No Messi, no party: Ο Βασιλιάς της Βαρκελώνης έφυγε και η Μπαρτσελόνα… αμαυρώνει την ιστορία της (pics, vid)

No Messi, no party: Ο Βασιλιάς της Βαρκελώνης έφυγε και η Μπαρτσελόνα… αμαυρώνει την ιστορία της (pics, vid)

Back to back αποκλεισμοί στο Champions League από τη φάση των ομίλων. Ο Λιονέλ Μέσι αποχώρησε και η Μπαρτσελόνα καταρρέει, γράφοντας συνεχόμενες μαύρες σελίδες στη μεγάλη της ιστορία...

Ήταν πέρσι, πάνω-κάτω ίδια εποχή, όταν η Μπαρτσελόνα έμενε εκτός νοκ άουτ φάσης του Champions League.  Είχαμε ΠΑΣΟΚ. Το 3310 της NOKIA ήταν το bestseller κινητό! Ο Μέσι ήταν 13 ετών και η μισή τωρινή ομάδα του Τσάβι δεν είχε γεννηθεί. Ένας εντελώς διαφορετικός κόσμος, την τελευταία φορά που η Μπαρτσελόνα έμεινε εκτός Champions League (πριν από την περασμένη χρονιά) πριν από τα νοκ άουτ!

Ακολούθησε η πιο «χρυσή» εποχή του συλλόγου. Η μεγάλη ομάδα του Πεπ, τα παιδιά της Μασία και φυσικά ο Βασιλιάς Λιονέλ Μέσι. Με τον pulga οι «μπλαουγκράνα» έγραψαν ιστορία, κατέκτησαν τα πάντα και φυσικά σε κάθε Champions League περνούσαν τους ομίλους για… πλάκα.

Τελευταία φορά μάλιστα που η Μπαρτσελόνα δεν συμμετείχε καν στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ήταν το 2004, πριν κάνει το επίσημο ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα ο Αργεντινός.

 

Διαβάστε επίσης: Το ισπανικό ποδόσφαιρο… καταρρέει – Ιστορικό «μαύρο» ρεκόρ στο Champions League (pic)

Από το 2005, μέχρι και το 2021, η Μπαρτσελόνα ήταν σε κάθε Champions League και σε κάθε νοκ άουτ φάση. Μέχρι και την περασμένη σεζόν. Ο 34χρονος αποχώρησε από τη Βαρκελώνη και η Μπαρτσελόνα αποκλείστηκε από τους ομίλους για πρώτη φορά μετά από 21 χρόνια…

Ο Λαπόρτα φέτος έκανε τα πάντα για να… συμμαζέψει την κατάσταση. Έδωσε στον Τσάβι τους ποδοσφαιριστές που ήθελε, «θυσιάζοντας» κατά κάποιον τρόπο και το «αύριο» του συλλόγου με τις μεγάλες πωλήσεις των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Το αποτέλεσμα; Αποκλεισμός από το Champions League, «χασούρα» 20 εκατομμυρίων και μια ακόμη «μαύρη» σελίδα στη μεγάλη ιστορία του συλλόγου. Η Μπάγερν την ταπείνωσε ξανά μέσα στο «Καμπ Νόου».

Η Μπαρτσελόνα έδειξε και πάλι ότι είναι βαριά «άρρωστη». Όχι μονάχα αγωνιστικά. Κυρίως ψυχολογικά. Οι «μπλαουγκράνα» παρουσιάζονται κάθε χρόνο και χειρότεροι. Χωρίς βελτίωση, χωρίς κάποια συγκεκριμένη ταυτότητα, με τον Τσάβι να καλείται να ανατρέψει την κατάσταση πριν δει και αυτός την πόρτα της εξόδου.

Κανείς δεν περίμενε ότι φέτος η Μπαρτσελόνα θα πήγαινε φουλ για όλα. Ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν είχαν υπολογίσει ένα τόσο μεγάλο «κάζο» όπως αυτό του αποκλεισμού από τους ομίλους του Champions League.

Την ίδια ώρα, ο Λιονέλ Μέσι βρίσκεται στα καλύτερα του. Έχει βρει την όρεξη του και τη φόρμα του και κάνει… πλάκα με την Παρί. Μέσα στο 2022 έχει 50 γκολ και ασίστ, έχοντας μέσα στη νέα σεζόν διψήφιο αριθμό τόσο σε γκολ όσο και σε ασίστ.

Μπορεί στο «Καμπ Νόου» να πίστεψαν πέρσι ότι η αποχώρηση του Μέσι θα έκανε καλό στο κλαμπ, για τη μεγάλη μετάβαση στη νέα εποχή, ωστόσο όπως αποδεικνύεται, ο Αργεντινός δεν ήταν ένας απλός ποδοσφαιριστής.

Τελευταία φορά που η Μπαρτσελόνα δεν συμμετείχε σε νοκ άουτ του Champions League, ήταν μια χρονιά πριν το ντεμπούτο του Μέσι. Χρειάστηκαν να περάσουν ξανά 17 χρόνια για να συμβεί κάτι τέτοιο. Και… όλως τυχαίως αυτό συνέβη και πάλι χωρίς τον Μέσι. Και μάλιστα δύο συνεχόμενες χρονιές…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ