Ολυμπιακός: Όπου Γιώργος και Μάλαμα (vid)

Ολυμπιακός: Όπου Γιώργος και Μάλαμα (vid)

Μπαρτζώκας, Πρίντεζης και Μασούρας γιορτάζουν το όνομά τους και ο Ολυμπιακός... περιμένει να του χαρίσουν δύο προκρίσεις μέσα στην εβδομάδα.

Σύμφωνα με μελέτη του ερευνητή Χάρη Φουνταλή το 2019, περίπου 1.171.000 Έλληνες έχουν το όνομα Γιώργος το οποίο είναι και το πιο δημοφιλές στη χώρα μας με διαφορά. Ως ιστορικό πρόσωπο, ο Άγιος Γεώργιος ήταν γιος ευγενή από την Καππαδοκία και μαρτύρησε το 303, αφού παραδέχτηκε πως ήταν χριστιανός.

Ο Γεώργιος σε νεαρή ηλικία κατατάχθηκε στον ρωμαϊκό στρατό, διακρίθηκε για την τόλμη του, αλλά όταν ομολόγησε την χριστιανική του πίστη, προκάλεσε το μένος του Διοκλητιανού, ο οποίος τον υπέβαλε σε μια σειρά φριχτών βασανιστηρίων (λόγχισμα και ξέσχισμα της σάρκας του με ειδικό τροχό από μαχαίρια, λάκκος με βραστό ασβέστη και πυρωμένα μεταλλικά παπούτσια, και εν τέλει, αποκεφαλισμός) με αποτέλεσμα να βρει μαρτυρικό θάνατο.

Ένα όνομα, μία ιστορία, που δεν θα μπορούσε φυσικά να μην έχει γίνει και τραγούδι. Ένα από τα πιο γνωστά, το περίφημο «Όπου Γιώργος και μάλαμα» του Γιώργου Μητσάκη, το μακρινό 1956.

Σήμερα λοιπόν, Δευτέρα του Πάσχα (25/4), οι Γιώργηδες έχουν την τιμητική τους αφού γιορτάζουν το όνομά τους, με τη… μισή Ελλάδα να δέχεται ευχές. Έτσι και στον Ολυμπιακό, ο οποίος ετοιμάζεται για μία εβδομάδα με σπουδαία και καθοριστικά ματς σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, οι Γιώργηδες δεν θα μπορούσαν να λείπουν.

Γιώργος Μασούρας από τη μία, Γιώργος Μπαρτζώκας και Γιώργος Πρίντεζης από την άλλη χόρτασαν από ευχές, με τον Ολυμπιακό να περιμένει… κέρασμα κόντρα σε ΠΑΟΚ και Μονακό αντίστοιχα. Την Τετάρτη (27/4, 20:00) η ποδοσφαιρική ομάδα υποδέχεται τον Δικέφαλο στη ρεβάνς του 0-0 της Τούμπας για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, με τον Πέδρο Μαρτίνς να ποντάρει πολλά πάνω στον διεθνή εξτρέμ ώστε η ομάδα του να βρεθεί σε ακόμη έναν τελικό και να κλείσει τη σεζόν με νταμπλ.

Όσο για τον προπονητή και τον αρχηγό του μπασκετικού Ολυμπιακού, η αποστολή τους δεν είναι άλλη από το να οδηγήσουν ξανά την ομάδα τους σε Final 4. Τετάρτη (27/4, 22:00) και Παρασκευή (29/4, 22:00) οι Πειραιώτες φιλοξενούνται από τη Μονακό στο Πριγκιπάτο, με στόχο τουλάχιστον μία νίκη (γιατί όχι και δύο) ώστε να έχουν στα χέρια τους την κατάσταση για την πρόκριση στο μεγάλο ραντεβού του Βελιγραδίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ