεια σε έναν «εφιάλτη» που ζει ο 19χρονος εξτρέμ των «μπλαουγκράνα». Ένας ποδοσφαιριστής που παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει αναλάβει να… φορέσει τα παπούτσια του μεγαλύτερου ποδοσφαιριστή του συλλόγου. Του Λιονέλ Μέσι που αποχώρησε πριν από μερικούς μήνες.

Και… μάλλον, ο Ισπανός θα χρειαστεί να κάνει ό,τι ακριβώς είχε κάνει και ο Αργεντίνος σούπερ σταρ, όταν εκείνος είχε κληθεί να ξεπεράσει εμπόδια και ατυχίες που βγήκαν στον δρόμο του…

Ήταν μέσα στο 2008, όταν η Diaro AS είχε κυκλοφορήσει μία μέρα με ένα πρωτοσέλιδο που αφορούσε τον τότε 20χρονο Μέσι. «Μέσι: 246 ημέρες εκτός και 7 τραυματισμούς σε τρία χρόνια». Αυτός ήταν ο τίτλος που είχε επιλέξει να γράψει ο αρθρογράφος του θέματος.

Ο Μέσι εκείνο το διάστημα, είχε ταλαιπωρηθεί σε μεγάλο βαθμό από πολλούς τραυματισμούς, με την πλειονότητα τους να αφορούν μυϊκά προβλήματα. Η ιστορία από εκεί και πέρα είναι γνωστή. Γκολ, τίτλοι και διακρίσεις που δύσκολα θα της δει ξανά ο ποδοσφαιρικός πλανήτης.

Από το 2008 που ανέλαβε την Μπαρτσελόνα ο Πεπ Γκουαρντιόλα, έως και το 2012, ο Μέσι τραυματίστηκε συνολικά μόλις τέσσερις φορές. Λίγα χρόνια αργότερα, τα ισπανικά Μέσα αποκάλυψαν πως ο Μέσι ακολουθούσε μία ειδική διατροφή που του είχε δώσει ο Ιταλός, Τζουλιάνο Πόζερ, την οποία συνεχίζει να την τηρεί μέχρι και σήμερα.

«Τέλος τα ζυμαρικά και γενικότερα οι πολλοί υδατάνθρακες. Τέλος και τα αναψυκτικά. Τέλος οι αγαπημένες σου πίτσες. Πρέπει να αλλάξεις τον τρόπο ζωής σου για να σταματήσουν οι τραυματισμοί. Έχει μεγάλο μέλλον μπροστά σου, αλλά αν συνεχίσεις έτσι τότε η καριέρα του θα τελειώσει πρόωρα». Ο Ποζέρ δεν έδειξε κανένα… έλεος στον Μέσι και ουσιαστικά του έβαλε «στοπ» σε ό,τι του άρεσε να τρώει και να πίνει.

«Έτρωγα σοκολάτες, γλυκά, πίτσες και fast food κάθε μέρα. Ήταν το νεαρό της ηλικίας μου και όταν ωρίμασα κατάλαβα πόσο κακό έκανα στον εαυτό μου», είχε δηλώσει σε μία του συνέντευξη μετά από μερικά χρόνια ο Μέσι.

Λαχανικά, επιλεγμένα κρέατα, ψάρι και μόνο «καθαρή» τροφή. Είτε του άρεσε, είτε όχι, ο Μέσι έπρεπε να βάλει νέους κανόνες στη ζωή του, για να φτάσει στην κορυφή. Κάτι που όπως αποδείχτηκε ήταν μάλλον και μία από τις καλύτερες επιλογές της καριέρας του.

Μπορεί οι τραυματισμοί του Φάτι αυτή τη στιγμή να μην συνδέονται απαραίτητα με εκείνους που αντιμετώπισε ο Μέσι, ωστόσο το μονοπάτι που ακολούθησε ο Αργεντινός, μπορεί να αποδειχτεί σωτήριος για τον 19χρονο.

Μπορεί η ατυχία να έχει τον ρόλο της σε όλο το story, ωστόσο είναι απίθανο να μην έχει και ένα μερίδιο ευθύνης σε όλο αυτό και ο ίδιος ο Φάτι. Ένας… Ιταλός διατροφολόγος ίσως αρκεί για να τον βγάλει από το «σκοτάδι» που βρίσκεται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ