Έρλινγκ Χάαλαντ: Μια «μηχανή» των γκολ ετών 22 (vids)

Έρλινγκ Χάαλαντ: Μια «μηχανή» των γκολ ετών 22 (vids)

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ σήμερα συμπληρώνει 22 χρόνια ζωής και βλέπει τους στόχους του να πραγματοποιούνται. Το10 κάνει μια ανασκόπηση στην μέχρι τώρα πορεία του.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ, σβήνει σήμερα (21/7), 22 κεράκια, και αν μη τι άλλο, μέχρι στιγμής έχει κάνει πράγματα για τα οποία μπορεί να δηλώνει υπερήφανος.

Δεν είναι λίγο άλλωστε σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα, να έχεις «γράψει» τόσα σπουδαία χιλιόμετρα και να «αναγκάζεις» τον Πεπ Γκουαρδιόλα να σε αποκτήσει. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά.

Ο νέος παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι, γεννήθηκε σε μια βροχερή και σκοτεινή πόλη της Νορβηγίας, το Μπρίνε. Αυτός θα έμελλε να ήταν και ο πρώτος σταθμός της καριέρας του, καθώς ξεκίνησε να αγωνίζεται στα τμήματα υποδομής της ομώνυμης τοπικής ομάδας.

Διαβάστε επίσης: «Καμπάνα» σε οπαδούς της Μακάμπι Χάιφα για ρίψη αντικειμένων σε παίκτες του Ολυμπιακού

Από τότε ήταν δεινός σκόρερ, καθώς τα  18 γκολ του σε 14 αγώνες με την Β ομάδα, ήταν το εισιτήριο του για το ταξίδι που θα τον οδηγούσε στην πρώτη σειρά της Μπρίνε.

Κατά την παρουσία του εκεί, αποφάσισε να δοκιμαστεί στην Χόφενχαιμ, από την οποία απορρίφθηκε… Αυτό δεν τον πτόησε και το 2017 υπέγραψε στην Μόλντε.

Εκεί αγωνίστηκε 26 φορές σε όλες τις διοργανώσεις σημειώνοντας 12 γκολ.

Έναν χρόνο μετά έφυγε για την Σάλτσμπουργκ η οποία του έδωσε την ευκαιρία να τον μάθει ολόκληρος ο πλανήτης, με τις καταπληκτικές εμφανίσεις του στο Champions league, και να τραβήξει πάνω του τα μάτια των ανθρώπων της Ντόρτμουντ.

Ο Νορβηγός, ετοιμάζει για ακόμα μια φορά τις βαλίτσες του και μετακομίζει στην Γερμανία. Με τους Βεστφαλούς οι εμφανίσεις του ήταν εξωπραγματικές. Στην τριετία του με τους «κιτρινόμαυρους», έπαιξε 93 φορές και σκόραρε 95 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Ένα στατιστικό πραγματικά φοβερό.

Πλέον έγινε πολίτης και το παρελθόν του, προμηνύει πως ετοιμάζει στον ποδοσφαιρικό πλανήτη ακόμα μεγαλύτερα πράγματα.

Ο 22χρονος ο οποίος βλέπει την χρηματιστηριακή του αξία να έχει φτάσει στα 150 εκατομμύρια ευρώ, δεν λογαριάζει από ηλικίες, ονόματα και αντιπάλους, έχει έναν στόχο και κοιτάει συνέχεια αυτόν.

Ο Σοπενχάουερ ένας Γερμανός φιλόσοφος, κάποτε είχε πει πως «το ταλέντο πετυχαίνει έναν στόχο που κανένας άλλος δεν μπορεί να πετύχει. Η ιδιοφυΐα πετυχαίνει έναν στόχο που κανένας άλλος δεν μπορεί να δει. »

Ο «Πολίτης», πλέον Χάαλαντ μπορεί να δει στα λόγια αυτά το όνομα του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ