Superleague: H βαθμολογία από την… ανάποδη πλευρά

Superleague: H βαθμολογία από την… ανάποδη πλευρά

Τέσσερις ομάδες φαίνεται πως θα μονομαχήσουν για να αποφύγουν τις δύο θέσεις που οδηγούν στη Superleague 2. Ο νεοφώτιστος Λεβαδειακός και η περσινή πορεία την ίδια εποχή των άλλων τριών ομάδων.

Κάθε χρόνο υπάρχει ένα γκρουπ ομάδων που διαφαίνεται από την αρχή της Superleague πως θα είναι αυτές που θα παλέψουν για τη σωτηρία. Έτσι και φέτος στις 7 πρώτες αγωνιστικές φαίνεται ότι Ιωνικός, Λεβαδειακός, ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα θα μονομαχήσουν για να αποφύγουν τις θέσεις της κατάρας.

Ο Ιωνικός που φέτος προβληματίζει!

Τελευταίος στη βαθμολογία είναι ο Ιωνικός που σε αυτά τα 7 παιχνίδια έχει συγκεντρώσει μόλις 2 πόντους. Οι Νικαιώτες μαζί με τον Λεβαδειακό είναι οι ομάδες που δεν έχουν κάνει νίκη στο πρωτάθλημα.

Το σύνολο του Δημήτρη Σπανού έχει έρθει ισόπαλο με Λεβαδειακό και Λαμία και προσπαθεί να επαναλάβει την περσινή επιτυχημένη χρονιά. Η πολύ διαφοροποιημένη εικόνα φαίνεται από το τι έκανε πέρυσι στα πρώτα 7 παιχνίδια όταν είχαν συγκεντρώσει 8 πόντους.

Διαβάστε επίσης: Κάρλος Κορμπεράν: Οι δύο ομάδες που τον θέλουν στον πάγκο τους

Συγκεκριμένα είχαν νικήσει με 1-0 τον Άρη τη δεύτερη αγωνιστική, είχαν έρθει ισόπαλοι με 0-0 με τον Απόλλωνα Αθηνών και ΠΑΣ Γιάννινα ενώ την έβδομη αγωνιστική είχαν αλώσει το Περιστέρι αφού επικράτησαν με 2-0 του Ατρομήτου.

Ο Ιωνικός ποντάρει στο γεγονός πως στο τέλος των μεταγραφών έκανε ηχηρές μεταγραφές όπως του Σεμπά αλλά χρειάζεται να ενσωματωθούν γρήγορα στο υπόλοιπο ρόστερ που είναι περίπου ίδιο με το περσινό.

Ο Λεβαδειακός που ακόμα ψάχνεται!

Ο Λεβαδειακός αν και παρουσιάζεται αρκετά μαχητικός δεν έχει καταφέρει να φύγει νικητής από κάποιο ματς και έχει μόνο 3 βαθμούς. Η διαφορά της Superleague 2 με τη Superleague 1 είναι όπως αποδεικνύεται τεράστια.

Πάντως υπάρχει ελαφρυντικό αφού το πρόγραμμά του είχε δύσκολα παιχνίδια. Δύο εκ των οποίων ήταν με τον Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, ομάδες που κυνηγάνε το πρωτάθλημα και υπάρχει ξεκάθαρη διαφορά ποιότητας.

Σίγουρα χρειάζεται υπομονή αφού οι παίκτες ψάχνουν να βρουν τα πατήματά τους στη μεγάλη κατηγορία αλλά αυτό πρέπει να γίνει γρήγορα. Αλλιώς θα τρέχει και ίσως να μην προλάβει το πολυπόθητο τρένο της σωτηρίας.

Η αποψίλωση του ρόστερ ο λόγος της χαμηλής πτήσης του ΠΑΣ Γιάννινα!

Τρίτος από το τέλος με 7 πόντους είναι η περσινή έκπληξη του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Ηπειρώτες φέτος λόγω της διάλυσης του περσινού ρόστερ το οποίο έχει μετακινηθεί σε άλλες… πολιτείες δεν έχουν ακολουθήσει τον περσινό ρυθμό.

Συγκεκριμένα έχουν κερδίσει τον νεοφώτιστο Λεβαδειακό και ήρθαν ισόπαλοι με την Λαμία. Υπάρχουν μέσα σε αυτά τα 7 ματς όμως και πολύ κακές εμφανίσεις. Ειδικά η ήττα στους Ζωσιμάδες με 1-4 από τον Παναιτωλικό δείχνει το φετινό πρόσωπο των Ηπειρωτών. Ταυτόχρονα έιχε και την ατυχία με τον Πέδρο Κόντε που υπέστη ξανά ρήξη χιαστού και αποδυνάμωσε την επιθετική του γραμμή.

Αυτό έρχεται σε τεράστια αντίθεση με την περσινή εικόνα που στα ίδια ματς είχε συγκεντρώσει 9 βαθμούς. Σε εκείνα τα ματς είχαν νικήσει κιόλας τους ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, είχαν έρθει ισόπαλοι με τον ΟΦΗ και Ατρόμητο. Ενώ είχαν κλείσει αυτό το δύσκολο πρόγραμμα στο Καραϊσκάκης που ήταν μαχητικός κόντρα στον Ολυμπιακό αλλά ηττήθηκε με 1-2 και έκανε μια εκτός προγράμματος ήττα με 1-0 από τον Απόλλωνα.

Το νέο ρόστερ δείχνει αρκετά πιο αδύναμο και θα χρειαστεί χρόνο. Πάντως το πρόγραμμα είναι στα μέτρα του αφού εκτός του ματς με τον Άρη μπορεί να συλλέξει βαθμούς.

Ο Νιόπλιας βλέπει συνέχεια νέα πρόσωπα!

Ο ΟΦΗ είναι ο τέταρτος του φετινού γκρουπ με 7 βαθμούς. Οι Κρητικοί με τον Νίκο Νιόπλια στον πάγκο προβληματίζουν με την εικόνα τους. Αυτό συμβαίνει και λόγω των συνεχών αλλαγών στο ρόστερ τους.

Ταυτόχρονα ο Έλληνας τεχνικός έχει πολλά προβλήματα τραυματισμών που χαλάει τα σχέδια του όπως δήλωσε ο ίδιος. Πέρυσι οι Κρητικοί την ίδια περίοδο είχαν ηττηθεί μόνο από τον ΠΑΟΚ δείγμα της πολύ καλής εικόνας που είχαν επιδείξει.

Αυτή είχε ανταμειφθεί με 8 πόντους που είναι πολύ καλή συγκομιδή για μια ομάδα που κάθε χρόνο έχει στόχο την άνετη παραμονή.  Συγκεκριμένα  είχαν έρθει ισόπαλοι με Άρη, ΑΕΚ, Λαμία, Αστέρα και ΠΑΣ ενώ είχαν πάρει το τρίποντο κόντρα στον Παναιτωλικό.

Φαίνεται λοιπόν πως οι 4 διεκδικητές της σωτηρίας χρειάζονται δουλειά κυρίως με τα ρόστερ τους. Αυτό πρέπει να γίνει ταυτόχρονα με το συνεχές πρόγραμμα των ομάδων που μέσα σε 1 μήνα έχουν να δώσουν άλλα 6 ματς. Αρκετά για να σου δώσουν ένα εισιτήριο για την επόμενη χρονιά της Superleague αλλά και αρκετά για να κάνουν μια ομάδα να πνίγεται βλέποντας το φάσμα του υποβιβασμού πιο κοντά από οποιονδήποτε άλλον.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ