Eurobasket: Η αποτυχία των ΝΒΑερς, η εξαίρεση, ο Ρούντι και οι… απρόσμενοι ηγέτες (vids)

Eurobasket: Η αποτυχία των ΝΒΑερς, η εξαίρεση, ο Ρούντι και οι… απρόσμενοι ηγέτες (vids)

Τα ημιτελικά του Eurobasket δεν έχουν ούτε Γιάννη, ούτε Ντόντσιτς αλλά ούτε και Γιόκιτς. Η Γαλλία που συνεχίζει, ο Ρούντι και οι ηγέτες... αποκάλυψη

Το εφετινό Eurobasket είναι φτιαγμένο από άλλον… θεό αφού κάθε παιχνίδι είναι απόλαυση του μπάσκετ με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ και στα συναισθήματα δείγμα του πόσο ανταγωνιστικό είναι.

Η αποτυχία των ΝΒΑερς!!

Όταν η διοργάνωση ξεκινούσε τα φώτα ήταν όλα στραμμένα σε τρείς παίκτες που στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ είναι συνεχώς τα τελευταία χρόνια υποψήφιοι για MVP με τους Γιάννη Αντετοκούνμπο και Νίκολα Γιόκιτς να έχουν τις τελευταίες τέσσερις κατακτήσεις και τον Λούκα Ντόντσιτς να είναι σίγουρο πως το μέλλον θα έχει και αυτός τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη.

Διαβάστε επίσης: Πολωνία: Το θαύμα των θαυμάτων στο Eurobasket (Vids)

Κι όμως μετά το τέλος των προημιτελικών κανείς από τους τρείς δεν μπορεί να διεκδικήσει το στέμμα της Πρωταθλήτριας Ευρώπης. Αρχικά αποκλείστηκε ο Γιόκιτς αφού η Σερβία αποκλείστηκε στους 16 από την Ιταλία με τον ΜVP των Ντένβερ Νάγκετς να παλεύει μόνος του στο τέλος αλλά να μην μπορεί να σώσει το στραπάτσο.

Η συνέχεια ήταν πικρή για την Ελλάδα αφού ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το πάρτι των Γερμανών και ήπιε και αυτός το πικρό ποτήρι του αποκλεισμού από το εφετινό Eurobasket όμως ο Greek Freak έδειξε γιατί αυτή την στιγμή είναι ο καλύτερος παίκτης του πλανήτη αφού οι εμφανίσεις τους προκάλεσαν ίλιγγο στους αντιπάλους του.

Ο τρίτος της παρέας Λούκα Ντόντσιτς δεν μπορούσε να λείπει από το κλαμπ των αποκλεισμένων. Έτσι η Σλοβενία και αυτή στους «8» είναι πλέον σπίτι της αφού ο Magic Luka και η παρέα του βρήκαν τον δάσκαλό τους στο πρόσωπό της Πολωνίας με τον αστέρα των Ντάλας Μάβερικς όμως να έχει προλάβει να σπάσει ένα αρχαίο ρεκόρ που κρατούσε ο τεράστιος Νίκος Γκάλης αφού στο ματς με την Γαλλία πέτυχε 47 (!!!) πόντους.

Η Γαλλία που έχει «ξεφύγει» και ο Ρούντι!

Το μόνο φαβορί που συνεχίζει στην διοργάνωση είναι η Γαλλία. Όμως για να φτάσει η παρέα των Γκομπέρ και Φουρνιέ στα ημιτελικά έχουν πέσει δις από τον πύργο του Άιφελ και έχουν βρεθεί σώοι και με πορτοφόλι γεμάτο χρήματα αφού τόσο η Τουρκία στους 16 όσο και η Ιταλία στους 8 αυτοκτόνησαν κυριολεκτικά αφού πέταξαν μεγάλες διαφορές στα τελευταία λεπτά και οι Τρικολόρ στην παράταση επικρατούσαν.

Εκείνη όμως που έχει φτάσει αθόρυβα μέχρι εδώ είναι η Ισπανία του Ρούντι Φερνάντεθ. Οι Φούριας Ρόχας που το φετινό ρόστερ τους είναι το πιο ατάλαντο της τελευταίας 25ετιας με τον γερόλυκο Ρούντι είναι και πάλι στην ζώνη των μεταλλίων με μόνο χαρακτηριστικό την Ισπανική.. ψυχή.

Και οι απρόσμενοι… ηγέτες!
Και πάμε σε παίκτες που όχι μόνο δεν περιμέναμε ότι θα λάμψουν αλλά δεν πιστεύαμε ποτέ ότι θα ήταν καταλύτες στην εθνική τους ομάδα ώστε να διαγράψουν μια πορεία που ούτε οι ίδιοι δεν είχαν φανταστεί.
Κύριο παράδειγμα η Πολωνία που με τη νίκη της κόντρα στην Σλοβενία έφτασε για πρώτη φορά στην 4αδα του Eurobasket με έναν παίκτη που στην καλύτερη των περιπτώσεων στην Euroleague είναι… ρολίστας.
Ο λόγος για τον Ματέους Πονίτκα που «σκότωσε» με 26 πόντους την Σλοβενία. Ο Πολωνός γκαρντ αγωνίζεται στην Ζενίτ ως ένας συμπληρωματικός παίκτης στο ροτέισιον του Τσάβι Πασκουάλ χωρίς όμως να έχει τόσο ηγετικές εμφανίσεις σε όλη την διάρκεια της καριέρας.

Τέλος ακόμα ένας κρυφός… ηγέτης ήταν για την Ιταλία ο Σπίσου που με 6 τρίποντα στους 16 εκτέλεσε την Σερβία και έδειξε γιατί φέτος θα πάρει την μπαγκέτα της δημιουργίας στην Αρμάνι Μιλάνο του Έτορε Μεσίνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ