Το «What If» με το «θρυλικό» γκολ του Άλισον στο «Hawthorns» (pic, vid)

Το «What If» με το «θρυλικό» γκολ του Άλισον στο «Hawthorns» (pic, vid)

Έναν χρόνο πριν, ο Άλισον σκόραρε ένα γκολ που έστελνε τη Λίβερπουλ στα... αστέρια. Σήμερα οι reds διεκδικούν (και) χάρη σε εκείνο το γκολ το 7ο Champions League της ιστορίας τους!

Ήταν 16/5/2021. Η Λίβερπουλ πήγαινε στο «Hawthorns» σε ένα do or die παιχνίδι για την εξασφάλιση της συμμετοχής της στο επόμενο Champions League.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, καθώς η Γουέστ Μπρομ προηγήθηκε μόλις στο 15ο λεπτό με γκολ του Ρόμπσον Κανού. Η απάντηση των reds ωστόσο δεν άργησε πολύ, με τον Μο Σαλάχ να ισοφαρίζει στο 33ο λεπτό και να κρατάει «ζωντανή» τη Λίβερπουλ.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν κύλησε καλά για τη Λίβερπουλ. Η ομάδα του Κλοπ δεν έβρισκε τη μεγάλη ευκαιρία, την ώρα που η Γουέστ Μπρομ έπαιρνε συνεχώς μέτρα στο γήπεδο. Όλα έδειχναν… Χ. Μέχρι που ο Άλισον ανέβηκε στο τελευταίο κόρνερ του αγώνα, έτσι για το… τυπικό.

Ο Βραζιλιάνος ωστόσο εξελίχθηκε σε ήρωα από το… πουθενά. Σκόραρε με μια φοβερή κεφαλιά στην τελευταία φάση της αναμέτρησης, σημείωσε το τελικό 2-1 και χάρισε στη Λίβερπουλ το μεγαλύτερο «τρίποντο» της περασμένης σεζόν.

Μία νίκη «χρυσάφι» για την ομάδα του Κλοπ. Ένα «τρίποντο» το οποίο έπαιξε καταλυτικό ρόλο για τη Λίβερπουλ, στην προσπάθεια της να βγει στο Champions League. Δεν ήταν μόνο το βαθμολογικό boost που πήραν οι reds με εκείνη τη νίκη. Ήταν (κυρίως) το ψυχολογικό αβαντάζ που πήρε η Λίβερπουλ με εκείνο το buzzer beater του Άλισον, καθώς τα δύο επόμενα παιχνίδια της ομάδας του Κλοπ κύλησαν εξαιρετικά εύκολα, «κλειδώνοντας» έτσι την τετράδα και την έξοδο της στο Champions League.

Σήμερα, 28/5/2022, η Λίβερπουλ μάχεται για την κούπα του Champions League. Σχεδόν έναν χρόνο μετά το «θρυλικό» γκολ του Άλισον που ουσιαστικά έδωσε στους reds το εισιτήριο για το Champions League, η ομάδα του Μέρσεϊσάιντ θα αναμετρηθεί στο Παρίσι με τη Ρεάλ Μαδρίτης για να κατακτήσει για 7η φορά στην ιστορία της την κούπα με τα μεγάλα «αυτιά».

Μια ιστορία, βγαλμένη από τα καλύτερα όνειρα κάθε φιλάθλου της Λίβερπουλ. Με τον Άλισον να έχει «υπογράψει» ένα από τα πιο «τρελά»… What If των τελευταίων ετών. Τι θα γινόταν εάν ο Άλισον δεν είχε σκοράρει εκείνο το γκολ στο «Hawthorns»…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ