Νάτσο Σκόκο: Ο «υδραυλικός» που λάτρεψαν μέχρι και οι αντίπαλοι (vids)

Νάτσο Σκόκο: Ο «υδραυλικός» που λάτρεψαν μέχρι και οι αντίπαλοι (vids)

Μία μέρα σαν σήμερα πριν από 14 χρόνια η ΑΕΚ ανακοίνωνε την απόκτηση ενός νεαρού Αργεντινού από τη μεξικάνικη Πούμας. Ο Νάτσο Σκόκο μόλις είχε μπει στη ζωή μας και φρόντισε να την κάνει πιο όμορφη.

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Αργεντινού μεσοεπιθετικού Ignacio Martin Scocco. O 23 ετών μεσοεπιθετικός (29/5/1985) υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας τριών χρόνων». Με αυτή την ανακοίνωση ο Νάτσο Σκόκο μπήκε στη ζωή μας πριν από ακριβώς 14 χρόνια. Ήταν η 18η Ιουνίου του 2008 όταν η Ένωση γνωστοποιούσε την απόκτηση του «υδραυλικού» ο οποίος έμελλε να μπει για πάντα στις «κιτρινόμαυρες» καρδιές και όχι μόνο.

Με μία μικρή χαίτη στα μαλλιά, κλασικό λάτιν στυλ και πολλά κιλά μπάλας, ο Σκόκο αγαπήθηκε από τον κόσμο της ΑΕΚ σχεδόν επί τη εμφανίσει του στα μέρη μας. Kάθε επαφή του με την μπάλα ικανή να ξεσηκώσει τους οπαδούς, το ένα του γκολ καλύτερο από το άλλο. Ξεχώριζε σαν τη μύγα μες το γάλα. Αυτός δεν ήταν σαν τους άλλους, ήταν άλλη πάστα ποδοσφαιριστή και σε συνδυασμό με την καταγωγή του, απλά δεν γινόταν να μην λατρευτεί. Ακόμη και από τους αντιπάλους, από τους οποίους κέρδισε τον σεβασμό και τον θαυμασμό ως άνθρωπος και ποδοσφαιριστής.

Φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ για τρία χρόνια. 118 συμμετοχές, 33 γκολ και 3ο ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Μα κυρίως, άπειρες στιγμές μαγείας. Δυστυχώς για εκείνον όμως δεν έπεσε σε καλή περίοδο του κλαμπ. Κάθε χρόνο η κατάσταση γινόταν και χειρότερη στην Ένωση, τα οικονομικά προβλήματα συμπαρέσυραν το αγωνιστικό και ο Σκόκο δεν γλίτωσε από τα «πυρά» του κόσμου.

Παρά τις γκρίνιες γιατί δεν… μάρκαρε, ο Σκόκο τα άκουσε για τα καλά κυρίως όταν κυκλοφόρησαν φήμες ότι πάει στον Ολυμπιακό. Νωρίτερα τον είχαν… στείλει και τον Παναθηναϊκό. Τελικά ο Αργεντινός δεν πήγε πουθενά. Αντίθετα, ανανέωσε το συμβόλαιό του πέντε μήνες πριν μείνει ελεύθερος ώστε να πωληθεί το καλοκαίρι, όπως κι έγινε τελικά στην Αλ Αϊν, και να βάλει χρήματα στα ταμεία της η ΑΕΚ.

Με τον Δικέφαλο στο στήθος κατέκτησε ένα Κύπελλο Ελλάδος, στον τελικό με τον Ατρόμητο, και στα τρία χρόνια που ήταν στην Ελλάδα και την ΑΕΚ, δεν σταμάτησε να ακούει το όνομά του από τα χείλη των οπαδών της Ένωσης. Στα πολλά επόμενα καλοκαίρια που ακολούθησαν, ο Σκόκο ακούστηκε πολλές φορές για επιστροφή, αλλά περισσότερο ήταν διακαής πόθος του κόσμου, παρά ρεαλιστικό σενάριο.

Τον περασμένο Δεκέμβρη μάλιστα αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα του στα 36 του χρόνια, έχοντας αφήσει το στίγμα του σχεδόν όπου κι αν αγωνίστηκε. Για τους οπαδούς ΑΕΚ θα είναι πάντα ο Νάτσο, ο αρτίστας με το «32» στην πλάτη. Ο «αλήτης» που έφερνε κόσμο στο γήπεδο μόνο για χάρη του. Κι αυτό, ειδικά στην ΑΕΚ, δεν το έχουν καταφέρει και πολλοί τα τελευταία χρόνια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ