Το 50% του Θρύλου στη Βαρκελώνη: Απο το μπρέικ που τον έστειλε Μαδρίτη στην περσινή ματσάρα-μήνυμα (vids)

Το 50% του Θρύλου στη Βαρκελώνη: Απο το μπρέικ που τον έστειλε Μαδρίτη στην περσινή ματσάρα-μήνυμα (vids)

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται στην πρεμιέρα της Euroleague με την Μπαρτσελόνα και to10.gr θυμάται τις σπουδαιότερες ερυθρόλευκες βραδιές στο Παλάου Μπλαουγκράνα.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε (21:30) την Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη στην πρεμιέρα της Euroleague, ψάχνοντας ένα μεγάλο διπλό με το «καλημέρα».

Οι ερυθρόλευκοι κοντράρονται με την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, λίγους μήνες μετά τον μικρό τελικό στο Βελιγράδι στο Final Four, εκεί που οι μπλαουγκράνα επικράτησαν και κατέλαβαν την τρίτη θέση.

Πλέον, η αναμέτρηση της πρώτης αγωνιστικής στο Παλάου Μπλαουγκράνα είναι τελείως διαφορετική, με τον Ολυμπιακός να αντιμετωπίζει μια διαφορετική ομάδα σε σχέση με τότε.

Ωστόσο, καλώς ή κακώς πρόκειται για ένα από τα ιστορικότερα ζευγάρια στην Euroleague και μια από τις πιο δύσκολες αποστολές του Ολυμπιακού. Η προϊστορία και μόνο δείχνει του λόγου του αληθές, αφού Ολυμπιακός και Μπαρτσελόνα έχουν κοντραριστεί στην Ισπανία 16 φορές, με τους μπλαουγκράνα να έχουν τη μερίδα του λέοντος με 12 νίκες.

Όμως, ο Ολυμπιακός από τη δική του πλευρά έχει να επιδείξει μόνο μεγάλες νίκες στο Παλάου Μπλαουγκράνα. To10.gr θυμάται τις 4 φορές που οι νταμπλούχοι Ελλάδας έφυγαν με το διπλό από την Καταλονία, αλλά και το περσινό ματς, που ήταν ντέρμπι και κρίθηκε στην παράταση υπέρ της Μπάρτσα (79-78.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός παρότι αγωνίζεται με τους Καταλανούς από το 1993 σε εκτός έδρας δοκιμασίες, με διπλό έφυγε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2015 στα play offs σε μια ιστορική σειρά, όπου τελικά πέρασε με 3-1 στο Final Four, χάρη στο ανεπανάληπτο buzzer beater τρίποντο του Γιώργου Πρίντεζη.

Το ιστορικό μπρέικ και το περσινό «μήνυμα»

Η πρώτη νίκη του Ολυμπιακού στο Παλάου Μπλαουγκράνα ήρθε πριν από 7 χρόνια περίπου στα play offs και είναι η πιο σημαντική, με τους Πειραιώτες να κάνουν μπρέικ και μετά να φέρνουν τη σειρά στο Φάληρο, όπου πέρασε στο Final Four της Μαδρίτης η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Από εκεί και πέρα όμως, ο Ολυμπιακός έχει ένα αρκετά καλό ρεκόρ, ή μάλλον μια αρκετά καλή συγκομιδή από εκει και μετά, όπου μετράει και τις τέσσερις νίκες του στα οχτώ τελευταία παιχνίδια. Οι άλλες τρεις νίκες έχουν έρθει στην κανονική περίοδο, ενώ στο περσινό ματς ο Ολυμπιακός έστειλε το δικό του ηχηρό μήνυμα.

Τότε μπορεί να ηττήθηκε, όμως έδειξε σε όλους τα δόντια του και το ότι ήταν φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα. Ο Ολυμπιακός είχε κάνει κατάθεση ψυχής στη Βαρκελώνη, πήγε στην παράταση και πέρασε και μπροστά (78-77), όμως ο Πιερ Οριόλα έβαλε τις κρίσιμες βολές.

Στην τελευταία επίθεση, ο Κώστας Σλούκας αστόχησε στην τελευταία προσπάθεια, σε φλότερ από τα τρία μέτρα για τη νίκη και ηττήθηκε με 79-78. Όμως το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο από τους ερυθρόλευκους που ψάχνουν ανάλογη εμφάνιση και στο φετινό ματς στο Παλάου Μπλαουγκράνα.

17/04/15: Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 63-76 (Play Offs)

12/01/17: Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 67-69 (Κανονική Περίοδος)

18/12/18: Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 60-69 (Κανονική Περίοδος)

08/12/20: Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 88-96 (Κανονική Περίοδος)

13/10/21: Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 79-78 (Κανονική Περίοδος)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ