Το ιστορικό χαμηλό του Παναθηναϊκού – Τρεις ήττες σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις σε μια εβδομάδα – Ο Μπέικον και οι σκέψεις για μεταγραφές (pics,vids)

Το ιστορικό χαμηλό του Παναθηναϊκού – Τρεις ήττες σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις σε μια εβδομάδα – Ο Μπέικον και οι σκέψεις για μεταγραφές (pics,vids)

Ο Παναθηναϊκός έχει να αντιμετωπίσει μια πολύ δύσκολη περίοδο που μόνο με υπομονή και σχέδιο λύνεται. Και ίσως και με μερικές μεταγραφικές «ενέσεις».

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε χτες από τον Άρη στο «Αλεξάνδρειο» για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη πρεμιέρα της Βasket League και συνέχισε ένα πολύ κακό σερί που ήδη έχει προβληματίσει το κοινό του. Τρία σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα σε μια εβδομάδα. Ένα σχεδόν ιστορικό χαμηλό για μια ομάδα που προφανώς και δεν έχει συνηθίσει να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση.

Η ήττα από τον Ολυμπιακό στον τελικό του Super Cup που επιβεβαίωσε την απόσταση μεταξύ των αιωνίων σε αυτή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Η ήττα από τη (μισή) Ρεάλ στην Euroleague που με έναν τρόπο έδωσε μια αίσθηση αισιοδοξίας για καλύτερες ημέρες. Η ήττα από τον… αυτοσχέδιο Άρη που ομολογουμένως προκάλεσε σοκ. Και ποιος ξέρει τι άλλες αντιδράσεις…

Διαβάστε επίσης: Απόλλων Πάτρας – Ολυμπιακός 61-87: «Τσάκισαν» κόκκαλα οι Πειραιώτες στην Πάτρα

Αξιοσημείωτο ότι ο Άρης μόλις την Παρασκευή πήρε το πιστοποιητικό συμμετοχής στην A1 αφού ξεκαθάρισε με τα ban. Ο ίδιος Άρης με το ταπεινό μπάτζετ του δεν ξεπερνάει τα 300.000 ευρώ. Και άντε μετά να πεις ότι το… χρήμα παίζει μπάσκετ.

Κοινός τόπος σε αυτές τις διαδοχικές ήττες; Η αυτονόητη σκέψη πως οι Πράσινοι δεν είναι ακόμη έτοιμοι. Αλλά και ότι προς το παρόν επαναλαμβάνουν τα ίδια μεγάλα λάθη. Τα αποτυπώνει η στατιστική με τρόπο εμφατικό. Και ως γνωστόν μπορεί οι αριθμοί να μην λένε όλη την αλήθεια στα σπορ, σίγουρα όμως δίνουν μια… κατεύθυνση. Δεν είναι τυχαίο αυτό που συμβαίνει στον Εξάστερο. Και η παραδοχή είναι το πρώτο βήμα για την λύτρωση.

Διαβάστε επίσης: Παναθηναϊκός: Νέος «πονοκέφαλος» για Γιοβάνοβιτς

Συγκεκριμένα το σύνολο του Ντέγιαν Ράντονιτς στα τρία τελευταία παιχνίδια κόντρα στον Ολυμπιακό, Ρεάλ και Άρη δεν έχει ξεπεράσει τους 70 πόντους. Πράγμα που στο σύγχρονο μπάσκετ είναι «κόκκινο φανάρι» ώστε μια ομάδα να κυνηγήσει μεγάλες νίκες. Αυτές που θα δώσουν ψυχολογία και ηρεμία σε μια εποχή που ο Παναθηναϊκός δημιουργεί μια νέα ομάδα ενώ ταυτόχρονα οι άμεσοι αντίπαλοί του και κυρίως ο Ολυμπιακός δείχνουν πολύ ανώτεροι. Και δεν βρίσκονται στο 100%.

Αναλυτικά οι Πράσινοι έβαλαν 52 πόντους με τον Ολυμπιακό στον τελικό του Super Cup , 68 στην πρεμιέρα της Euroleague κόντρα στη Ρεάλ και 65 στο εναρκτήριο ματς της Basket League με τον Άρη. Παραγωγικότητες που είναι μπάσκετ… άλλων εποχών πολύ μακρινών αφού πλέον όλες τα ματς κρίνονται από την επίθεση.

Το επίσης παράδοξο της όλης κακής απόδοσης του Τριφυλλιού είναι ότι στα δύο τελευταία ματς έχει 10 χαμένες βολές έκαστος αφού στο ματς με τη «Βασίλισσα» είχε 11/21 και 9/19 με τον Άρη. Και σε μια ομάδα που φέτος η φιλοσοφία λέει χαμηλά σκορ και λίγες κατοχές χωρίς τον παράγοντα των ελευθέρων βολών θα περνά συχνά κάτω από τον πήχη.

Ταυτόχρονα εκτός του ματς με τη Ρεάλ στα άλλα δύο οι παίκτες του Ράντονιτς έκαναν περισσότερα λάθη από ότι ασίστ. Δείγμα ότι υπάρχει θέμα ψυχολογίας και συγκέντρωσης αφού υπάρχουν σημεία στα παιχνίδια που οι παίκτες δεν ξέρουν το πλάνο. Ιδίως στην επίθεση αφού ακόμα οι ρόλοι δεν έχουν από ότι φαίνεται… μοιραστεί το οποίο όμως είναι για την εποχή φυσιολογικό αφού σε σχέση με πέρυσι ελάχιστοι παίκτες έχουν παραμείνει στο ρόστερ.

Το οποίο πλάνο έχει καθαρά αμυντικές προδιαγραφές αφού οι Πράσινοι έχουν παθητικό με μέσους όρους πολύ κοντά στους 70 πόντους. Αυτό θα είναι το φετινό… μονοπάτι. Αλλά είναι φανερό πως χρειάζεται μεταγραφική «ένεση» με παίκτες που έχουν πολύ πλούσιο επιθετικό ταλέντο όπως ο Μπέικον. Ο Αμερικανός φόργουορντ φαίνεται πως βρίσκεται πολύ κοντά στη μετακίνησή του στους Πράσινους ενώ εξετάζεται και ο Μήτογλου.

Το παρόν και το μέλλον όμως της ομάδας είναι σε πολύ καλά χέρια. Εγγύηση αποτελούν οι Αργύρης Πεδουλάκης και εννοείται ο Ντέγιαν Ράντονιτς που ξέρουν πως να δημιουργείται μια ομάδα από το μηδέν. Το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή από τον κόσμο παρόμοια με αυτή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Τα αποτελέσματα θα έρθουν. Αρκεί ο οργανισμός του Παναθηναϊκού να αντέξει στην δύσκολη αυτή περίοδο.



Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ