Ο Ευρωπαίος Μίτσελ επιστρέφει… (vids)

Ο Ευρωπαίος Μίτσελ επιστρέφει… (vids)

Ο Μίτσελ φοράει το ευρωπαϊκό του κουστούμι την Πέμπτη στο Καραϊσκάκη και to10.gr θυμάται τις αξέχαστες βραδιές του Ισπανού με τον Ολυμπιακό...

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Πέμπτη (22:00, 6/10) στο Καραϊσκάκη την Καραμπάγκ για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Οι ερυθρόλευκοι που προέρχονται από δυο ήττες ψάχνουν την πρώτη τους νίκη στον όμιλο στο δεύτερο… ντεμπούτο του Μίτσελ στον πάγκο των πρωταθλητών Ελλάδας στην Ευρώπη.

Ο Ισπανός προπονητής που επέστρεψε για να επαναφέρει τον Ολυμπιακό στον δρόμο των επιτυχιών είναι ο κατάλληλος για παιχνίδια σαν το αυριανό. Συγκεκριμένα, από την προηγούμενη θητεία του έχει αποδείξει ότι έχει το «know how» στα μεγάλα και σημαντικά ευρωπαϊκά ματς.

Στα δυο χρόνια που έμεινε στον Ολυμπιακό, εκτός από τα δυο πρωταθλήματα και το ένα Κύπελλο, ο Μίτσελ έχει πετύχει μερικές από τις μεγαλύτερες νίκες στον 21ο αιώνα, ενώ έχει καταφέρει να στείλει τους Πειραιώτες στα νοκ-άουτ του Champions League (16), αλλά και στα νοκ-άουτ του Europa League  μέσω της τρίτης θέσης στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (32).

To10.gr με αφορμή την επιστροφή του Μίτσελ στο Καραϊσκάκη φορώντας το ευρωπαϊκό του κουστούμι θυμάται τις θρυλικές νίκες και προκρίσεις του Ισπανού τεχνικού στο λιμάνι…

Οι θρυλικές νίκες που έμειναν στην ιστορία

Ο Μίτσελ έχει ένα απίθανο στατιστικό στο Champions League με τον Ολυμπιακό. Σε 14 παιχνίδια έχει 7 νίκες, 1 ισοπαλία και 6 ήττες, επικρατώντας απέναντι σε μεγαθήρια. Ομάδες όπως οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γιουβέντους, Μπενφίκα, Άντερλεχτ και Μάλμε.

Η πρώτη του χρονιά ήταν σε όμιλο του Champions League με Παρί Σεν Ζερμέν, Μπενφίκα και Άντερλεχτ. Σε αυτό το γκρουπ, Ολυμπιακός μάζεψε 10 βαθμούς και ενώ στο πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη ηττήθηκε με 1-4 από τη γαλλική ομάδα.

Από εκεί και πέρα ακολούθησε ένα σπουδαίο διπλό στο Βέλγιο με 3-0 και χατ-τρικ του Μήτρογλου και δυο μεγάλες νίκες στο Καραϊσκάκη επί των Μπενφίκα (1-0) και Άντερλεχτ (3-1), που έφεραν μια σπουδαία πρόκριση στους «16» του Champions League.

Εκεί ο Ολυμπιακός έπεσε πάνω στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και άγγιξε την επική πρόκριση στους «8», αφού πήρε τη νίκη στο Καραϊσκάκη με 2-0, σε μια απίστευτη νύχτα, όμως στη ρεβάνς οι Πειραιώτες ηττήθηκαν με 3-0 στο Ολντ Τράφορντ με χατ-τρικ του Ρόμπιν Φαν Πέρσι και αποκλείστηκαν, φτάνοντας όμως κυριολεκτικά μια ανάσα από την πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ όμως έναν χρόνο μετά επέστρεψε ξανά στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα. Σε έναν όμιλο-φωτιά με Ατλέτικο Μαδρίτης, Γιουβέντους και Μάλμε, ο Ολυμπιακός έφτασε πολύ κοντά στην πρόκριση στους «16», μαζεύοντας 9 βαθμούς και χάνοντας τη δεύτερη θέση, χάρη στο 0-0 των ροχιμπλάνκος με τους μπιανκονέρι την τελευταία αγωνιστική.

Σε αυτό τον όμιλο ο Ολυμπιακός πάλεψε κόντρα σε Ατλέτικο και Γιουβέντους, ενώ πέτυχε το ανεπανάληπτο 3/3 στο Καραϊσκάκη. Συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες ξεκίνησαν με νίκη επί της Ατλέτικο του Τσόλο Σιμεόνε με 3-2.

Μιας ομάδας που είχε φτάσει εναν χρόνο πριν στον τελικό, ενώ την 3η αγωνιστική νίκησε και τη Γιουβέντους με 1-0, με τη Γηραιά Κυρία να προκρίνεται στο… νήμα ως δεύτερη από τον Ολυμπιακό και να φτάνει εκείνη τη σεζόν μέχρι τον τελικό, όπου ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα. Την τελευταία αγωνιστική ο Ολυμπιακός φιλοξένησε και τη Μάλμε και νίκησε και εκείνη με 4-2, ενώ άγγιξε το θαύμα και στο Τορίνο μια αγωνιστική νωρίτερα απέναντι στη Γιούβε, όταν και έπαιξε στα ίσια αλλά ηττήθηκε με 3-2.

Τελικά οι πρωταθλητές Ελλάδας τερμάτισαν στην τρίτη θέση στον όμιλο έχοντας μαζέψει 9 βαθμούς. Με τον Μίτσελ στον πάγκο τους έπαιξαν δυο χρονιές σε ομίλους και κατάφεραν να μαζέψουν 19 βαθμούς, να νικήσουν 6 παιχνίδια (7 μαζί με το νοκ άουτ με τη Γιουνάιτεντ) και να πάρουν μια πρόκριση στους «16» και να «αγγίξουν μια ακόμη…

Τα δυο ματς του Μίτσελ με τον Ολυμπιακό στο Europa League

Ο Μίτσελ ήρθε στην Ελλάδα τον χειμώνα του 2013 για να αναλάβει αντί του Λεονάρντο Ζαρντίμ, με τον Ολυμπιακό να έχει ήδη προκριθεί στα νοκ-άουτ του Europa League. Οι ερυθρόλευκοι είχαν κληρωθεί στους «32»  με τη Λεβάντε και η πρώτη ευρωπαϊκή εμπειρία του Μίτσελ στον Ολυμπιακό ήταν ένας αποκλεισμός.

Συγκεκριμένα, στις 14 Φεβρουαρίου στο πρώτο ματς των δυο ομάδων η Λεβάντε επικράτησε με 3-0 εντός έδρας, ενώ στον επαναληπτικό στο Καραϊσκάκη οι Πειραιώτες ηττήθηκαν και πάλι, αυτή τη φορά με 1-0 και αποκλείστηκαν. Αυτά είναι και τα δυο και μοναδικά ματς του Μίτσελ στο Europa League, μέχρι το αυριανό με την Καραμπάγκ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ