Τάμι Έιμπραχαμ: Ο νέος «αυτοκράτορας» της Ρώμης

Τάμι Έιμπραχαμ: Ο νέος «αυτοκράτορας» της Ρώμης

Το τηλεφώνημα του Μουρίνιο, τα 24 γκολ με οποία ξεπέρασε τους Μοντέλα και Μπατιστούτα και η σχέση λατρείας με τους οπαδούς. Ο Τάμι Έιμπραχαμ αποφάσισε να αφήσει την βροχερή Αγγλία για χάρη της ηλιόλουστης Ρώμης, και η απόφαση του τον δικαιώνει απόλυτα.

Όταν το περασμένο καλοκαίρι ο Ζοσέ Μουρίνο τον κάλεσε στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής το ερώτημα ήταν ξεκάθαρο: «Θέλεις να απολαύσεις λίγο ήλιο ή να παραμείνεις στη βροχή;». Ο Έιμπραχαμ γέλασε. Η αλήθεια ήταν πως δεν το σκέφτηκε και πολύ σοβαρά. 

Ωστόσο, το πραγματικό ερώτημα ήταν πιο βαθύ: ήταν ο Τάμι έτοιμος να εγκαταλείψει την οικειότητα και την άνεση της Αγγλίας για μια ευκαιρία σε ένα ξένο πρωτάθλημα; 

Είχε πετύχει στην Τσέλσι – 30 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις τις δύο προηγούμενες σεζόν – ωστόσο είδε τις ευκαιρίες του να μειώνονται από έναν προπονητή, τον Τόμας Τούχελ, ο οποίος ομολόγησε ότι δεν τον εμπιστευόταν. 

Στη Ρόμα, ο Έιμπραχαμ θα είχε την ευκαιρία να είναι ο βασικός φορ, αναλαμβάνοντας τη φανέλα με το Νο 9 που άφησε ο Έντιν Τζέκο. Η αμοιβή των 40 εκατομμυρίων ευρώ  που συμφωνήθηκε μεταξύ των Τζιαλορόσι και της Τσέλσι ήταν η υψηλότερη που καταβλήθηκε από οποιαδήποτε ομάδα της Serie A για παίκτη το περασμένο καλοκαίρι. Με την αποδοχή της κίνησης, ο Άγγλος επιθετικός δεν έμπαινε τόσο στον ήλιο όσο στα φώτα της δημοσιότητας. 

Το αποτέλεσμα;  

Το γκολ του κόντρα στην Μπόντο Γκλιμτ το βράδυ της Πέμπτης (14/4)  ανέβασαν τον συνολικό αριθμό των γκολ του στα 24. Κανείς άλλος δεν έχει πετύχει περισσότερα για τη Ρόμα στην παρθενική του σεζόν με την τζιαλορόσα φανέλα. Ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα και ο Βιντσέντζο Μοντέλα είχαν από 21 στην πρώτη τους σεζόν στο κλαμπ. 

Το δικό του τέρμα κόντρα στην Φίτεσε έδωσε στη Ρόμα την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa Conference League, ενώ χάρις σε δικό του γκολ η Ρόμα επικράτησε και της Αταλάντα με την οποία μάχεται για μια από τις ευρωπαϊκές θέσεις της επόμενης σεζόν. Ωστόσο αυτό που το έλειπε από αυτή την εξαιρετική σεζόν, ήταν ένα τέρμα στο ντέρμπι της αιώνιας πόλης απέναντι στη Λάτσιο. 

Λίγες ημέρες πριν την σέντρα στο ντέρμπι του δεύτερου γύρου στο «Ολίμπικο», συγκεκριμένα μετά τη νίκη επί της Φίτεσε, ο Μουρίνιο φοβόταν πως το timing δεν είναι καλό για το σύνολό του: «είμαι χαρούμενος που τα καταφέραμε αλλά λιγότερο χαρούμενος που είχαμε παίκτες στον αγωνιστικό χώρο που θα πρέπει να είναι και στον αγώνα απέναντι στη Λάτσιο οι οποίοι καπνίζουν στο σπίτι τους τσιγάρα με τον Σάρι». Με τον Ιταλό να απαντά έξυπνα στον Πορτογάλο πως έχει κόψει το κάπνισμα! 

Ωστόσο η απάντηση του Άγγλου φορ ήταν ακόμη καλύτερη, ανοίγοντας το σκορ με το πιο γρήγορο τέρμα που έχει επιτευχθεί σε ντέρμπι της Serie A. 56 δευτερόλεπτα μετά την σέντρα. Με αυτό το γκολ έγινε ο κορυφαίος Άγγλος σκόρερ αυτή τη σεζόν (15) στις πέντε κορυφαίες λίγκες της Ευρώπης. 

Ο ίδιος ξαναχτύπησε 21 λεπτά αργότερα για το 2-0 φτάνοντας έτσι τα 10 τέρματα στην Serie A μέσα στο 2022 τα περισσότερα δηλαδή που έχει σημειώσει κανείς από την αρχή του έτους στα Big-5 πρωταθλήματα, πίσω μόνο από τον Λεβαντόφσκι ο οποίος έχει 14. 

Ο αγαπημένος της εξέδρας  

«Όπως λέω πάντα, αγαπώ αυτόν τον σύλλογο από την πρώτη μέρα που ήρθα και ένιωσα αμέσως σαν στο σπίτι μου. Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από το να σκοράρεις μπροστά σε αυτό το κοινό», δήλωνε τον Νοέμβριο και δεσμευόταν να μάθει ιταλικά. «Κερδίσαμε στο γήπεδό μας, στο σπίτι μας, στη Ρώμη μας», τόνιζε μετά το εμφατικό 3-0 στο ντέρμπι επί της Λάτσιο. 

Ο Τάμι Έιμπραχαμ βλέπει την επιλογή του να ακολουθήσει τον Ζοσέ Μουρίνιο στην ηλιόλουστη Ρώμη, να τον δικαιώνει απόλυτα. Μπορεί ο Άγγλος φορ να μην έχει την λάμψη των Λεβαντόφσκι και Χάαλαντ, ωστόσο αυτό ποσός ενδιαφέρει τους οπαδούς της Ρώμα. 

Άλλωστε πρόκειται για έναν λαό που σηκώθηκε στο ύψος των εμβληματικών αρχηγών του, Φραντσέσκο Τότι και Ντανιέλ Nτε Ρόσι, έχει διδαχθεί να αναγνωρίζει την αφοσίωση… 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ