Diabolik: Ο σεσημασμένος χούλιγκαν της Λάτσιο που εκτελέστηκε από επαγγελματία δολοφόνο (vids)

Diabolik: Ο σεσημασμένος χούλιγκαν της Λάτσιο που εκτελέστηκε από επαγγελματία δολοφόνο (vids)

Η βίαιη δράση και η πρώτη σύλληψη, τα ναρκωτικά και τα μπραβιλίκια και η μοιραία βόλτα το καλοκαίρι του 2019. Αυτός ήταν ο διάσημος χούλιγκαν της Λάτσιο Φαμπρίτσιο Πισιτέλι ή αλλιώς Diabolik, ο οποίος πριν από περίπου δύο χρόνια εκτελέστηκε Ρώμη από επαγγελματία δολοφόνο.

Ήταν Αύγουστος του 2019. Το μέρος; Το πάρκο των υδραγωγείων στη Ρώμη. Εκεί από πυρά πέφτει νεκρός ο Φαμπρίτσιο Πισιτέλι. Ποιος είναι αυτός; Είναι απλά –ή μάλλον ήταν- ο περιβόητος Diabolik. Τι εστί Diabolik; Πρόκειται για τον πλέον διάσημο χούλιγκαν της Λάτσιο.

Με πολλές παραμέτρους στις δραστηριότητές του, που δεν είχαν να κάνουν μόνο με τη δραστηριότητα του στο Ολίμπικο και γενικά σε κάθε αγώνα της αγαπημένης του, Λάτσιο. Ήταν λοιπόν Αύγουστος του 2019, όταν ο Diabolik θα δεχτεί σφαίρα από πίσω στο κεφάλι, από όπλο μικρού διαμετρήματος και θα πέσει νεκρός. Ποιος πάτησε τη σκανδάλη; Ποιος είναι ο ένοχος; Υπάρχει ηθικός αυτουργός ή τα κίνητρα είναι καθαρά οπαδικά;

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα προσπαθεί να δώσει απαντήσεις η αστυνομία της Ρώμης και όπως φαίνεται είναι κοντά στο να διαλευκάνει την υπόθεση με το πρόσωπο-κλειδί να είναι ο Ραούλ Εστεμπάν Καλδερόν.

Η αυγουστιάτικη βόλτα του 2019

Στο πάρκο των υδραγωγείων, ο Πισιτέλι κάνει την πρωινή του βόλτα. Αυτή θα είναι και η τελευταία βόλτα της ζωής του. Τα πυρά από πιστόλι μικρού διαμετρήματος θα κόψουν για πάντα το νήμα της ζωής του στα 53 του χρόνια. Ο άνθρωπος που κρατούσε το πιστόλι, όπως όλα δείχνουν, είναι ο 54χρονός σήμερα, Ραούλ Εστέμπαν Καλδερόν.

Τα ίχνη του δολοφόνου στην Ισπανία

Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες πληροφορίες ο Καλδερόν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Ισπανία. Οι ιταλικές αρχές προσπαθούν να έρθουν σε συνεννόηση με τους Ισπανούς ομολόγους τους,με σκοπό τη σύλληψη και την έκδοση του Καλδερόν στην Ιταλία για να δικαστεί για την περιβόητη δολοφονία. Υπάρχουν μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων, αλλά και εικόνες από κάμερες ασφαλείας, όπου τα τατουάζ που φαίνονται στα χέρια του δολοφόνου, συνδέουν το φονικό χέρι με τον Καλδερόν.

Η βίαιη δράση και η πρώτη σύλληψη

Ο Πισιτέλι ονομάστηκε Diabolik από μία σειρά κόμικ και κινουμένων σχεδίων. Ήταν αυτός που ίδρυσε τους Irriducibile (οι αμείωτοι). Η ομάδα αυτή των οργανωμένων δεν είχε όμως μόνο γηπεδική δραστηριότητα. Καταρχήν είχε συνδεθεί έντονα πολιτικά, με ναζιστική και φασιστική δράση γενικότερα.

Οι συγκρούσεις πολλές, έντονες και αρκετά βίαιες με άλλες οπαδικές ομάδες. Δεν άργησε μάλιστα να έρθει και η πρώτη σύλληψη, αφού το 2015 κατηγορήθηκε για συνεργασία με την Καμόρα, τη ναπολιτάνικη μαφία. Είχαν κάνει μαζί προσπάθεια να αποκτήσουν το πλειοψηφικό πακέτο των παρτενοπέι, παρότι ο ίδιος ήταν δηλωμένος οπαδός της Λάτσιο. Αυτό όμως είχε ξεφτίσει προ πολλού για τον Diabolik και η Λάτσιο δεν ήταν παρά η βιτρίνα για τις υπόλοιπες δραστηριότητές του.

Τα ναρκωτικά και τα μπραβιλίκια

Ο Πισιτέλι είχε έντονη δραστηριότητα σε ότι παράνομο μπορεί να βάλει το μυαλό του ανθρώπου. Κάθε κλάδος της εγκληματολογίας είχε από πίσω του και το δικό του ονοματεπώνυμο. Φερόταν λοιπόν να είναι ο άμεσος συνεργάτης του Μικέλε Σενέσε.

Ο Σενέσε ήταν ο Βαρόνος των ναρκωτικών στη Νάπολι. Ήρθε σε επαφή αρχικά με τον Πισιτέλι. Στη συνέχεια ζήτησε από αυτόν να στρατολογήσει τους πλέον δικούς του από τους οργανωμένους, ώστε να κάνουν τις ζόρικες δουλειές. Μπραβιλίκια, ξυλοδαρμοί, εισπράξεις και εκβιασμοί. Όλα ήταν στο ρεπερτόριο του Diabolik και των πρωτοπαλίκαρων του.

Η άνοδος, η αλαζονεία, ο φόνος

Όπως ανέφεραν κατά διαστήματα πηγές στη γειτονική χώρα η άνοδος του Diabolik στον χώρο του υποκόσμου ήταν ραγδαία. Μέσα σε μία τετραετία είχε καταφέρει να είναι χωμένος σε οτιδήποτε παράνομο και αξιόποινο γινόταν στη χώρα. Κεκαλυμμένος πίσω από τη Λάτσιο, ο Πισιτέλι είχε γίνει πια ένας διαβόητος εγκληματίας, αλλά αυτό που υπερτερούσε στη δημόσια εικόνα του, ήταν ο αρχηγός των οπαδών των λατσιάλι.

Κάπου εκεί ξέφυγε. Έχασε τον έλεγχο. Όταν μάλιστα προσπάθησε να πείσει τους Spadas (ομάδα Ρομά) να κάνουν ανακωχή με το «Μικρό Σκυλί» (περιβόητος γκάνγκστερ που σακάτευε τους αντιπάλους του, πυροβολώντας στα γόνατα), όλοι θεώρησαν ότι έχει υπερβεί πλέον κάθε όριο και νιώθει παντοδύναμος. Αυτή ήταν και η αρχή του τέλους του.

Μαρτυρίες, υποκλοπές και η σύλληψη Καλδερόν

Οι αρχές βρήκαν ηχογραφημένες συνομιλίες με μαρτυρίες από δύο διαφορετικές πλευρές. Η πρώτη ήταν από τον εγκληματία Μπενάτο που ήταν στη φυλακή και έλεγε προς άγνωστο συνομιλητή ότι ο Καλδερόν καθάρισε τον Πισιτέλι. Μετά από αυτό έβαλαν και κοριό στο τηλέφωνο της συζύγου του Καλδερόν. Εκεί ακούγεται να λέει ότι ο σύζυγός της πήρε το περίστροφό της για να καθαρίσει τον Πισιτέλι.

Ο Καλδερόν αυτή τη στιγμή είναι προφυλακιστέος και οι ιταλικές αρχές συζητούν με τις ισπανικές για την έκδοσή του, ενώ ψάχνουν επίσης να βρουν ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός. Δηλαδή ποιος έβαλε τον Καλδερόν να σκοτώσει τον Πισιτέλι.

Πηγή: Equire.com.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ