Τζορτζ Μπάλντοκ: Ο «τρελός»… γενεαλόγος που έγινε Έλληνας (vid)

Τζορτζ Μπάλντοκ: Ο «τρελός»… γενεαλόγος που έγινε Έλληνας (vid)

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ κατάφερε να κερδίσει το δικαίωμα συμμετοχής του στην εθνική Ελλάδος και to10.gr σας τον παρουσιάζει.

Έλληνας και με τη… βούλα είναι ο Τζορτζ Μπάλντοκ! Αφού τακτοποίησε όλα του τα θέματα τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, προκειμένου να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική Ελλάδας, ο δεξιός μπακ της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ κλήθηκε από τον Γουστάβο Πογέτ για τα ερχόμενα παιχνίδια του Nations League, κόντρα σε Κόσοβο, Κύπρο και Βορ. Ιρλανδία.

Μια πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη, τόσο για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, όσο και για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή ο οποίος ήθελε σαν «τρελός» να φορέσει τη «γαλανόλευκη» και να εκπροσωπήσει την Ελλάδα.

Η «τρέλα» με τη γενεαλογία τον οδήγησε στην Ελλάδα

Ποιος είναι ο Τζορτζ Μπάλντοκ ωστόσο και πως κατάφερε να αποκτήσει το δικαίωμα συμμετοχής με την Εθνική Ελλάδος.

Παρότι έχει γεννηθεί και έχει μεγαλώσει στην Αγγλία και συγκεκριμένα στο Μπάκιγχαμ, ο δεξιός οπισθοφύλακας της Σέφιλντ έχει Ελληνίδα γιαγιά. Και μάλιστα, σε παλαιότερες, αλλά και πιο πρόσφατες δηλώσεις, έχει μιλήσει για την επιθυμία του να αγωνιστεί με την Ελλάδα και να φορέσει τα «γαλανόλευκα».

«Η γιαγιά μου, η οποία έχει πεθάνει, ήταν 100% Ελληνίδα. Έτσι είμαι κι εγώ, έστω και κατά το 1/4 Έλληνας. Νομίζω πως έχω δικαίωμα να παίξω για την Ελλάδα. Θα είναι σπουδαίο, θα είναι σίγουρα μια στιγμή περηφάνιας για την οικογένειά μου και για εμένα να εκπροσωπήσω τη χώρα. Μακάρι να συμβεί. Περιμένω να ολοκληρωθεί η διαδικασία», είχε δηλώσει ο Τζορτζ Μπάλντοκ.

Ο Μπάλντοκ τελικά τα κατάφερε. Βέβαια για τον 29χρονο δεν ήταν και πολύ δύσκολη η υπόθεση, καθώς πέρα από το ποδόσφαιρο ασχολείται πάρα πολύ και με τη γενεαλογία!

Τα βήματα μέχρι την απόλυτη εκτόξευση στην Premier League

Πρόκειται για προϊόν της Μίλτον Κέιν Ντονς. Ακολούθησαν πολλοί δανεισμοί σε Νορθάμπτον Τάουν, Τάμγουορθ, Βεστμανάεϊγια, Όξφορντ Γιουνάιτεντ, πριν επιστρέψει οριστικά το 2016 στην Μίλτον Κέιν Ντονς από την οποία έκανε το… μεγάλο βήμα για τη Σέφιλντ το καλοκαίρι του 2017.

Το 2019, ήταν ένας εκ των βασικών λόγων που η Σέφιλντ κέρδισε την άνοδο της στη μεγάλη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, την Premier League, τερματίζοντας στη 2η θέση της Championship. Στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη, ο Μπάλντοκ έχει συνολικά 70 συμμετοχές με 2 γκολ και 6 ασίστ.

Τα δυνατά χαρακτηριστικά του είναι η ταχύτητα, η δύναμη και η εκρηκτικότητα που βγάζει στο γήπεδο. Τα αθλητικά του προσόντα τον ξεχωρίζουν, κάτι που εντόπισε και ο Γκουστάβο Πογέτ ο οποίος τον κάλεσε αμέσως στην εθνική ομάδα.

Φέτος ολοκλήρωσε τη σεζόν με 27 συμμετοχές, 1 γκολ και 2 ασίστ, έχοντας σκοράρει ένα απίθανο τέρμα απέναντι στη Σουόνσι.

Δείτε μερικά βίντεο του:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ