Μεταγραφές: Το… θερμό επεισόδιο του καλοκαιριού

Μεταγραφές: Το… θερμό επεισόδιο του καλοκαιριού

Πέντε Έλληνες του εξωτερικού σε ένα «καυτό» μεταγραφικά καλοκαίρι που το φινάλε του αναμένεται να τους βρει σε διαφορετικούς προορισμούς.

Τι κι αν ακόμη θέλουμε περισσότερο από έναν μήνα για να ξεκινήσει κι επίσημα η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού; Η κινητικότητα στην αγορά είναι ήδη μεγάλη, στο πρώτο καλοκαίρι της κανονικότητας μετά τη λαίλαπα της πανδημίας και όσες επιπτώσεις έφερε αυτή στο ποδόσφαιρο, με πέντε Έλληνες του εξωτερικού να βρίσκονται στο επίκεντρο και να είναι έτοιμοι για άλλες πολιτείες. Γνώριμες ίσως για μερικούς, εντελώς καινούργιες πιθανότατα για κάποιους άλλους.

Τάσος Μπακασέτας, Δημήτρης Πέλκας, Δημήτρης Λημνιός, Μπάμπης Λυκογιάννης και Γιάννης Παπανικολάου ξεκινούν με διαφορετική αφετηρία ο καθένας και μας προϊδεάζουν για ένα ιδιαίτερα συναρπαστικό καλοκαίρι. Τι «παίζει» για την κάθε περίπτωση ξεχωριστά και ποιοι καλοβλέπουν την επιστροφή στα πάτρια εδάφη;

Ο πρωταθλητής Μπακασέτας έτοιμος για το επόμενο βήμα

Το πόσο αδικήθηκε στην ΑΕΚ ο Τάσος Μπακασέτας είναι γνωστό και χιλιοειπωμένο. Τα κατορθώματά του στην Τουρκία αποτελούν μία προσωπική δικαίωση για τον ίδιο. Μετά τα όσα έκανε στην Αλάνιασπορ, ακολούθησε η μεταγραφή στην Τράμπζονσπορ (με την οποία έχει συμβόλαιο ως το 2024) όπου συνέβαλλε τα μέγιστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και τώρα φαντάζει έτοιμος για ακόμη μεγαλύτερο βήμα.

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας φέρεται να τον έχει ψηλά στη λίστα της, αλλά δεν είναι η μόνη. Στη γειτονική χώρα θεωρούν δεδομένο πως θα φτάσει στα γραφεία της Τράμπζονπορ μία μεγάλη πρόταση αυτό το καλοκαίρι για τον διεθνή άσο κι από εκεί και πέρα θα είναι στα χέρια της διοίκησης της τουρκικής ομάδας τι θα πράξει. Ο ίδιος έχει δηλώσει πως είναι ανοιχτός σε προτάσεις και δεν αποκλείεται αυτό να είναι το καλοκαίρι της ζωής του.

Στην έξοδο από την Τουρκία ο Πέλκας και στο βάθος… Λειψία

Για μεταγραφή ψάχνεται και ο Δημήτρης Πέλκας, κάτω από διαφορετικές συνθήκες όμως. Ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ προέρχεται από μία κακή, τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, σεζόν με τη Φενέρμπαχτσε και παρ’ ότι έχει ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο, θεωρείται πολύ πιθανό πως θα αποχωρήσει αυτό το καλοκαίρι.

Στην Τουρκία γράφουν για ενδιαφέρον της Λειψίας, με τις απαιτήσεις της Φενέρ ωστόσο να είναι ιδιαίτερα υψηλές αφού σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι γείτονες, δεν πρόκειται να μπουν σε κουβέντα για ποσό κάτω από τα 12 εκατ. ευρώ. Ποσό που λέει πολλά για το στάτους του ποδοσφαιριστή, αν αναλογιστεί κανείς ειδικά πως ο ΠΑΟΚ τον πούλησε για περίπου 1,5 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο του 2020. Και η Λειψία να μην είναι πάντως, η επόμενη σεζόν δύσκολα θα βρει τον Πέλκα στην Τουρκία.

Οι… ματιές του Λημνιού προς Τούμπα

Ένας άλλος Έλληνας του εξωτερικού που αναμένεται να μας απασχολήσει αυτό το καλοκαίρι είναι ο Δημήτρης Λημνιός. Ο δανεισμός του στην Τβέντε ολοκληρώθηκε και δεν πρόκειται να μείνει στην Ολλανδία, η Κολωνία στην οποία ανήκει μέχρι το 2024 θέλει να τον πουλήσει και όπως ενημερωθήκατε από to10 προ ημερών, ο ΠΑΟΚ θα ήθελε να τον ντύσει και πάλι στα «ασπρόμαυρα».

Οι δύο πλευρές έχουν ήδη κάνει τις πρώτες τους επαφές, υπάρχει θετικό κλίμα και όλο το ζήτημα φαίνεται πως είναι ο τρόπος με τον οποίο θα φύγει ο παίκτης από την Κολωνία. Αν βρεθεί η φόρμουλα, τότε ο Λημνιός θα γίνει και πάλι κάτοικος Τούμπας εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Ο ελεύθερος Λυκογιάννης δεν περνάει απαρατήρητος  

Μία πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι αυτή του Μπάμπη Λυκογιάννη. Ο διεθνής μπακ της Κάλιαρι μένει ελεύθερος από την ομάδα της Σαρδηνίας η οποία μάλιστα φέτος υποβιβάστηκε και βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Στην Ιταλία γράφουν εδώ και καιρό για ενδιαφέρον από την Ελλάδα και φυσικά μόνο απίθανο δεν θα ήταν, με τον 28χρονο άσο ωστόσο να έχει φτιάξει ένα πολύ καλό όνομα στη Serie A και να μην αποκλείεται να βρει μία ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του εκεί. Το σίγουρο είναι πως η περίπτωσή του είναι ιδιαίτερα ελκυστική και το καλοκαίρι του δεν αποκλείεται να είναι ιδιαίτερα θερμό.

Ο Παπανικολάου τα… σπάει στην Πολωνία και ιντριγκάρει τον Ολυμπιακό

O Γιάννης Παπανικολάου μπορεί να είναι ο λιγότερο αναγνωρίσιμος από τους προαναφερθέντες, όμως δεν αποκλείεται να μας απασχολήσει έντονα στην προσεχή μεταγραφική περίοδο. Ο 23χρονος μέσος της Ρακόφ Τσεστόχοβα, με την οποία έχει κατακτήσει τρεις τίτλους στην Πολωνία και αποτελεί βασικό στέλεχος της ομάδας, έχει καταφέρει να κεντρίσει το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού ο οποίος τσεκάρει την περίπτωσή του.

Ο νεαρός άσος έχει συμβόλαιο μέχρι το 2025 με την Ρακόφ η οποία ποντάρει πολλά πάνω του, αλλά αν οι Πειραιώτες κρίνουν πως αξίζει να γίνει κίνηση, δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις. Εξάλλου, πρόκειται για Έλληνα ποδοσφαιριστή, σε εξαιρετική ηλικία και με σημαντική εξέλιξη. Πακέτο ιδανικό για μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός που θέλει να διατηρεί έντονο το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ της, με ποδοσφαιριστές φυσικά που έχουν και την ανάλογη ποιότητα.

*Κι ενώ τον χορό των Ελλήνων στις μεταγραφές άνοιξε την Τρίτη (24/5) ο Τάσος Χατζηγιοβάνης που ανακοινώθηκε από την Ανκαραγκουτσού καθώς έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ