Τα 10 παιχνίδια που χάρισαν στην Μίλαν το πρωτάθλημα (pics,vids)

Τα 10 παιχνίδια που χάρισαν στην Μίλαν το πρωτάθλημα (pics,vids)

Η Μίλαν επέστρεψε στον «θρόνο» του ιταλικού ποδοσφαίρου μετά από 11 χρόνια και to10 ξεχωρίζει τα 10 παιχνίδια που έγειραν το Scudetto προς την πλευρά των ροσονέρι.

Αβεβαιότητα σκαμπανεβάσματα, δοκιμασίες δυνάμεων, ένα σπριντ πείνας και χαρακτήρα. Το δέκατο ένατο Scudetto της Μίλαν είναι ένα εκρηκτικό κοκτέιλ. 

Το ντέρμπι της επιστροφής και το πραξικόπημα στη Νάπολη με την υπογραφή Ζιρού – σε συνδυασμό με την ήττα της Ίντερ στη Μπολόνια αντιπροσώπευαν αναμφίβολα την κορύφωση της τρικολόρ πορείας της Μίλαν, στον δρόμο προς την κορυφή. 

3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021, ΑΤΑΛΑΝΤΑ-ΜΙΛΑΝ 2-3 

Η 7η αγωνιστική και η επίδειξη δύναμης της Μίλαν, η οποία έδιωξε  τα φαντάσματα του διάσημου πλέον 0-5 που σημειώθηκε τα Χριστούγεννα του 2019. Αυτό ακριβώς που θεωρείται από πολλούς ως το ορόσημο μεταξύ του παλιού και του νέου Διαβόλου. Ο αρχηγός Καλάμπρια, ο Tονάλι και ο Tεο Ερνάντες σκορπούσαν την Aταλάντα, στην οποία το πέναλτι του Zαπάτα και του πρώην Πάσαλιτς δεν αρκούσαν για να ολοκληρωθεί η επιστροφή.  

31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021, ΡΟΜΑ – ΜΙΛΑΝ 1-2 

Ίμπρα εσύ σούπερ σταρ. Ο Σουηδός «πάγωσε» το Ολίμπικο, παρασύροντας τη Μίλαν στη νίκη στο σπίτι του Μουρίνιο. Η νίκη κόντρα στη Ρόμα ήρθε λίγα παιχνίδια μετά από το σπουδαίο διπλό στο Μπέργκαμο, αυξάνοντας την αξιοπιστία ενός Διαβόλου ικανού να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο: 0-2 από τον Κέσι, για τους Τζιαλορόσι  με τον Ελ Σαράουι να μειώνει για τους Ρωμαίους. 

7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021, ΜΙΛΑΝ 1-1 ΙΝΤΕΡ 

Μιλάν-Ίντερ τον Νοέμβριο στο πρώτο από τα 4 ντέρμπι της Madonnina που διοργανώθηκαν το 2021/2022 μεταξύ του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου Ιταλίας: ο αμφισβητούμενος πρώην Τσαχάνογλου έβαλε τους Νερατζούρι μπροστά, εξαπολύοντας την οργή του Νότου. Ωστόσο το σύνολο του Πιόλι επέστεψε και χάρη στο αυτογκόλ του Ντε Φράι «τσίμπησε» τον βαθμό ο οποίος όπως φάνηκε στην συνέχεια αποδείχθηκε καθοριστικός.  

5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022, ΙΝΤΕΡ 1-2 ΜΙΛΑΝ 

Άλλο ένα ντέρμπι, το οποίο αυτή την φορά βάφτηκε στα χρώματα των ροσονέρι.Ο Πέριστις έβαλε μπροστά την ομάδα του λίγο πριν οδηγηθούν οι δύο ομάδες στην ανάπαυλα, ωστόσο οι νερατζούρι υπολόγιζαν χωρίς τον Ολιβιέ Ζιρού. Ο Γάλλος πήρε το «όπλο» του και μέσα σε τρία λεπτά (75’,78’) ολοκλήρωσε μια σπουδαία ανατροπή. 

 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022, ΝΑΠΟΛΙ 0-1 ΜΙΛΑΝ 

Σε έναν «Μαραντόνα» μεγάλων περιστάσεων, η Μίλαν επαναλαμβάνει τα κατορθώματα που έκανε κόντρα στην Αταλάντα και τη Ρόμα εκτός έδρας κατακτώντας τη Νάπολη. Για άλλη μια φορά, για να πάρει τίτλους και εξώφυλλα είναι ο Ζιρού, με τον Γάλλο να σημειώνει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, στέλνοντας ένα «ηχηρό» μήνυμα. 

24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022, ΛΑΤΣΙΟ 1-2 ΜΙΛΑΝ 

Μια από αυτές τις νύχτες που δεν ξεχνάς εύκολα. Σίγουρα μια νύχτα που δεν θα ξεχάσουν οι φίλοι της Μίλαν και πόσο μάλλον ο Σάντρο Τονάλι: ο οποίος είναι ο άνθρωπος που «σφράγισε» την ανατροπή με τη Λάτσιο, που στο λεπτό 92 βρέθηκε στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή, χαρίζοντας στους ροσονέρι μια νίκη μισό-πρωτάθλημα. 

 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022, ΜΠΟΛΟΝΙΑ 2-1 ΙΝΤΕΡ 

 

Ένα μεγαλοπρεπέστατο «δώρο» τίτλου στη Μίλαν. Η Μπολόνια επικράτησε 2-1 εντός έδρας της Ίντερ φέρνοντας έτσι τη Μίλαν τέσσερις στροφές πριν το τέλος, στο +2 από τους Νερατζούρι. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και μόλις στο 3ο λεπτό άνοιξαν το σκορ με υπέροχη ατομική ενέργεια του Πέρισιτς. Η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι είχε τον έλεγχο, αλλά στο 28′ δέχθηκαν την ισοφάριση κόντρα στη ροή του ματς. 

Ο Μπάροου έκανε τη σέντρα και ο Αρναούτοβιτς με κεφαλιά πέτυχε το 1-1. Η πίεση μεγάλωνε όσο περνούσε η ώρα, η Ίντερ δεν έβρισκε χώρους και στο 81′ υπέστη το σοκ! Ο τερματοφύλακας Ράντου έκανε αδιανόητο λάθος και έδωσε την ευκαιρία στον Σανσόνε να πετύχει το ευκολότερο γκολ της καριέρας του για το 2-1. 

 1 ΜΑΪΟΥ 2022, ΜΙΛΑΝ 1-0 ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ  

Ένα δύσκολο παιχνίδι το οποίο για να «ξεκλιδωθεί» χρειαζόταν μια ενέργεια. ΟΙ Μιλανέζοι αγκομαχούσαν για 82 λεπτά, ωστόσο βρήκαν την λύση. 

Ο Πιόλι έριξε στον αγώνα τον Άντε Ρέμπιτς και τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, στην προσπάθεια να βρει το γκολ, όμως τη λύση έδωσε ο τερματοφύλακας της Φιορεντίνα. Ο Πιέτρο Τερατσιάνο έκανε ένα βολέ πάνω στον Λεάο στο 82′, με τον Πορτογάλο να κάνει κοντρόλ, να μπαίνει στην περιοχή και να πλασάρει για το 1-0. Το 10 τέρμα του Λεάο στη σεζόν αποδείχθηκε «χρυσάφι» για τη Μίλαν. 

8 ΜΑΪΟΥ 2022, ΒΕΡΟΝΑ 1-3 ΜΙΛΑΝΟ  

Η νίκη με την οποία η Μίλαν έδειξε πως το Scudetto δεν πρόκειται να ξεγλιστρήσει από τα χέρια της. Η Βερόνα του Ίγκορ Τούντορ μόνο εύκολη λεία δεν ήταν και προέβαλε μάλιστα σθεναρή αντίσταση απέναντι στους επίδοξους πρωταθλητές, όμως το σύνολο του Στέφανο Πιόλι τα κατάφερε και πάλι. 

Έκανε την ανατροπή για να επιβληθεί με 3-1 και να προκαλέσει ντελίριο στους χιλιάδες οπαδούς της που έκαναν κατάληψη στις εξέδρες του Μπεντεγκόντι. 

15 ΜΑΪΟΥ 2022, ΣΑΣΟΥΟΛΟ 0-3 ΜΙΛΑΝ 

Πάλεψε για χρόνια με τους «δαίμονές» της. «Diavolo» τη λένε και αυτή τη φορά καμία δύναμη δεν μπορούσε να την κρατήσει μακριά από το Scudetto. Η Μίλαν είναι ξανά εδώ και είναι πρωταθλήτρια Ιταλίας μετά από έντεκα χρόνια, αρπάζοντας τα σκήπτρα από τη συμπολίτισσα Ίντερ με το διπλό στην έδρα της Σασουόλο (0-3) και ισοφαρίζοντάς την στα τρόπαια με 19! 

Ολιβιέ Ζιρού και Ραφαέλ Λεάο, δύο από τους κορυφαίους των Ροσονέρι στην πρωταθληματική τους πορεία, πήραν από το χέρι τη Μίλαν και με ισάριθμες συνεργασίες έβαλαν γερές βάσεις τίτλου στο 17′ και το 32′. 

Τέσσερα λεπτα αργότερα ο Λεάο πέτυχε χατ τρικ σε ασίστ και ο Κεσί αποχαιρέτησε τη Μίλαν με τον καλύτερο τρόπο… 

Ρόμα – Μίλαν 1-2 

Μίλαν – Ίντερ 1-1 

Ίντερ – Μίλαν 1-2 

Νάπολι – Μίλαν 0-1 

Λάτσιο Μίλαν 1-2 

Μπολόνια – Ίντερ 2-1 

Μίλαν – Φιορεντίνα 1-0 

Βερόνα – Μίλαν 1-3 

Σασουόλο – Μίλαν 0-3 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ