Τζοέλ Μπολομπόι: Ο παρτενέρ του Γιάννη «απογειώνει» τον Ολυμπιακό του Μπαρτζώκα (vids)

Τζοέλ Μπολομπόι: Ο παρτενέρ του Γιάννη «απογειώνει» τον Ολυμπιακό του Μπαρτζώκα (vids)

Ο Τζοέλ Μπολομπόι ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό και to10.gr παρουσιάζει τον πρώην συμπαίκτη του Γιάννη Αντετοκούνμπο που έρχεται να ανεβάσει επίπεδο την φροντ λάιν των ερυθρόλευκων.

Ο Τζοέλ Μπολομπόι (2,06) ήταν ένα από τα ονόματα που ζήταγε ο Γιώργος Μπαρτζώκας για να πλαισιώνει στο «5» τον Μουσταφά Φαλ. Ενώ οι άλλοι δύο που είχαν ακουστεί (Μιλουτίνοφ, Νίμπο), απομακρύνθηκαν, τελικά υπό άκρα μυστικότητα χτες το βράδυ ο Ολυμπιακός απέσπασε την υπογραφή του εκρηκτικού ψηλού σε μια σπουδαία κίνηση για τη θέση του σέντερ.

Οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν πράγματα αντάξια της πορείας του μέχρι τώρα, ενώ από την άλλη πλευρά της συμφωνίας, ο Μπολομπόι έρχεται για να ανεβάσει επίπεδο τους Πειραιώτες. Σημαντικό ρόλο έπαιξε ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να του προσφέρει αυτό που δεν είχε την δυνατότητα να κάνει η ΤΣΣΚΑ: Συμμετοχή στην Ευρωλίγκα, μιας και η ρωσική αρκούδα δεν θα συμμετάσχει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση τη νέα σεζόν, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Ετοιμάζει νέο «μπαμ» με Τόμας αν ο Ντόρσεϊ φύγει

Ο Μπολομπόι ήταν εισήγηση του κόουτς Μπαρτζώκα για τον οποίο είναι πολύ γνωστό το γεγονός ότι ξέρει να ανακαλύπτει, να ξεχωρίζει και να αναπτύσσει παίχτες. Χαρακτηριστικό και πρόσφατο παράδειγμα, η περίπτωση του Τόμας Γουόκαπ, αλλά και του Μουσταφά Φαλ, με τον οποίο ο Μπολομπόι θα συνθέσει ένα τρομακτικό δίδυμο.

 

Η αρχή το 2016

Μπορεί στην συνείδηση μας να έχει καθιερωθεί ως όνομα εδώ και χρόνια, αλλά ο Μπολομπόι ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα μόλις το 2016. Ήταν Η 23Η Ιουνίου εκείνης της χρονιάς  που έγινε Ντραφτ στο Ν.52 από τους Γιούτα Τζαζ. Δύο μήνες μετά, στις 19 Αυγούστου υπέγραψε με την Γιούτα.

Η πρώτη του εμφάνιση έγινε στις 30 Οκτωβρίου, όπου σημείωσε τρεις πόντους, ένα ριμπάουντ, μια ασίστ, ένα κλέψιμο και μια τάπα σε τέσσερα λεπτά. Ωστόσο συμμετοχές κατέγραψε κυρίως με την θυγατρική ομάδα, τους  Σολτ Λέικ Σίτι Σταρς Σε 26 παιχνίδια με τους Σταρς, είχε μέσο όρο 16,5 πόντους και 13,3 ριμπάουντ ανά αγώνα.

 Η συνέχεια παρέα με τον Γιάννη

Τον Οκτώβριο του 2017 υπέγραψε συμβόλαιο διπλής κατεύθυνσης με τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, όπου ουσιαστικά θα μοίραζε τον χρόνο του στην πρώτη ομάδα και στην θυγατρική της στην G league την Ουισκόνσιν Χερντ. Στις 7 Ιανουαρίου του 2018 παραιτείται και στις 10 του ίσιου μήνα αγοράζεται από τους Ουισκόνσιν Χέρντ.

Τώρα μεγαλώνει…

 Από το 2018 ως και το τέλος της φετινής σεζόν αγωνιζόταν στην ΤΣΣΚΑ, με την οποία κατέκτησε μία Ευρωλίγκα το 2019 και δύο πρωταθλήματα VTB, τo 2019 και το 2021.

Στην ΤΣΣΚΑ γρήγορα απέκτησε ρόλο ενός καλού, συνήθως back up ψηλού. Σε 103 εμφανίσεις στην Ευρωλίγκα ξεκίνησε μόλις 19 φορές στην πεντάδα, αλλά σε ρόστερ με πληθώρα αστέρων και στη front line είχε 4,8 πόντους (72,7% βολές, 59,1% δίποντα, 31,5% τρίποντα), 3,4 ριμπάουντ και 6,3 στο ranking σε 14:35 κατά μέσο όρο στην Ευρωλίγκα αποτελώντας έναν καλό ρολίστα.

Φέτος έκανε το καλύτερό του παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό με 16 πόντους, 5 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο στο 88-82 της Μόσχας. Συνολικά με την ΤΣΣΚΑ κατέκτησε την Ευρωλίγκα το 2019, δύο τίτλους στην VTB League και ισάριθμα πρωταθλήματα Ρωσίας.

Οι περσινοί αριθμοί του…
Στην Ευρωλίγκα σε 23 αγώνες είχε μέσο όρο 4.8 πόντους (72.7% βολές, 59.1% δίποντα, 31.5% τρίποντα), 3.4 ριμπάουντ και 0.4 ασίστ.

Στο πρωτάθλημα της VTB σε 13 αγώνες είχε μ.ο. 6.5 πόντους (78.9% βολές, 54.3% δίποντα, 38.8% τρίποντα), 4.3 ριμπάουντ και 0.3 ασίστ.

Ατομικές διακρίσεις
Big Sky Player of the Year (2016)
First team all-Big Sky (2016)
AP Honorable Mention All American (2016)
Big Sky Defensive Player of the Year (2014, 2016)

Είναι δεδομένο πως  η σεζόν έχει ξεκινήσει έντονα για τον Ολυμπιακό. Όπως κάθε καλοκαίρι έτσι και τώρα οι μεταγραφές  είναι στο προσκήνιο. Ήδη έχουν ακουστεί πολλά ονόματα, όπως του Πίτερς, αλλά μόνο για τον Μπολομπόι μέχρι στιγμής επίσημα. Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός περιμένει τις εξελίξεις γύρω από τις υποθέσεις που «καίνε» και δεν είναι άλλες από τους Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ, αφού όλο ο σχεδιασμός των Πειραιωτών εξαρτάται από τους δυο εκ των κορυφαίων της περσινής σεζόν στο λιμάνι.

Επιμέλεια: Νίκος Θεοδωράτος

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ