Νάπολι: Ο Ιταλικός Νότος (ξανά) καίγεται (Vids)

Νάπολι: Ο Ιταλικός Νότος (ξανά) καίγεται (Vids)

Άνεμος αλλαγής φύσηξε για τα καλά το φετινό καλοκαίρι στην Νάπολι με την ιταλική ομάδα να χάνει από το δυναμικό της 17 παίκτες του περσινού ρόστερ ενώ παράλληλα να φέρνει στην γη του Μαραντόνα 9 νέες προσθήκες. Το αποτέλεσμα αυτής της ανανέωσης; Θαυματουργό...

Καλοκαίρι 2022 και η  Νάπολι μοιάζει να βαράει διάλυση καθώς μετά την περσινή εξαιρετική πορεία που πραγματοποίησε τερματίζοντας στην 3η θέση της Serie A και παίρνοντας το εισιτήριο για το Champions League, βλέπει τον ένα παίκτη μετά τον άλλον να αποχωρεί από την ομάδα.  Οι απόντες του περσινού ρόστερ φτάνουν τους  17 και μέσα σ ’αυτούς, παίκτες «σημαίες» για τον σύλλογο όπως οι Κουλιμπαλί, Μέρτενς, Ινσίνιε με πολυετή θητεία. Οι νέες μεταγραφές, 9 μόνο, και το κενό που άφησαν οι τόσες αποχωρήσεις μοιάζει ακόμα τεράστιο . Το κλίμα στον σύλλογο; Τεταμένο…Ο κόσμος ; Δυσαρεστημένος. Οι αποδοκιμασίες στο πρόσωπο του προέδρου των ‘«Παρτενοπέι», Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, πάνε και έρχονται. Εν ολίγοις όλα έδειχναν πως το καράβι οδεύει προς ολοταχώς σε βράχια. Και ξαφνικά 360 μοίρες στροφή… Η αγωνιστική δράση ξεκινάει και η ομάδα πραγματοποιεί μέχρι στιγμής μια από τις καλύτερες εκκινήσεις στην ιστορία της. 4αρα σε Λίβερπουλ στο Champions League ,  διπλό στην Serie A στην έδρα της περσινής πρωταθλήτρια Ιταλίας, Μίλαν, αήττητη εώς τώρα σε όλες τις διοργανώσεις και από ότι φαίνεται έπεται  και συνέχεια…

Διαβάστε επίσης: Το -7 δεν είναι πρόβλημα για τον Ολυμπιακό, αλλά…

Μεταγραφές «κλειδί»

Μπορεί οι «παρτενοπέι» μέσα σε ένα καλοκαίρι να έχασαν όλες τους τις ποδοσφαιρικές «σημαίες» καθώς παίκτες σπουδαίοι για τον σύλλογο, που αποτελούσαν για χρόνια τον βασικό αγωνιστικό κορμό και χάρισαν στους Ναπολιτάνους την καλύτερη εκδοχή της ομάδας στην μετά Μαραντόνα εποχή, κούνησαν μαντήλι,ωστόσο οι άνθρωποι της ιταλικής ομάδας δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια.

Ο «βράχος» Κουλιμπαλί στην άμυνα ύστερα από 8 χρόνια δεν υπάρχει πια, ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας, Ντράις Μέρτενς, δεν είναι πλεόν ούτε αυτός εδώ να πληγώνει τα αντίπαλα δίχτυα ύστερα από 9 χρόνια θητείας και σαν να μην έφτανε αυτό «εγκαταλείπει» και ο μεγάλος σταρ των Ναπολιτάνων για μια δεκαετία Λορέντζο Ινσίνιε, ο άνθρωπος που άλλαξε επίπεδο μετά από χρόνια την Νάπολι. Η κατάσταση; Δύσκολη, όπως είπαμε, καθώς μετά από τόσο ηχηρές αποχωρήσεις δύσκολα σηκώνεις κεφάλι, τουλάχιστον σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Και όμως εγένετο… Η σεζόν ξεκινάει και οι φίλοι της Νάπολι και όχι μόνο τρίβουν τα μάτια τους. Εδώ και 1 μήνα έχουν ξεκινήσει οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για τους παίκτες του Σπαλέτι και η ομάδα ακόμα να χάσει… Οι ‘’παρτενοπέι΄’ ύστερα από 30 περίπου μέρες αγωνιστικής δράσης βρίσκονται στην κορυφή του ιταλικού πρωταθλήματος παίρνοντας μάλιστα σημαντικά αποτελέσματα με πιο πρόσφατο το διπλό στο Μιλάνο νικώντας με 1-2 την Μίλαν , την περσινή κάτοχο του τίτλου. Στο Champions League παράλληλα με 2 στα 2 βρίσκονται στην κορυφή του πρώτου ομίλου, διαλύοντας μάλιστα την πρώτη αγωνιστική με 4 γκολ την περσινή φιναλίστ της διοργάνωσης , Λίβερπουλ.

Αιτία αυτού του «θαύματος» ; Oι μεταγραφές… Σίγουρα και ο ιταλός προπονητής κάτι κάνει καλά και βλέπουμε ότι βλέπουμε αλλά χωρίς τους κατάλληλους παίκτες δεν φτάνεις στην πηγή για νερό… Ο Κιμ Μίν στην άμυνα, οι Κβαρατσχέλια καιΤζιοβάνι Σιμεόνε στην επίθεση κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα παρουσίας στον σύλλογο να αντικαταστήσουν επάξια τις παλιές «σημαίες» και σε συνδυασμό με άλλες σημαντικές προσθήκες όπως αυτές του Εντομπελέ , Ζαμπό Ανγκισά, Τζιακόμο Ρασπαντόρι  κ.α., να βρούν χημεία και να δημιουργήσουν ένα σύνολο ανταγωνιστικό , με βάθος και ποιότητα.

Και μέσα σ’όλα αυτά … νέος Μαραντόνα

Ο λόγος για τον Χβίτσα Κβαρατσχέλια. Ο νεαρός Γεωργιανός παρά το νεαρό της ηλικίας του και παρά το τεράστιο άλμα στην καριέρα του καθώς από το πρωτάθλημα της χώρας του βρέθηκε ξαφνικά στην Serie A αποδείχθηκε λίρα εκατό για την ομάδα. Το ξεκίνημα του είναι άκρως εντυπωσιακό μετρώντας 4 γκολ και 1 ασσίστ σε 7 παιχνίδια σηματοδόντας καταλυτικό ρόλο στο εκπλητικό ξεκίνημα των παρτενοπέι την φετινή σεζόν ενώ παράλληλα έχει γίνει ήδη το αγαπημένο παιδί της κερκίδας.

 

Επιμέλεια: Φώτης Μανουσόπουλος

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ