Mπαρτζώκας vs Πρίφτης: Οριακή υπεροχή στα σημεία (vids)

Mπαρτζώκας vs Πρίφτης: Οριακή υπεροχή στα σημεία (vids)

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μονομαχούν σήμερα στα «Δύο Αοράκια» με φόντο το Κύπελλο και ο Γιώργος Μπαρτζώκας αντιμετωπίζει τον Δημήτρη Πρίφτη. To10 θυμάται την προϊστορία τους μέχρι αυτόν τον τελικό.

Γιώργος Μπαρτζώκας και Δημήτρης Πρίφτης είναι οι δύο καθοδηγητές των «αιωνίων» και κοντράρονται σήμερα στην Κρήτη με φόντο το Κύπελλο.

Αυτή η χρονιά δεν είναι φυσικά η μόνη που βρίσκονται αντιμέτωποι, καθώς το έχουν πράξει και στο παρελθόν τόσο εντός ελληνικών συνόρων, όσο και στο εξωτερικό.

Για την ώρα ο κόουτς των Πειραιωτών έχει μια μικρή υπεροχή στο άθροισμα των παιχνιδιών, βέβαια τα ρεκόρ δεν λένε και πολλά σε έναν τελικό.

Πανιώνιος – Καβάλα

Τη διάστημα 2010-2012 ο Μπαρτζώκας βρισκόταν στον πάγκο του Πανιωνίου κι ο Πρίφτης στην Καβάλα. Αναμετρήθηκαν τέσσερις φορές, με τον νυν κόουτς του Παναθηναϊκού να έχει το 2/2 την πρώτη χρονιά, 79-73 κι 75-84, ενώ τα αποτελέσματα μοιράστηκαν την επόμενη.

Μπάρλος και Άντερσον ξεχώρισαν για τον «Ιστορικό» ενώ για την Καβάλα Σίμονς και Γιόροβιτς στις πρώτες αναμετρήσεις. Στη νίκη της Καβάλας τη δεύτερη σεζόν επιθετικά «κουβάλησαν» οι Στεφανίδης και Πάσαλιτς.

Ολυμπιακός – Ίκαρος Καλλιθέας

Τη χρονιά της κατάκτησης της δεύτερης συνεχόμενης Euroleague του Ολυμπιακού, ο Πρίφτης βρισκόταν στον Ίκαρο Καλλιθέας. Οι δύο αναμετρήσεις έληξαν αμφότερες υπέρ των ερυθρόλευκων με 97-53 και 85-63 αντίστοιχα, με τη διαφορά ποιότητας φυσικά να είναι εμφανής.

Ολυμπιακός – Κολοσσός Ρόδου

Το 2014 ο Πρίφτης βρέθηκε στον Κολοσσό Ρόδου. Πάλι οι αναμετρήσεις έκλεισαν υπέρ του Ολυμπιακού με 94-61 κι 77-68.

Οι μάχες της Ρωσίας

Από το 2017 μέχρι και το 2019 είχαν τέσσερις συναντήσεις στη Ρωσία, στο πλαίσιο της VTB, με Χίμκι και Ούνιξ Καζάν αντίστοιχα. Την πρώτη σεζόν αναμετρήθηκαν τρεις φορές.

Η Ούνιξ κατάφερε να κερδίσει και τα δύο ματς της κανονικής περιόδου με 80-79 και 83-80, έχασε όμως στον ημιτελικό με 76-71. Την επόμενη χρονιά ο Μπαρτζώκας είδε την ομάδα του να κερδίζει και πάλι με καθαρή διαφορά κι όχι αγχωτικά, 78-65.

Τα φετινά ντέρμπι

Οι δύο αντίπαλοι έχουν αναμετρηθεί φέτος δύο φορές, όπου σε αμφότερες κέρδισε ο φιλοξενούμενος. Αρχικά ο Νέντοβιτς πήρε «φωτιά» στην τελευταία περίοδο και… υπέγραψε το διπλό του Παναθηναϊκού με 76-71, για να ακολουθήσει αργότερα η απάντηση του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ με 85-64, σε ματς Euroleague.

Στο διπλό του Ολυμπιακού Σλούκας, Ντόρσεϊ, Βεζένκοφ και ΜακΚίσικ πέτυχαν μαζί 66 πόντους, την ώρα που το καλύτερο για τους πράσινους ήταν οι 31 του διδύμου Παπαγιάννη Νέντοβιτς.

Σε 14 ματς λοιπόν ως τώρα ο Μπαρτζώκας προηγείται στην μάχη των πάγκων με το «εύθραυστο» 8-6. Μένει να φανεί αν θα το διευρύνει σήμερα, φέρνοντας την πρώτη κούπα για τον Ολυμπιακό μετά από έξι χρόνια, ή αν θα μειώσει ο Πρίφτης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ