Μάγκνουσον: Ένας Βίκινγκ που ντύνεται στα πράσινα! (vid)

Μάγκνουσον: Ένας Βίκινγκ που ντύνεται στα πράσινα! (vid)

Ο Χορντούρ Μάγκνουσον έρχεται στον Παναθηναϊκό και to10.gr τον παρουσιάζει.

Μια καριέρα που ξεκίνησε σαν παραμύθι. Ισλανδικό για να μπούμε στο κλίμα του θέματος καθώς βλέπετε ο πρωταγωνιστής μας είναι ένα παιδί που από την χώρα των ηφαιστείων. Ο Χορντούρ Μάγκνουνσον έγινε πρώτο θέμα στην Ισλανδία των 370 χιλιάδων κατοίκων όταν στα 18 του αποκτήθηκε από την Γιουβέντους. Αρκετά χρόνια μετά κοιτώντας πίσω είναι αλήθεια πως αλλιώς τα περίμενε και αλλιώς του τα έφερε η ποδοσφαιρική ζωή.

Στα 31 του χρόνια έχει την ευκαιρία να κερδίσει όσα δεν μπόρεσε μέσα από τη νέα πρόκληση της καριέρας του, τον Παναθηναϊκό. Ποιος είναι λοιπόν ο Μάγκνουσον; Καθίστε αναπαυτικά και διαβάστε…

Πριν λίγα λεπτά ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την συνεργασία του με τον διεθνή Ισλανδό ποδοσφαιριστή Χορντούρ Μάγκνουσον. Η μεταγραφή στην Γιουβέντους, η εθνική Ισλανδίας και ο αχίλλειος τένοντας που παραλίγο να του έβαζε τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

Ο Ισλανδός γεννημένος στο προάστιο Φράμ του Ρέικιαβικ της Ισλανδίας, ξεχώρισε από μικρή ηλικία για το ποδοσφαιρικό του ταλέντο. Ψηλός, με ωραία κάθετη πάσα και τέρας ψυχραιμίας ήταν μερικά από τα χαρακτηριστικά που έδειχναν πως είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ισλανδικού ποδοσφαίρου και η τότε ομάδα του η Φράμ ήξερε πως είχε βρει φλέβα χρυσού.

Διαβάστε επίσης: Οι ευχές του Παναθηναικού στον Γιοβάνοβιτς για τα 60α του γενέθλια (pic)

Το μεγάλο βήμα το έκανε μόλις στα 18 του χρόνια όταν η Γιουβέντους πλήρωσε τους Ισλανδούς και φέρανε στο Τορίνο ένα παιδί που ενώ είχε γίνει πρώτη είδηση στην σκανδιναβική χώρα, παρέμενε σιωπηλός και έτοιμος για να πιάσει την ευκαιρία που του δόθηκε από τα μαλλιά.

Στην πριμαβέρα ξεχωρίζει και σε συνάρτηση με τις πολύ καλές εμφανίσεις με την εθνική νέων της πατρίδας του ο Μάγκνουσον μπαίνει στα ραντάρ ιταλικών ομάδων και νικήτρια βγαίνει η Σπέτσια που δίνει 1 εκατομμύριο και του δίνει φανέλα βασικού στην προσπάθεια για την άνοδο στην Σέριε Α.

Είναι αναντικατάστατος και με την πολύ καλή τεχνική που διαθέτει παρά το ύψος του (1.91) η Γιουβέντους τον ξαναγοράζει με τα ίδιο πόσο που τον πούλησε 1 χρόνο νωρίτερα αλλά λόγω των ονομάτων που υπήρχαν στην άμυνα των Μπιανκονέρι ο Μάγκνουσον δεν μπορεί να μείνει στο ρόστερ και δίνεται δανεικός για 2 χρόνια στην Τσεζένα που βρισκόταν στο Καμπιονάτο.

Και αν την πρώτη χρονιά ήταν μέρος του ροτέισιον στην Σέριε Α την δεύτερη χρονιά του στην βόρεια Ιταλία κάνει απίστευτη χρονιά με 2000 λεπτά στην Σέριε Β και το καλοκαίρι του 2016 παίρνει μέρος στο Euro όντας στον πάγκο των Βίκινγκς στην πορεία μέχρι τα προημιτελικά.

Ταυτόχρονα με την παρουσία του στο Euro φεύγει από την ζεστή Ιταλία και ανηφορίζει για την ψυχρή αλλά και την άκρως ποδοσφαιρική Αγγλία για λογαριασμό της Μπρίστολ Σίτυ που δίνει στην Γιουβέντους  λίγο πάνω από τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Στην Τσάμπιονσιπ καταφέρνει να κάνει 2 γεμάτες χρονιες με πάνω από 20 συμμετοχές την κάθε σεζόν αλλά τις εντυπώσεις τις είχε κερδίσει λόγω του χαρακτήρα που έβγαζε στα αποδυτήρια. Αρχηγικός αλλά και πεισματάρης στοιχεία που στο Νησί τα θεωρούν πολύ σημαντικά.

Και το καλοκαίρι του 2018 στο Μουντιάλ της Ρωσίας βρίσκεται στα πλάνα του προπονητή αυτή την φορά ως βασικό γρανάζι στην ισλανδική μηχανή. Αγωνίζεται και στα 3 ματς σε όλη την διάρκειά τους και μέσω αυτού κάνει το όνειρο του κάθε ποδοσφαιριστή πραγματικότητα. Να παίξει στο Champions League.

Οι Ρώσοι της ΤΣΣΚΑ δεν μπορούσαν να χάσουν την ευκαιρία και τον αγοράζουν για 3 εκατομμύρια ευρώ πόσο όπως δήλωναν μηδενικό για την αξία και τα χαρακτηριστικά του τότε 27χρονου στόπερ.

Εκεί στην πρώτη του συμμετοχή κατακτά το Σούπερ Καπ στην Ρωσία και στη σεζόν στο πρωτάθλημα καταγράφει 23 συμμετοχές με 2 γκολ και 3 συμμετοχές στην μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση. Και την επόμενη χρονιά είναι πολύ καλός με 27 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με 2 γκολ και βασικός σε όλα τα ματς του Europa League. Πλέον η άμυνα της ρωσικής αρκούδας έχει την υπογραφή του την σεζόν 2020-21 με 27 συμμετοχές,

Αλλά η συνέχεια είχε δραματικό σκηνικό. Στέκεται άτυχος και παθαίνει ρήξη αχίλλειου τένοντα, τραυματισμός που μπορούσε να βάλει την καριέρα του όπως είχε πει. Εκείνος όμως με την σκανδιναβική ψυχραιμία του γυρνάει το Μάρτιο εν μέσω πολέμου και αγωνίζεται σε 4 παιχνίδια χωρίς πολύ μεγάλο αντίκτυπο.

Έτσι έμεινε ελεύθερος και το Τριφύλλι έκλεισε έναν παίκτη με πολύ καλό ψηλό παιχνίδι αλλά και πολύ καλή μεταβίβαση. Επίσης το αρχηγικό του στυλ κουμπώνει ακριβώς στα «θέλω» του Γιοβάνοβιτς που θα τον έχει όπως φαίνεται στα βασικά πλάνα για το κέντρο της άμυνας των Πράσινων.

Επιμέλεια: Τσεσμελής Αντώνης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ