Αρόλντ Μουκουντί: Ένα θηρίο για την ΑΕΚ (Vids)

Αρόλντ Μουκουντί: Ένα θηρίο για την ΑΕΚ (Vids)

Ο Αρόλντ Μουκουντί είναι προ των πυλών της ΑΕΚ και to10.gr σας παρουσιάζει το προφίλ του διεθνή Καμερουνέζου αμυντικού που έρχεται να θωρακίσει την «κιτρινόμαυρη» άμυνα.

Ο Αρόλντ Μουκουντί θα είναι όπως όλα δείχνουν ο παρτενέρ του Ντομαγκόι Βίντα στο κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ αφού το απόγευμα της Τετάρτης (17/8) πάτησε Ελλάδα για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στην Ένωση.

Η Χάβρη, η Σεντ Ετιέν αλλά και… η εθνική Καμερούν. Το10.gr σύλλεξε όλες τις πληροφορίες που αφορούν τον 25χρονο Καμερουνέζο στόπερ και σας τον παρουσιάζει.

Διαβάστε επίσης: Ασημένιο μετάλλιο ο Χρήστου στα 100μ. ύπτιο (vid)

Τα πρώτα του βήματα στη Γαλλία!

Ο Αρόλντ Μουκουντί γεννήθηκε το 1994 στο Παρίσι από γονείς Καμερουνέζους μετανάστες που πήγαν στη Γαλλία για μια καλύτερη ζωή. Εκεί έζησε δύσκολα παιδικά χρόνια αφού η φτώχεια και οι δύσκολες συνθήκες ήταν παράγοντες ώστε ο μικρός Αρόλντ να βγει από νωρίς στην εργασία ώστε να βοηθάει και αυτός την οικογένεια του για μια καλύτερη διαβίωση.

Το χόμπι του ήταν το ποδόσφαιρο παρά το ύψος του που ήταν αρκετά μεγάλο για την ηλικία. Ταυτόχρονα και η έκρηξή του ήταν παράγοντες που τον έκαναν να γραφτεί σε ακαδημίες της Νόγκεντ και μετά στην Σαντίλι.

Εκεί με την μία ξεχωρίζει και γίνεται από πολύ μικρός περιζήτητος με την Χάβρη να κερδίζει την υπογραφή του και να τον κάνει ημιεπαγγελματία μόλις στα 13 του χρόνια. Στην Χάβρη ξεκίνησε ως δεξιός μπακ αλλά όσο περνούσε ο καιρός τόσο ο Μουκουντί έπαιρνε ύψος και έτσι η μετακίνηση του στο κέντρο της άμυνας έμοιαζε μονόδρομος.

Ταυτόχρονα μόλις στα 15 του χρόνια γίνεται διεθνής με την Κ16 της Γαλλίας όπου καταγράφει 10 συμμετοχές. Είχε μπει το νερό στο αυλάκι.

Βοηθάει την οικογένεια του οικονομικά και αγωνίζεται στην Χάβρη Β σε ερασιτεχνικές κατηγορίες όπου καταγράφει 44 συμμετοχές. Πλέον στα 9 του ανεβαίνει στην πρώτη ομάδα της Χάβρης που αγωνίζεται στη Ligue 2 και τη σεζόν 2016-17 καταγράφει 7 παιχνίδια στο ενεργητικό του.

Επιπλέον είναι διεθνής με όλες τις μικρές ομάδες της Γαλλίας και μεγάλοι σύλλογοι ρωτούν για τον πανύψηλο στόπερ με κάποιους από αυτούς να κάνουν και επίσημες προτάσεις για τον ποδοσφαιριστή.

Το Καμερούν και η Σεντ Ετιέν!

Και ενώ πλέον είναι ο βασικός στόπερ της Χάβρης στην δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας ο Μουκουντί αφού την διετία 2017-2019 καταγράφει 57 συμμετοχές με 4 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις επιλέγει το 2019 να αφήσει την Γαλλία και να χριστεί διεθνής με την εθνική των γονιών του το Καμερούν με την οποία μέχρι σήμερα έχει καταγράψει 11 συμμετοχές με μεγαλύτερη επιτυχία την 3η θέση στο Κόπα Άφρικα του 2021.

Το ίδιο ακριβώς διάστημα η Χάβρη δίνει τον πανύψηλο στόπερ για 3 εκατ. ευρώ στην Σεντ Ετιέν που έχει ξετρελαθεί με τα φυσικά προσόντα του Μουκουντί.

Εκεί όμως λόγω του υψηλού ανταγωνισμού φεύγει τον Γενάρη του 2020 ως δανεικός στην αγγλική Μίλντεσμπρο που αγωνιζόταν στην Τσάμπιονσιπ με την οποία παίζει σε οκτώ παιχνίδια και επιστρέφει ξανά πίσω στους Στεφανουά.

Εκεί είναι ο καλύτερος της προετοιμασίας την σεζόν 2020-21 και γίνεται βασικό στέλεχος και με 26 συμμετοχές και 3 γκολ, τα οποία είναι σχεδόν όλα με κεφαλιά αφού είναι πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι. Την επόμενη σεζόν είναι ξανά βασικός και καταγράφει 24 συμμετοχές στον υποβιβασμό της Σεντ Ετιέν και πλέον το κλίμα δεν τον σηκώνει ώστε να παραμείνει εκεί.

Και τώρα… ΑΕΚ!

Πλέον θα είναι ο βασικός στόπερ μαζί με τον Βίντα στην ΑΕΚ και με το πολύ δυνατό του κορμί και την ταχύτητα του έρχεται για να βοηθήσει την Ένωση να πετύχει τους στόχους της που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου στην παρθενική της σεζόν στην «Αγιά Σοφιά». Είναι πολύ καλός στις στημένες φάσεις πράγμα πολύ σημαντικό για τα δύσκολα παιχνίδια που η ΑΕΚ δεν θα μπορεί να διασπάσει τις πολύ κλειστές άμυνες.

Ταυτόχρονα μέσω της ΑΕΚ ευελπιστεί να βρίσκεται στις κλήσεις του Καμερούν για το ερχόμενο Μουντιάλ που θα διεξαχθεί στο Κατάρ τον Νοέμβριο.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί και είναι εντυπωσιακό το ότι στην καριέρα του μέχρι σήμερα δεν έχει ούτε έναν τραυματισμό που να του στέρησε συμμετοχή σε αγώνες γεγονός που λέει πολλά για την αθλητικότητά του και το μυικό του σύστημα!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ