Μίτσελ: Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουν… (Vids)

Μίτσελ: Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουν… (Vids)

Ο Μίτσελ επιστρέφει στον Ολυμπιακό μετά από επτά χρόνια και to10.gr θυμάται τα δυο πετυχημένα χρόνια του στην Ελλάδα, τις θρυλικές νίκες στο Champions League και τη... Γιουνάιτεντ.

Ο Μίτσελ είναι ο «εκλεκτός» του Ολυμπιακού για να αντικαταστήσει τον Κάρλος Κορμπεράν στην άκρη του πάγκου των Πειραιωτών.

Ο Ισπανός τεχνικός ήρθε σε οριστική συμφωνία με τη διοίκηση των πρωταθλητών Ελλάδας προκειμένου να αναλάβει την ομάδα και αναμένεται άμεσα στη χώρα μας για να ολοκληρώσει το deal και να επιστρέψει στο λιμάνι μετά από επτά χρόνια.

Όπως διαβάσατε μέσα από to10.gr, ο 59χρονος κόουτς ήταν μια από τις πρώτες επιλογές, επειδή γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα και δεν χρειάζεται περίοδο προσαρμογής.

Πρόκειται για μια δοκιμασμένη λύση που βρέθηκε στον ερυθρόλευκο πάγκο για σχεδόν δυο χρόνια (Φεβρουάριος του 2013-Ιανουάριος του 2015) κατακτώντας δυο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο, ενώ είχε μια εξαιρετική πορεία στο Champions League, όπου έφτασε πολύ κοντά στην πρόκριση στους «8» (αποκλείστηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).

To10.gr με αφορμή το οριστικό deal με τον Μίτσελ θυμάται τα δυο χρόνια του Ισπανού στην Ελλάδα και τις μεγάλες του επιτυχίες. Από το νταμπλ τη σεζόν 2012/13, στο πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν και φυσικά την πρόκριση στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Μίτσελ ανέλαβε την 1η Φεβρουαρίου του 2013 για να αντικαταστήσει τότε τον Λεονάρντο Ζαρντίμ, ενώ απολύθηκε στις 6 Ιανουαρίου του 2015.

Οι τρεις τίτλοι και το 70%+ σε νίκες

Ο 59χρονος στα δυο περίπου χρόνια που έμεινε κρίνεται επιτυχημένος. Ο απολογισμός του είναι τρεις εγχώριοι τίτλοι και συνολικά 90 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις με τον Ολυμπιακό. Από αυτά τα ματς με τον Μίτσελ στον πάγκο τους οι ερυθρόλευκοι είχαν 64 νίκες, 11 ισοπαλίες και 15 ήττες, με τις 8 ε αυτών να είναι στην Ευρώπη.

Παράλληλα, αυτός ήταν στον πάγκο της ομάδας στο σημαδιακό 40ο πρωτάθλημα της ομάδας. Με λίγα λόγια ο Μίτσελ στην Ελλάδα έκανε πάρτι, ενώ έχει καταγράψει ο Ολυμπιακός με τον Ισπανό μερικές από τις σπουδαιότερες νίκες του στο Champions League.

Το ποσοστό νικών του Ολυμπιακού με τον Μίτσελ ήταν πάνω από 71%, ενώ μάζευε κατά μέσο όρο 2,26 βαθμούς. Καλώς ή κακώς ο 59χρονος είναι ένας από τους πιο πετυχημένους προπονητές στη σύγχρονη ιστορία της ομάδας, όπως δείχνουν τα στατιστικά και οι αριθμοί.

Οι θρυλικές νίκες στην Ευρώπη και η Γιουνάιτεντ

Ο Ολυμπιακός με τον Μίτσελ στον πάγκο του κυριάρχησε στην Ελλάδα, όμως σημείωσε μερικές από τις μεγαλύτερες νίκες του στην Ευρώπη και το Champions League. Μπορεί ο Ισπανός όταν ήρθε στην ομάδα να έπαιζε στα νοκ-άουτ του Europa League κόντρα στη Λεβάντε, όμως τη σεζόν 2013-14 και μετά η ευρωπαϊκή πορεία των ερυθρόλευκων ήταν εντυπωσιακή.

Σε όμιλο με Παρί Σεν Ζερμέν, Μπενφίκα και Άντερλεχτ, ο Ολυμπιακός μάζεψε 10 βαθμούς και ενώ στο πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη ηττήθηκε με 1-4 από τη γαλλική ομάδα. Από εκεί και πέρα ακολούθησε ένα σπουδαίο διπλό στο Βέλγιο με 3-0 και χατ-τρικ του Μήτρογλου και δυο μεγάλες νίκες στο Καραϊσκάκη επί των Μπενφίκα (1-0) και Άντερλεχτ (3-1), που έφεραν μια σπουδαία πρόκριση στους «16» του Champions League.

Εκεί ο Ολυμπιακός έπεσε πάνω στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και άγγιξε την επική πρόκριση στους «8», αφού πήρε τη νίκη στο Καραϊσκάκη με 2-0, σε μια απίστευτη νύχτα, όμως στη ρεβάνς οι Πειραιώτες ηττήθηκαν με 3-0 στο Ολντ Τράφορντ με χατ-τρικ του Ρόμπιν Φαν Πέρσι και αποκλείστηκαν, φτάνοντας όμως κυριολεκτικά μια ανάσα από την πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ όμως έναν χρόνο μετά επέστρεψε ξανά στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα. Σε έναν όμιλο-φωτιά με Ατλέτικο Μαδρίτης, Γιουβέντους και Μάλμε, ο Ολυμπιακός έφτασε πολύ κοντά στην πρόκριση στους «16», μαζεύοντας 9 βαθμούς και χάνοντας τη δεύτερη θέση, χάρη στο 0-0 των ροχιμπλάνκος με τους μπιανκονέρι την τελευταία αγωνιστική.

Σε αυτό τον όμιλο ο Ολυμπιακός πάλεψε κόντρα σε Ατλέτικο και Γιουβέντους, ενώ πέτυχε το ανεπανάληπτο 3/3 στο Καραϊσκάκη. Συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες ξεκίνησαν με νίκη επί της Ατλέτικο του Τσόλο Σιμεόνε με 3-2.

Μιας ομάδας που είχε φτάσει εναν χρόνο πριν στον τελικό, ενώ την 3η αγωνιστική νίκησε και τη Γιουβέντους με 1-0, με τη Γηραιά Κυρία να προκρίνεται στο… νήμα ως δεύτερη από τον Ολυμπιακό και να φτάνει εκείνη τη σεζόν μέχρι τον τελικό, όπου ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα. Την τελευταία αγωνιστική ο Ολυμπιακός φιλοξένησε και τη Μάλμε και νίκησε και εκείνη με 4-2, ενώ άγγιξε το θαύμα και στο Τορίνο μια αγωνιστική νωρίτερα απέναντι στη Γιούβε, όταν και έπαιξε στα ίσια αλλά ηττήθηκε με 3-2.

Τελικά οι πρωταθλητές Ελλάδας τερμάτισαν στην τρίτη θέση στον όμιλο έχοντας μαζέψει 9 βαθμούς. Με τον Μίτσελ στον πάγκο τους έπαιξαν δυο χρονιές σε ομίλους και κατάφεραν να μαζέψουν 19 βαθμούς, να νικήσουν 6 παιχνίδια (7 μαζί με το νοκ άουτ με τη Γιουνάιτεντ) και να πάρουν μια πρόκριση στους «16» και να «αγγίξουν μια ακόμη…

Το πρώτο και το τελευταίο ματς του Μίτσελ

Ο Μίτσελ στην πρώτη του θητεία στο λιμάνι έκανε το ντεμπούτο του στις 9 Φλεβάρη του 2013 στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα. Ο Ολυμπιακός επικράτησε δύσκολα με 1-0 και ο Ισπανός ξεκίνησε με το δεξί την πορεία του στην ομάδα, με σκόρερ σε εκείνο το ματς τον Κώστα Μήτρογλου στο 90+2.

Από την άλλη τελευταίο του παιχνίδι στον Ολυμπιακό ήταν στις 4 Ιανουαρίου του 2015 κόντρα στον Πλατανιά, στο Καραϊσκάκη, όταν ο Ολυμπιακός επικράτησε δύσκολα με 2-1, σε παιχνίδι για τη 17η αγωνιστική. Τότε οι Πειραιώτες είχαν νικήσει με γκολ του Εντιγκά στο 17′ και του Μήτρογλου στο 73′ (ο Αγκιλέρα στο 50′ είχε ισοφαρίσει για τον Πλατανιά). Δυο μέρες μετά αποχώρησε αφήνοντας ωστόσο τον Ολυμπιακό στην πρώτη θέση και στα νοκ-άουτ του Europa League.

Οι παίκτες που θα βρει από την προηγούμενη θητεία του

Ο Μίτσελ μπορεί να έρχεται σε γνώριμα λημέρια έτσι κι αλλιώς, όμως θα συνεργαστεί ξανά με ποδοσφαιριστές που είχε και τη διετία που ήταν στο λιμάνι. Συγκεκριμένα, ο Ισπανός θα έχει στο φετινό ρόστερ τους Ανδρέα Μπουχαλάκη, Κώστα Φορτούνη και Κώστα Μανωλά, ενώ είναι θέμα χρόνου να έρθει και ο Παϊτίμ Κασάμι.

Την ίδια ώρα στην ομάδα είναι και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος απλά σε νέο ρόλο. Ο Έλληνας πρώην αμυντικός που αγωνίστηκε σε αρκετά παιχνίδια επί Μίτσελ, ενώ πλέον είναι γενικός αρχηγός στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ