Αλέξανδρος Πασχαλάκης: Ο Superman του ΠΑΟΚ πέταξε… (vids)

Αλέξανδρος Πασχαλάκης: Ο Superman του ΠΑΟΚ πέταξε… (vids)

Ο αναπληρωματικός του Ρέι που αναδείχθηκε σε κορυφαίο τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ. Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης αποχωρεί από την Τούμπα μετά από πέντε χρόνια και to10 κάνει μία αναδρομή στον Superman του Δικεφάλου που έγραψε ιστορία με τα ασπρόμαυρα.

Στις 7 Αυγούστου του 2017 ο ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Αλέξανδρου Πασχαλάκη. Ο πρώην τερματοφύλακας των ΠΑΣ Γιάννινα και Πανθρακικού , γίνεται κάτοικος Τούμπας και όπως είναι μάλλον λογικό κανείς δεν ενθουσιάστηκε στο άκουσμα της είδησης. Εξάλλου δεν είχε έρθει για βασικός. Για τον ρόλο αυτό προοριζόταν ο Ροντρίγκο Ρέι από την Αργεντινή.

Στις 24 Μάϊου του 2022 μπαίνει η τελεία και η παύλα στη σχέση ΠΑΟΚ – Πασχαλάκη. Ο Ιβάν Σαββίδης επικοινώνησε με τον Έλληνα τερματοφύλακα και τον ευχαρίστησε για την προσφορά του στην ομάδα, κάτι που έπραξε και η ΠΑΕ λίγο αργότερα μέσω των social media. Ήταν ο επίλογος σε μία πενταετία που τα είχε όλα για τον διεθνή άσο. Αμφισβήτηση, κριτική, επιτυχίες, αποτυχίες, καταξίωση και πολλά συναισθήματα.

Από τον πάγκο στην κορυφή

Περίπου τέσσερις μήνες μετά την ανακοίνωσή του από τον ΠΑΟΚ, στις 2 Δεκεμβρίου του 2017, ο Πασχαλάκης έκανε το ντεμπούτο του υπερασπιζόμενος την εστία του Δικεφάλου στην εκτός έδρας νίκη με 3-0 επί της Ξάνθης. Ένα ματς κομβικό, αφού μετά από το κακό ξεκίνημα σε εκείνη τη σεζόν, το διπλό αυτό αποτέλεσε το έναυσμα για την αντεπίθεση του ΠΑΟΚ που διεκδίκησε τον τίτλο από την ΑΕΚ (σχεδόν) μέχρι το τέλος και με τα γνωστά γεγονότα που σημάδεψαν εκείνο το πρωτάθλημα.

Ο Πασχαλάκης έγινε ο βασικός τερματοφύλακας του Ραζβάν Λουτσέσκου και έμελλε να αποτελέσει την κολώνα του ΠΑΟΚ στα επόμενα χρόνια, τα πιο επιτυχημένα της ιστορίας του συλλόγου. Τρία Κύπελλα κι ένα πρωτάθλημα αναδεικνύουν τον Πασχαλάκη στον κορυφαίο ποδοσφαιριστή που είχε ο Δικέφαλος ever κάτω από τα δοκάρια του. Βάσει αριθμών τουλάχιστον αφού αφήνει πίσω του τον σπουδαίο Μλάντεν Φούρτουλα που ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα το 1976.

Πέρα όμως από τους τίτλους που πιστώνονται σε όλη την ομάδα, ο Πασχαλάκης έβαλε και την προσωπική του σφραγίδα γράφοντας με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία της ομάδας.  Από τις 4 Φεβρουαρίου 2018, ο Πασχαλάκης κατέχει το ρεκόρ του ΠΑΟΚ με τα περισσότερα διαδοχικά λεπτά χωρίς να δεχτεί γκολ (971), αφήνοντας πίσω του τον Κώστα Χαλκιά με 859. Ήταν ο βασικός τερματοφύλακας τη σεζόν του νταμπλ (2018-19), αλλά όπως σε όλα τα πράγματα σε αυτή τη ζωή, η πορεία του στον ΠΑΟΚ δεν είχε μόνο ευχάριστους σταθμούς.

Ήταν ο εύκολος στόχος, αλλά είχε τον τρόπο του

Η αμφισβήτηση υπήρξε μεγάλη, ακόμη και μετά από τις μεγάλες επιτυχίες, η κριτική σκληρή και πολλές φορές ξεπερνώντας τα όρια. Όπως σε εκείνο το ντέρμπι με τον Άρη στα πλέι οφ προ διετίας, όταν οπαδοί της ίδιας του της ομάδας του την… έπεσαν στα επίσημα της Τούμπας επειδή αντέδρασε σε υβριστικά συνθήματα. Ο Superman του 2019 είχε μετατραπεί σε κόκκινο πανί και εύκολο στόχο για τον κόσμο του ΠΑΟΚ, αλλά επειδή στο ποδόσφαιρο και στην Ελλάδα ειδικότερα αυτά αλλάζουν εύκολα, ο Πασχαλάκης κατάφερε και πάλι να γυρίσει το χαρτί.

Η μουρμούρα και η γκρίνια γύρω από το όνομά του δεν σταμάτησαν ποτέ. Κατάφερε όμως με τις εμφανίσεις του και τον χαρακτήρα του να κερδίσει την πλειοψηφία του κόσμου κι αν μη τι άλλο να αποχωρήσει με το κεφάλι ψηλά. Το αν ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει να τον αντικαταστήσει επάξια, φέρνοντας ίσως και κάποιον καλύτερο, θα το δείξει το μέλλον. Το δεδομένο είναι πως ο Πασχαλάκης άφησε το στίγμα του σε μία θέση που ιστορικά ο ΠΑΟΚ πάσχει. Κι αυτό είναι το σημαντικό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ