Η νέα υπερδύναμη του ευρωπαϊκού μπάσκετ έρχεται από τον ιταλικό Βορρά (pics, vids)

Η νέα υπερδύναμη του ευρωπαϊκού μπάσκετ έρχεται από τον ιταλικό Βορρά (pics, vids)

Η Βίρτους Μπολόνια φέτος έχει μαζέψει ένα σύνολο από εξαιρετικές μονάδες και μαζί με έναν καταξιωμένο προπονητή ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει στο εγγύς μέλλον θυμίζοντας εποχές που... έσπερνε τρόμο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Το ιταλικό μπάσκετ ήταν πριν μερικές δεκαετίες το καλύτερο στην Ευρώπη. Η Βίρτους Μπολόνια βρέθηκε για χρόνια στην κορυφή τόσο εντός συνόρων όσο και στην Ευρώπη με κατακτήσεις Euroleague και πολλές συμμετοχές σε Final Four.

Τα μεγαλεία διαδέχθηκε άγωνη περίοδος, όμως το μέλλον προμηνύεται αισιόδοξο με το υλικό που έχει, αλλά και τις βλέψεις της.

Ρόστερ από το πάνω ράφι

Η ομάδα του ιταλικού Βορρά μπορεί να παίζει στο Eurocup και όχι στη Euroleague, όμως αυτό δεν την εμπόδισε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη το καλοκαίρι και να ξεκινήσει από τώρα το χτίσιμο για τις επόμενες σεζόν.

Η παλιά αίγλη και η βαριά φανέλα ακόμα πλανώνται στην πόλη και το γήπεδο κι όλοι θέλουν να κάνουν τα πάντα για να ξαναζήσουν τις επιτυχίες οι οποίες αποτελούσαν συνώνυμο του κλαμπ για χρόνια.

Ήρθε τις προηγούμενες σεζόν ο Τεόντοσιτς που ναι δεν είναι «λυκόπουλο», αλλά το μυαλό του, τις παραστάσεις του και την ικανότητά του στις πάσες τα έχουν λίγοι.

Έχοντας γευτεί την κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης στη Ρωσία με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, θέλησε να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό. Ένας τέτοιος γκαρντ θέλει δίπλα του καλούς σκόρερ και τους έχει.

Ο Μπελινέλι άφησε το NBA μετά από 15 χρόνια και γύρισε στην πατρίδα του. Δε χρειάζεται να ειπωθούν πολλά για τον παίκτη που επί χρόνια παλεύει μόνος μαζί με τον Γκαλινάρι στην Εθνική κι έχει κερδίσει δαχτυλίδι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπως και διαγωνισμό τριπόντων.

Ζεστό χέρι που δε θλει πολύ να ξεκινήσει να βάζει συνεχόμενα. Όταν δεν βγουν τα τρίποντα θα πάει σε αγαπημένα σουτ μέσης απόστασης και διεισδύσεις. Μπορεί να οργανώσει, να κάνει τα πάντα.

Ο Μάνιον έφυγε κι αυτός από το NBA πολύ διαφορετικά βέβαια λίγο μετά το ξεκίνημά του. Μόλις στα 21 του είναι αγνός σκόρερ. Κοιτά κυρίως το καλάθι και αυτό έχει επιπτώσεις στην άμυνα, όμως δε φοβάται κανέναν. Θα σουτάρει απ’ οπουδήποτε και θα τα βάλει με όποιον αντίπαλο βρει μπροστά του.

Η επίδραση στην πίσω πλευρά του παρκέ είναι και θέμα δουλειάς-θέλησης, άρα έχει όλο τον χρόνο να βελτιωθεί.

Ο Ούντο μια χαρά εκμεταλλεύεται το κορμί του, τα άκρα του και τη δική του εμπειρία. Όποιος παίκτης έχει περάσει από τα χέρια του Ομπράντοβιτς δεν γίνεται να μην εξελιχθεί.

Διαβάζει τις φάσεις, έχει καλό timing στις τάπες, καλές τοποθετήσεις και κινήσεις χωρίς την μπάλα, μπορεί να παίξει με πλάτη, μπορεί να σπρώξει. Ξέρει πως να κάνει διαχείριση δυνάμεων τόσο μέσα στη σεζόν γενικά, όσο και σε κάθε ματς ξεχωριστά.

Η ενίσχυση μέσω… Ουκρανίας

Εδώ και περίπου δύο εβδομάδες η Ρωσία εισέβαλλε στην Ουκρανία και ξεκίνησε πόλεμος στην περιοχή. Οι παίκτες άρχισαν να αποχωρούν από τις ρωσικές ομάδες, πριν τελικά τεθούν και οι ίδιες εκτός Euroleague επ’ αόριστον.

Ο Ντάνιελ Χάκετ έσπασε το συμβόλαιό του με την ΤΣΣΚΑ και ήρθε στην Βίρτους. Γκαρντ με επίσης πολλά μπασκετικά χιλιόμετρα, καλός αμυντικός και πολυεργαλείο. Έχει κορμί για να παίξει σίγουρα στο «1» όσο και στο «2» πράγμα που αφήνει πολλές επιλογές για ενδιαφέροντες συνδυασμούς με τους υπόλοιπους περιφερειακούς.

Όμως μάλλον δεν θα είναι ο μόνος από την ομάδα «του στρατού» που θα βρεθεί στην Μπολόνια, με πληροφορίες να μιλούν για συμφωνία και με τον Τόρνικε Σενγκέλια για την οποία απομένουν λεπτομέρειες.

Παρουσία με σουτ, παιχνίδι στο ποστ, καλός πασέρ, καθόλου ράθυμος στην άμυνα και αντίστοιχα «πολυθεσίτης» όπως κι ο συμπαίκτης του.

Όλοι οι προαναφερθέντες είναι πιθανό να αποκτήσουν κι άλλους αστέρες δίπλα τους το καλοκαίρι, δημιουργώντας ευχάριστους «πονοκεφάλους» στον προπονητή τους.

Η ώρα του Σκαριόλο

Η Βίρτους είναι συνδεδεμένη με τον Έτορε Μεσίνα και την ευρωπαϊκή κυριαρχία, όμως ο Σέρτζιο Σκαριόλο είναι έτοιμος να προσπαθήσει να τα καταφέρει όπως εκείνος.

Με θητεία στην Αρμάνι, καλή παρουσία ως βοηθός στους Ράπτορς και φυσικά στην Εθνική Ισπανίας δεν είναι… χθεσινός. Βέβαια πολλοί λένε ότι υπάρχουν προπονητές Εθνικών ομάδων και συλλόγων. Τα πηγαίνει εξαιρετικά στη διχείριση των «εγώ» και μπορεί με την εμπειρία του να συσπειρώσει.

Το γεγονός ότι η φετινή χρονιά έχει κσι τον αστερίσκο με το τι θα γίνει στη Euroleague και τη συμμετοχή του χρόνου να μοιάζει βέβαιη, ανεξαρτήτως του τι θα συμβεί στο Eurocup σε συνδυασμό με τις όποιες προσθαφαιρέσεις γίνουν το καλοκαίρι, του δίνει ευελιξία αλλά και δικαίωμα να ονειρεύεται κορυφές.

Με δίψα για διάκριση, όνομα βαρύ σαν ιστορία αλλά και χρήμα που φαίνεται να ρέει το μέλλον της Βίρτους Μπολόνια προμηνύεται λαμπρό, με τον… κοιμώμενο γίγαντα να ξυπνά για να αφήσει ξανά αποτύπωμα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ