Ο Χάβερτς είναι ο ορισμός του «Big game player» (pics, vids)

Ο Χάβερτς είναι ο ορισμός του «Big game player» (pics, vids)

Έκρινε τον μεγάλο τελικό του Champions League με τη Μάντσεστερ Σίτι. Έκανε την ασίστ στον Ζίγιες στο Super Cup με τη Βιγιαρεάλ. Και ήταν αυτός που ανέλαβε το βάρος του πέναλτι στο 116ο λεπτό με την Παλμέιρας για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Ο Κάι Χάβερτς είναι για τα... μεγάλα!

«Όσοι με γνωρίζουν καλά, ξέρουν πως δεν θα αποκαλούσα ποτέ τον εαυτό μου «King Kai». Τον όρο «King» μου τον έχουν… κολλήσει τα ΜΜΕ», ανέφερε ο Κάι Χάβερτς μετά το τέλος του μεγάλου τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων.

King Kai. Πρόκειται για έναν χαρακτήρα από το anime, Dragon Ball. Πρόκειται ωστόσο και για ένα «παρατσούκλι» που έχουν κολλήσει στον Κάι Χάβερτς οι φίλαθλοι και οι συμπαίκτες της Τσέλσι.

Ο… Βασιλιάς Κάι έκρινε λοιπόν ακόμα έναν τίτλο για την Τσέλσι. Ήταν αυτός που ανέλαβε το δύσκολο πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του Τούχελ απέναντι στην Παλμέιρας στα τελευταία λεπτά της παράτασης του τελικού.

Και ευστόχησε, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 που έχρισε την Τσέλσι Παγκόσμια Πρωταθλήτρια. Και μάλιστα με το συγκεκριμένο γκολ κατάφερε να γράψει ιστορία και να θυμίσει λίγο… Λιονέλ Μέσι!

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ ήταν ο τελευταίος ποδοσφαιριστής που έκρινε έναν τελικό Champions League και… καπάκι έναν τελικό Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων. Πιο συγκεκριμένα, ο Μέσι είχε σκοράρει το νικητήριο γκολ απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» το 2011, ενώ λίγους μήνες αργότερα έδωσε και το Παγκόσμιο στην Μπαρτσελόνα με γκολ απέναντι στη Σάντος!

Φυσικά και δεν ήταν όμως η πρώτη φορά που ο Χάβερτς κρίνει ένα παιχνίδι πόσω μάλλον, έναν τελικό.

Μόλις τον περασμένο Μάιο το έκανε. Και μάλιστα στο μεγαλύτερο συλλογικό παιχνίδι που θα μπορούσε. Στον τελικό του Champions League, απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα, κόντρα στην οποία ο Γερμανός σούπερ σταρ διαμόρφωσε το τελικό 1-0.

Ένα ιστορικό γκολ για την Τσέλσι, η οποία με το τέρμα του 22χρονου αστέρα της κατέκτησε το 2ο Champions League της ιστορίας της, απέναντι στην Dream Team του Γκουαρντιόλα. Κι όμως, ο Χάβερτς έβαλε το… λιθαράκι του και στο Super Cup, παρότι χρειάστηκαν οι επεμβάσεις του Κέπα στη διαδικασία των πέναλτι.

Ο Γερμανός ωστόσο έκανε την ασίστ στο γκολ του Ζίγιες, ο οποίος είχε δώσει προσωρινά το προβάδισμα στην Τσέλσι απέναντι στη Βιγιαρεάλ.

Μεγάλα παιχνίδια ωστόσο δεν είναι μονάχα οι τελικοί. Είναι και τα ντέρμπι. Φέτος μονάχα, ο Χάβερτς έχει ένα γκολ απέναντι στην Τότεναμ και άλλο ένα απέναντι στη Λίβερπουλ, μέσα στο «Άνφιλντ», ενώ την περασμένη σεζόν είχε συμμετοχή και στο πρώτο γκολ της Τσέλσι με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Στάμφορντ Μπριτζ» για τη φάση των ημιτελικών του Champions League.

Στο Euro ήταν με διαφορά ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της Γερμανίας, καθώς ολοκλήρωσε τη διοργάνωση με δύο γκολ και δύο τρομερές εμφανίσεις απέναντι σε Πορτογαλία και Αγγλία.

Μπορεί μέχρι στιγμής να μην έχει ξεδιπλώσει ακομα στο 100% το ταλέντο του, ωστόσο ο Χάβερτς δείχνει σε όλους τον λόγο για τον οποίο ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς δαπάνησε 80+ εκατομμύρια το καλοκαίρι του 2020.

Και δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ο Γερμανός σταρ είναι ένα από τα «αγαπημένα» παιδιά του «Στάμφορντ Μπριτζ» και της «μπλε» κερκίδας που τον αποθεώνει συνεχώς!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ