Ρεάλ-Μπαρτσελόνα: Το απόλυτο ντέρμπι του πλανήτη (vids)

Ρεάλ-Μπαρτσελόνα: Το απόλυτο ντέρμπι του πλανήτη (vids)

Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα δίνουν ακόμα ένα μεγάλο clásico. Ένα ντέρμπι το οποίο αν και τα τελευταία χρόνια έχει χάσει τη δυναμική, παραμένει το κορυφαίο του πλανήτη, «καθηλώνοντας» τον ποδοσφαιρικό κόσμο.

Ένα ντέρμπι παραμένει ντέρμπι. Ειδικά όταν πρόκειται για το συγκεκριμένο. El Clásico Νο. 282 ή αλλιώς Νο. 249 εάν κρατήσουμε μονάχα τα επίσημα παιχνίδια που έχουν δώσει μεταξύ τους οι δύο «γίγαντες» του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα διασταυρώνουν τα ξίφη τους απόψε στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» (22:00) σε ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι από τα προηγούμενα. Δεν έχει την… αίγλη του πρόσφατος παρελθόντος. Δεν έχει πλέον τους δυο καλύτερους ποδοσφαιριστές του κόσμου ή την εμβληματική παρουσία του Σέρχιο Ράμος. Ένα clásico διαφορετικά από τα άλλα, το οποίο οδεύει στην αυγή της νέας εποχής του, μετά τις αποχωρήσεις των προσωπικοτήτων που το σημάδεψαν όσο κανείς άλλος και έτοιμο να αναδείξει καινούργιους πρωταγωνιστές.

Ωστόσο θα συνεχίσει να είναι το κορυφαίο ματς της Ισπανίας, ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης και ολόκληρου του πλανήτη.

Ήταν την άνοιξη του 2017, όταν το clásico χάρισε μια μεγάλη, iconic στιγμή στον ποδοσφαιρικό πλανήτη και στη «Χρυσή»… Βίβλο των αναμετρήσεων μεταξύ της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα.

Ο Λιονέλ Μέσι βάζει την υπογραφή του σε ένα ακόμη αδιάκοπο μπρα ντε φερ ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Το πλασέ και ο πανηγυρισμός του Αργεντίνου σούπερ σταρ μέσα στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου έγραψαν ιστορία και βάδισαν στο μονοπάτι του παντοτινού. Σε μία από τις πιο iconic στιγμές στην ιστορία των αναμετρήσεων. O τέλειος επίλογος της χρυσής εποχής των ντέρμπι που αναστατώνουν και διχάζουν το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Από τότε η αλήθεια είναι πως τα clásico έχουν χάσει την αίγλη τους. Η αποχώρηση του Ρονάλντο το καλοκαίρι του 2018, έβαλε ακόμα πιο… δύσκολα στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Μέχρι που τελικά αποχώρησε και ο Μέσι, αλλά και ο Ράμος, οι οποίοι έβαλαν ουσιαστικά… τέλος σε μια χρυσή εποχή των clásico.

Από την τελευταία νίκη της Μπαρτσελόνα το 2019 μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», η Ρεάλ έχει πάρει τον… αέρα των «μπλαουγκράνα». Με πέντε σερί νίκες στα τελευταία πέντε παιχνίδια σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη, η Βασίλισσα δείχνει να έχει τον τρόπο της, έχοντας απόψε άλλη μια ευκαιρία να δώσει συνέχεια στο εκπληκτικό της σερί.

Το +16 από τους Καταλανούς μπορεί να «λύσει» ακόμα περισσότερο τα πόδια των ποδοσφαιριστών του Αντσελότι που έχουν την ευκαιρία να πάρουν την πρώτη τους νίκη κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο νέο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Από την άλλη η Μπαρτσελόνα του Τσάβι ψάχνει τον τρόπο να βάλει τέλος στο εφιαλτικό για εκείνη σερί. Ο ερχομός του Τσάβι έχει δώσει άλλη πνοή στο «Καμπ Νόου», με τις μεταγραφές του Γενάρη να μεταμορφώνουν ολοκληρωτικά την ομάδα εντός των τεσσάρων γραμμών.

Η ομάδα της Βαρκελώνης πηγαίνει στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» ψάχνοντας την πρώτη της νίκη μετά από τρία ολόκληρα χρόνια στο συγκεκριμένο γήπεδο. Συγκεκριμένα, η Μπαρτσελόνα έχει να φύγει με το διπλό από την έδρα της Ρεάλ από τον Μάρτιο του 2019, όταν είχε επικρατήσει με 1-0 χάρη σε ένα γκολ του Ιβάν Ράκιτιτς.

Μπορεί αυτή τη στιγμή το clásico να μην είναι στα καλύτερα του, να μην έχει τους ποδοσφαιριστές της περασμένης δεκαετίας, να μην έχει τους δύο κορυφαίους του πλανήτη, ωστόσο θα συνεχίσει να είναι το μεγαλύτερο ματς της Ισπανίας και ένα από τα κορυφαία ολόκληρου του πλανήτη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ