Το «Big Bang» της Euroleague ξεκίνησε… (pics, vids)

Το «Big Bang» της Euroleague ξεκίνησε… (pics, vids)

Ο σχεδιασμός των ομάδων της Euroleague προχωρά κανονικά και to10.gr σας παρουσιάζει τους παίκτες που αναμένεται να αλλάξουν τις ισορροπίες της διοργάνωσης.

Η χρονιά στη Euroleague έχει ολοκληρωθεί εδώ και περίπου έναν μήνα, με την Αναντολού Έφες να είναι η ομάδα που κατέκτησε τον τίτλο. Πλέον, όλοι οι σύλλογοι που θα λάβουν μέρος την επόμενη αγωνιστική περίοδο έχουν ξεκινήσει να κάνουν τις διορθωτικές που χρειάζονται τα ρόστερ τους, είτε για να παραμείνουν ανταγωνιστικοί, είτε για να διεκδικήσουν το τρόπαιο.

Φυσικά, ορισμένες κινήσεις, όπως είναι λογικό χτυπούν λίγο περισσότερο στο… μάτι. Μπορεί η εκκίνηση της χρονιάς να αργεί ακόμα, όμως αρκετά μεγάλα ονόματα έχουν μετακινηθεί σε νέα ομάδα. Με τη Euroleague να δείχνει για άλλη μία σεζόν πολύ δυνατή.

Έτσι to10.gr σας παρουσιάζει τις κορυφαίες πέντε μετακινήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα. Οι πιο ηχηρές μεταγραφές που αναμένεται να κάνουν τη διαφορά όταν πατήσουν παρκέ με τους νέους τους συλλόγους, στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μπάσκετ. Αλλά και τους δύο παίκτες που μπορούν να φέρουν τα πάνω-κάτω.

Έλι Οκόμπο (Από: Βιλερμπάν, Σε: Μονακό)

Είναι ίσως η πιο ενδιαφέρουσα ιστορία μέχρι στιγμής. Ο Έλι Οκόμπο αποφάσισε να αφήσει τη Βιλερμπάν και να μετακινηθεί στη μεγάλη της ανταγωνίστρια για τα εγχώρια σκήπτρα. Τη Μονακό. Βέβαια πριν αποχωρήσει φρόντισε να κάνει ένα δώρο στην ομάδα του Τι Τζέι Πάρκερ.

Ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο Game 5 των τελικών του γαλλικού πρωταθλήματος. Οι Μονεγάσκοι έφτασαν μια… ανάσα από το μπρέικ και τον τίτλο, όμως ο Γάλλος είχε άλλη άποψη. Αρχικά με δικό του καλάθι στα 7,6″ έστειλε το ματς στην παράταση, ενώ στο έξτρα πεντάλεπτο σκόραρε στα 10,6″ πριν το τέλος χαρίζοντας τον τίτλο στη Βιλερμπάν, τελειώνοντας με 20 πόντους και 9 ασίστ.

Πλέον θα τον απολαμβάνουμε στη Μονακό τη νέα σεζόν, με τον 24χρονο κόμπο γκαρντ να δείχνει πως δεν καταλαβαίνει από… συμφωνίες κλπ, παρά μόνο από τα ένστικτά του μέσα στο παρκέ όταν αγωνίζεται.

Γουίλ Κλάιμπερν (Από: ΤΣΣΚΑ, Σε: Έφες)

Αν δεν προκύψει κάτι συγκλονιστικό μιλάμε για το «μπαμ» του καλοκαιριού. Η κατάσταση με τον πόλεμο στην Ουκρανία ανάγκασε τον Αμερικανό να αποχωρήσει από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης κινήθηκε αστραπιαία και τον έκλεισε. Με τον Εργκίν Αταμάν να προσθέτει στη μηχανή του τον καλύτερο «two-way» (δηλαδή το ίδιο καλό σε άμυνα και επίθεση) παίκτη στη Euroleague. Μένει μόνο να δούμε αν ο Κλάιμπερν θα δέσει με το υπόλοιπο σύνολο που θα χτίσει ο Τούρκος τεχνικός και αν καταφέρει να το οδηγήσει ακόμα και στο «three-peat».

Τόμας Σατοράνσκι (Από: Γουάσινγκτον Γουίζαρντς, Σε: Μπαρτσελόνα)

Το φετινό καλοκαίρι επεφύλασσε μια μεγάλη επιστροφή για την Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί ολοκλήρωσαν τη σεζόν με τον χειρότερο τρόπο, χάνοντας στα ημιτελικά του Final Four από τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και στους τελικούς του πρωταθλήματος από τους «Μερένχες».

Όπως είναι λογικό ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους θα προβεί σε αρκετές αλλαγές. Μία από αυτές είναι η προσθήκη του Τόμας Σατοράνσκι. Ο Τσέχος θα μείνει ελεύθερος στο τέλος του μήνα από τους Γουάσινγκτον Γουίζαρντς και πήρε την απόφαση να επιστρέψει στους «μπλαουγκράνα» υπογράφοντας μέχρι το 2026. Κάτι που ανοίγει τον δρόμο για την αποχώρηση του Νικ Καλάθη.

Γιαν Βέσελι (Από: Φενέρμπαχτσε, Σε: Μπαρτσελόνα)

Η συγκεκριμένη μεταγραφή μπορεί να μην έχει επισημοποιηθεί όμως πάρα πολύ δύσκολα θα χαλάσει. Ο Βέσελι αποφάσισε να αποχωρήσει από τη Φενέρ και να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο ισπανικό πρωτάθλημα. Οι δύο πλευρές τα έχουν βρει μεταξύ τους και ο παίκτης θα υπογράψει για τρεις σεζόν, λαμβάνοντας κάτι λιγότερο από δύο εκατομμύρια ευρώ.

Το τι μπορεί να προσφέρει ο Τσέχος φόργουορντ/σέντερ σε μια ομάδα είναι λίγο-πολύ γνωστό. Εξαιρετικός ριμπάουντερ, τρομερά πλάγια βήματα στην άμυνα για το ύψος του, καλός μπλοκέρ και φυσικά μπορεί εύκολα να εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς στην επίθεση του «Σάρας».

Σκότι Γουίλμπεκιν (Από: Μακάμπι Τελ Αβίβ, Σε: Φενέρμπαχτσε)

Έπειτα από τρία χρόνια που ήταν ο «μαέστρος» στην επίθεση της Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο Σκότι Γουίλμπεκιν επιστρέφει στην Τουρκία. Στο Ισραήλ ήταν πολλές φορές μια ομάδα… μόνος του, όμως πλέον στη Φενέρ και με προπονητή τον δικό μας Δημήτρη Ιτούδη, που έχει επιφορτιστεί με το έργο να δημιουργήσει… ομαδάρα, τα πράγματα ίσως αλλάξουν λίγο.

Φυσικά, αναμένεται να συνεχίσει να κάνει αυτό που ξέρει όσο λίγοι στη Euroleague. Να φορτώνει δηλαδή τα αντίπαλα καλάθια με πόντους και να είναι πρωταγωνιστής. Όπως φυσικά θα χρειαστεί να μάθει να κάνει και λίγο πίσω όταν του ζητηθεί κάτι τέτοιο.

Δεν έχουν κλείσει αλλά μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες

Δύο ονόματα που αναμένεται πολύ σύντομα να αποκτήσουν την… ελευθερία τους είναι οι Νικ Καλάθης και Νίκολα Μιλουτίνοφ. Δύο παίκτες που «ξεχειλίζουν» από ποιότητα και σε όποια ομάδα βρεθούν έχουν τον τρόπο να αλλάξουν άρδην τις ισορροπίες.

Ο έμπειρος πόιντ γκαρντ φαίνεται πως τα… έσπασε με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και ζήτησε να αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα. Όπως είναι λογικό, ένας παίκτης επιπέδου Καλάθη θα τραβήξει το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων συλλόγων και μιας και μιλάμε για Έλληνα οι «αιώνιοι» πάντα μπαίνουν στην κουβέντα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Σέρβο «γίγαντα» και εκείνος ζήτησε να αποχωρήσει από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας λόγω του πολέμου. Ήδη αρκετές ομάδες τον έχουν πολύ ψηλά στη λίστα τους και όπως αναφέρεται στο εξωτερικό μία από αυτές είναι ο Ολυμπιακός που δεν θα έλεγε «όχι» στην επιστροφή του Μιλουτίνοφ και στη δημιουργία μιας τρομακτικής frontcourt μαζί με τον Μουσταφά Φαλ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ