Μήπως τελικά το deja vu είναι… ιταλική φράση; (pics, vids)

Μήπως τελικά το deja vu είναι… ιταλική φράση; (pics, vids)

2.839 ημέρες από την τελευταία φορά που αγωνίστηκε σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. 5.737 ημέρες από την τελευταία φορά που αγωνίστηκε σε νοκ άουτ παιχνίδι για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Ιταλία υπέστη ένα ιστορικό κάζο απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία και έμεινε εκτός για δεύτερο συνεχόμενο Μουντιάλ, γράφοντας μια «μαύρη» σελίδα...

Κάζο, πάθημα ή… σφαλιάρα. Τρεις συνώνυμες λέξεις για να εξηγήσει κάποιος ένα δυσάρεστο συμβάν που συνέβη σε κάποιον.

Τρεις λέξεις που περιγράφουν στο 100% αυτό που συνέβη χθες το βράδυ η Ιταλία απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία. Τι και αν πριν από λίγους μήνες έγραψε ιστορία και ανέβηκε και πάλι στην κορυφή της Ευρώπης μέσα μάλιστα στο «σπίτι» των Άγγλων.

Τι και αν μαζί με τη Γερμανία, είναι η δεύτερη χώρα με τις περισσότερες κατακτήσεις Παγκοσμίων Κυπέλλων. Η Ιταλία δεν θα βρεθεί στο Μουντιάλ του Κατάρ. Και αυτό δεν θα γίνει επειδή αποκλείστηκε από τη Βόρεια Μακεδονία.

Σε ένα παιχνίδι το οποίο έμοιαζε περισσότερο με τυπική διαδικασία, η Σκουάντρα Ατζούρα… κατάφερε να γράψει μια από τις πιο «μαύρες» σελίδες της ιστορίας της. Ένα γκολ του Τραϊκόβσκι στο 90′ ήταν αυτό που έμελε να «σφραγίσει» μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

2.839 ημέρες από την τελευταία φορά που αγωνίστηκε για το Παγκόσμιο Κύπελλο. 5.737 ημέρες από την τελευταία φορά που αγωνίστηκε σε νοκ άουτ παιχνίδι για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Μάλιστα, η Ιταλία θα έχει συμπληρώσει 20 χρόνια χωρίς παρουσία σε αναμέτρηση νοκ άουτ του Παγκκοσμίου Κυπέλλου μέχρι το 2026 που θα γίνει το επόμενο μετά το Κατάρ!

Deja vu θα μπορούσε να πει κανείς. Διότι για άλλη μία φορά, η Ιταλία κινδυνεύει να αποτύχει σε ακόμα ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και μάλιστα πριν καν ξεκινήσει… Όπως έγινε και στο τελευταίο της Ρωσίας, όπου η τετράκις πρωταθλήτρια κόσμου δεν κατάφερε να δώσει το «παρών»…

Το 2017, η Σουηδία ήταν η ομάδα που άφησε την Ιταλία εκτός στα μπαράζ. Τότε που η Σκουάντρα Ατζούρα δεν μπορούσε με τίποτα να «λυγίσει» το τείχος που είχε χτίσει μπροστά από την εστία της η Σουηδία, με αποτέλεσμα οι Ιταλοί να μην «τσεκάρουν» τα εισιτήρια τους για τη Ρωσία.

Τεράστια αποτυχία για ένα ποδοσφαιρικό έθνος όπως η Ιταλία. Μία χώρα με τέσσερις κατακτήσεις Παγκοσμίων, ένα λιγότερο από τη Βραζιλία που έχει τα περισσότερα. Ωστόσο, μία επαναλαμβανόμενη σύμπτωση, παύει να είναι σύμπτωση, λέει ο λαός.

Διότι, για την Ιταλία, αυτή ήταν μία ακόμη αποτυχία σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Ασχέτως εάν δεν κατάφερε καν να βρεθεί στα γήπεδα της Ρωσίας.

Το καλοκαίρι του 2014, η Ιταλία έμεινε εκτός διοργάνωσης στο Μουντιάλ της Βραζιλίας από τους ομίλους! Οι Ιταλοί κατάφεραν να ξεκινήσουν με το δεξί, επικρατώντας της Αγγλίας στην 1η αγωνιστική, ωστόσο στη συνέχεια ηττήθηκαν και από την Ουρουγουάη και από τη Κόστα Ρίκα, λέγοντας «αντίο» πριν από τα νοκ άουτ.

Ακριβώς το ίδιο είχε γίνει και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 στη Νότια Αφρική. Τότε, που η Σκουάντρα Ατζούρα καλούνταν να υπερασπιστεί τα σκήπτρα, έχοντας έναν… βατό όμιλο. Τουλάχιστον στα χαρτιά ήταν έτσι, καθώς στο γήπεδο τα γεγονότα έδειξαν κάτι εντελώς διαφορετικό.

Η Ιταλία τερμάτισε στον όμιλο με μόλις δύο βαθμούς και «χαιρέτησε» πριν καν ξεκινήσει η φάση των νοκ άουτ, σοκάροντας ολόκληρο τον πλανήτη.

Από το 2006 που κατέκτησε την κούπα, μέχρι και σήμερα, η Ιταλία έχει αποτύχει σε όλα τα Μουντιάλ. Και μάλιστα παταγωδώς. Με την ιστορία να γράφει συνεχόμενες και ντροπιαστικές αποτυχίες, τις οποίες δεν μπορεί να σβήσει εύκολα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ