Ο ΛΕΞ επιβεβαιώνει πως τελικά κάτι έχει το… νερό στη Σαλονίκη (vids)

Ο ΛΕΞ επιβεβαιώνει πως τελικά κάτι έχει το… νερό στη Σαλονίκη (vids)

Πως ο ράπερ σύμβολο της νέας εποχής, ΛΕΞ συνδέεται με τον Γιάννη Αγγελάκα, τον Νίκο Παπάζογλου και τον… Διονύση Σαββόπουλο

Ακόμη για τον ΛΕΞ συζητά ολόκληρη η Ελλάδα. Και ας πέρασαν πια τρεις μέρες από την ιστορική συναυλία του στη Νέα Σμύρνη, που έγινε πρωτοσέλιδο στην Εστία. Από τη νύχτα που 20.000 νέοι άνθρωποι έγιναν ένα με τις λυρικές ραψωδίες ενός underground τύπου που ήρθε να μας θυμίσει πως τελικά κάτι έχει το… νερό στη Σαλονίκη.

Από εκεί ο Διονύσης Σαββόπουλος και ο Νίκος Παπάζογλου. Από τα ίδια μέρη και οι Τρύπες του Γιάννη Αγγελάκα και τα Ξύλινα Σπαθιά του Παύλου Παυλίδη. Οι προηγούμενοι άνθρωποι και μουσικές που γέμισαν στάδια στην Ελλάδα και στίχους από εκείνους που αξίζει να ακούσεις δύο φορές.

Πως το έλεγε ο Γιάννης Πετρίδης: «Τελικά η Θεσσαλονίκη είναι πάντα πιο μπροστά από την Αθήνα, στη μουσική». Έτσι ακριβώς…

Αλλάζουν τα μέτρα και οι εποχές. Αλλάζουν τα στιλ και ο ρυθμός. Οι ανάγκες όμως μένουν ίδιες. Και η ταύτιση των νεότερων ανθρώπων με τη μουσική έρχεται να επιβεβαιώσει πως τελικά το νερό από όλες τις γενιές καταλήγει στο ίδιο ποτάμι.

Ο ΛΕΞ δεν είναι καινούργιος στο μουσικό στερέωμα. Και δεν πρέπει επ ουδενί να λογίζεται σαν μόδα τώρα που έγινε trend στα social media. Είναι ένας από τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες στη ραπ μουσική, που με τους στίχους του στηλιτεύει τα κακώς κείμενα της καθημερινότητας.

Μιλά για την πόλη του στις ρίμες του καταγράφοντας τους γρήγορους και καμιά φορά άχαρους ρυθμούς της καθημερινότητας των ανθρώπων, αλλά και τις δυσκολίες που καλούνται αυτοί να αντιμετωπίσουν, στα ναρκωτικά, στο ρατσισμό και τις μικροπαραβατικότητες. Μιλά και σαν να βάζει μπρος στη μηχανή του χρόνου και να μας επαναφέρει σε χρόνια που εκείνος φορούσε ακόμη κοντά παντελονάκια. Τότε που ο Γιάννης Αγγελάκας και οι Τρύπες ξεκίνησαν εκείνο το ταξίδι από τους πανκ ήχους στην ποίηση γεμίζοντας τα γήπεδα όλης της Ελλάδας.

Ο ΛΕΞ ονομάζεται Αλέξης Λαναράς, γεννήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 1984 στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην περιοχή του Φαλήρου. Ξεκίνησε αρχικά ως γκραφιστάς στους 2G (Good Guys) και το 1999 αποφάσισαν να ασχοληθούν με τη μουσική, δημιουργώντας τα Βόρεια Αστέρια. Με τα Βόρεια Αστέρια κυκλοφόρησαν 4 δίσκους προτού αποφασίσουν να χωρίσουν οι δρόμοι τους και να ακολουθήσει ο καθένας σόλο καριέρα.

Ενδιάμεσα, είχε δημιουργήσει τα Ανάποδα Καπέλα μαζί με ένα άλλο μέλος των Βορείων Αστεριών, τον Μικρό Κλέφτη, κυκλοφορώντας το πρώτο τους άλμπουμ το 2007. Η σόλο καριέρα του ξεκίνησε το 2010. Το 2014 κυκλοφόρησε τον πρώτο σόλο δίσκο του με τίτλο Ταπεινοί και Πεινασμένοι, ο οποίος χαρακτηρίστηκε από το Vice ως “ένα από τα πιο ‘real’ δείγματα του σύγχρονου ελληνικού hip hop. Το 2018 κυκλοφόρησε το άλμπουμ 2XXX. Πρόσφατα κυκλοφόρησε και ο καινούργιος του δίσκος με τίτλο «Metro».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ