Τσέλσι – Παλμέιρας 2-1 παρ. (1-1 κ.δ.)

Τσέλσι – Παλμέιρας 2-1 παρ. (1-1 κ.δ.)

Η Τσέλσι κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, επικρατώντας της Παλμέιρας του Άμπελ Φερέιρα με σκορ 2-1 στην παράταση, χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κάι Χάβερτς.

Την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων πανηγυρίζει η Τσέλσι, καθώς οι «μπλε» επιβλήθηκαν της Παλμέιρας του Άμπελ Φερέιρα στον μεγάλο τελικό με σκορ 2-1 στην παράταση και πλέον βρίσκονται στην κορυφή του κόσμου για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ έφτασε στο πολυπόθητο τρόπαιο χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κάι Χάβερτς στο 117′, έπειτα από χέρι που έγινε μέσα στην περιοχή, με το VAR να υποδεικνύει στον διαιτητή της συνάντησης την παράβαση.

Το πρώτο μέρος ήταν αρκετά χορταστικό, καθώς και οι δύο ομάδες δημιούργησαν ευκαιρίες, χωρίς όμως κάποια από τις δύο να μπορέσει να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Η Τσέλσι είχε την κατοχή και την πρωτοβουλία, ωστόσο εμφανίστηκε άστοχη στην τελική προσπάθεια, με αποτέλεσμα οι αντίπαλοι να πάνε στα αποδυτήρια χωρίς σκορ στον φωτεινό πίνακα.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε σαφώς λιγότερες καλές στιγμές, όμως είχε και δύο τέρματα. Αρχικά, ο Ρομέλου Λουκάκου άνοιξε στο σκορ για τους «μπλε» στο 55ο λεπτό της αναμέτρησης. Όμως η απάντηση δεν άργησε να έρθει για την Παλμέιρας καθώς οι Βραζιλιάνοι κέρδισαν πέναλτι, το οποίο και μετέτρεψε σε γκολ ο Βέιγκα για το 1-1. Όσο κι αν οι Άγγλοι πίεσαν για ένα ακόμα τέρμα, δεν τα κατάφεραν και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί, το μοτίβο δεν άλλαξε. Η Τσέλσι συνέχιζε να πιέζει, όμως το πρώτο ημίχρονο του έξτρα ημιώρου πέρασε ανεκμετάλλευτο. Η… λύτρωση για τους Λονδρέζους ήρθε στο 115′ όταν και κέρδισαν πέναλτι σε χέρι που έκανε ο Λουάν μέσα στην περιοχή, έπειτα από υπόδειξη του VAR. Ο Κάι Χάβερτς πήρε την ευθύνη στο 117′ και με μια άψογη εκτέλεση έκανε το 2-1, χαρίζοντας έτσι το τρόπαιο στην Τσέλσι.

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Κρίστενσεν (91’ Σαρ), Τιάγκο Σίλβα, Αθπιλικουέτα, Ρίντιγκερ, Καντέ, Κόβατσιτς (91’ Ζιγές), Χάντσον Οντόι (76’ Σαούλ), Μάουντ (32’ Πούλισικ), Χάβερτς, Λουκάκου (76’ Βέρνερ).

ΠΑΛΜΕΪΡΑΣ: Ουέβερτον, Ρότσα (118’ Ντέιβερσον), Γκόμες, Λουάν, Πικέρες, Ζε Ράφαελ (60’ Ζάιλσον), Γκουστάβο Σκάρπα, Ντανίλο, Βέιγα (78’ Αουτέστα), Ντουντού (103’ Ναβάρο), Ρόνι (78’ Ουέσλεϊ)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ