Το ιδιαίτερο Μουντιάλ της ΑΕΚ

Το ιδιαίτερο Μουντιάλ της ΑΕΚ

Το 22ο Παγκόσμιο Κύπελλο ετοιμάζεται να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, αλλά θα αφήσει πίσω του ένα έντονο «κιτρινόμαυρο» αποτύπωμα.

Δεν είναι και ήσσονος σημασίας το γεγονός πως η Super League είχε 13 εκπροσώπους στο φετινό Μουντιάλ. Τους περισσότερους από ποτέ άλλοτε, αν εξαιρέσουμε βέβαια τις φορές που έδωσε το «παρών» σε τελική φάση η εθνική μας ομάδα. Και ασφαλώς δεν είναι λίγο το ότι από αυτούς, οι πέντε ήταν ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην ΑΕΚ.

Επίσης πρωτοφανής αριθμός, που δείχνει σε έναν βαθμό και την αναβάθμιση που έχει συντελεστεί στο «κιτρινόμαυρο» ρόστερ. Από όλη αυτή τη διαδικασία υπάρχουν πέντε ιδιαίτερες ιστορίες που έχουν να κάνουν με την ΑΕΚ και αξίζουν αναφοράς. To10.gr σας τις παρουσιάζει…

Διαβάστε επίσης: Σίνισα Μιχαΐλοβιτς: Μια ζωή στην… επίθεση

Το ανάστημα του αρχηγού

Πρώτη, αυτή που δεν αφορά τόσο στο ποδόσφαιρο καθαυτό αλλά σε ένα πολύ σοβαρό κοινωνικό ζήτημα που απαιτεί λύση. Και δεν είναι άλλο από τη θέση της γυναίκας στο Ιράν, με τον αρχηγό του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας, Εχσάν Χατζισαφί, να παίρνει ξεκάθαρα θέση υπέρ του λαού, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ. Ο άσος της ΑΕΚ ήταν ο πρώτος που τάχθηκε υπέρ των γυναικών και δήλωσε πως αισθάνεται ντροπή για όσα συμβαίνουν στην πατρίδα του, με τη στάση του να κάνει τον γύρο του κόσμου. Τελικά, έπαιξε κανονικά στο Κατάρ, αν και το μυαλό του ήταν πίσω, εκεί όπου οι συμπατριώτες του περνούν δύσκολες στιγμές.

Η οικογένεια Άμραμπατ

Μία όμορφη ιστορία είναι αυτή με τα αδέρφια Άμραμπατ. Ο Νόρντιν και ο Σοφιάν μπορεί να μην είναι συμπαίκτες στο Μουντιάλ όπως ήταν το 2018 στη Ρωσία, ωστόσο τους συνδέει η αγάπη του ενός για τον άλλο και φυσικά για το Μαρόκο. Ο άσος της ΑΕΚ ταξίδεψε στο Κατάρ για να δει από κοντά το μεγάλο παιχνίδι με την Πορτογαλία, πανηγύρισε με την ψυχή του μαζί με όλη την ομάδα και συγκινήθηκε μιλώντας για τον αδερφό του μπροστά στην κάμερα. Για τον αδερφό του, που όπως παραδέχτηκε, μεγάλωσε έχοντας ως πρότυπό του τον Νόρντιν. Και μοιάζει πλέον πολύ πιθανό να τον ξεπεράσει με τα επιτεύγματά του ως ποδοσφαιριστής.

Η μορφή

Δύο παίκτες από το ρόστερ της ΑΕΚ ήταν φιναλίστ στο προηγούμενο Μουντιάλ. Ο λόγος φυσικά για τους Τζιμπρίλ Σιντιμπέ και Ντομαγκόι Βίντα. Ο πρώτος, έστω και αν έπαιξε σε μόλις ένα ματς, στέφθηκε πρωταθλητής κόσμου ενώ ο δεύτερος, βασικός και αναντικατάστατος σε όλα τα παιχνίδια πλην ενός, έφτασε μέχρι την πηγή χωρίς να πιει νερό. Φέτος δεν είχε καθόλου χρόνο συμμετοχής στην – για ακόμη μία φορά – εξαιρετική πορεία της Κροατίας, που σταμάτησε στα ημιτελικά πάνω στην Αργεντινή. Η παρουσία του και μόνο στο ρόστερ, αποτέλεσε έμπνευση για τους νεαρότερους. Όπως και εκείνη του Μόντριτς, του Πέρισιτς, των παλιοσειρών της μεγάλης φουρνιάς της «Χρβάτσκα». Ο Βίντα μπήκε, άλλωστε, στη λίστα των 100αρηδων με το εθνόσημο πρόσφατα και αυτό από μόνο του είναι ένα πολύ σπουδαίο επίτευγμα.

Άλλο level

Ο Ορμπελίν Πινέδα μπήκε στη ζωή της ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι έχοντας… ημερομηνία λήξης. Ο δανεισμός του δεν προβλέπει οψιόν αγοράς από τη Θέλτα και δύσκολα θα παραμείνει και τη νέα σεζόν στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ήδη όμως έχει καταφέρει να «κλέψει» τις καρδιές των οπαδών της Ένωσης που έμειναν με την απορία. Γιατί δεν έπαιξε δευτερόλεπτο στα δύο πρώτα ματς του ομίλου για το Μεξικό; Η εμφάνισή του κόντρα στη Σαουδική Αραβία ήταν ακόμη μία απόδειξη πως πρόκειται για παίκτη ανώτερου επιπέδου από το ελληνικό πρωτάθλημα και ο κόσμος της ΑΕΚ ανυπομονεί να τον ξαναδεί με τα κιτρινόμαυρα.

Η ζημιά με τον Μοχαμάντι

Το δυσάρεστο μαντάτο της όλης ιστορίας με το Κατάρ για την ΑΕΚ, ακούει στο όνομα Μίλαντ Μοχαμάντι. Ο ιρανός μπακ βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση το τελευταίο διάστημα όπου είχε γίνει βασικός στην Ένωση, αλλά ο τραυματισμός του θα τον αφήσει εκτός δράσης για αρκετά μεγάλο διάστημα. Κάτι που δημιουργεί «πονοκέφαλο» για τον Ματίας Αλμέιδα και είναι πιθανό να δρομολογήσει εξελίξεις στα μεταγραφικά για τη θέση του αριστερού μπακ, πιο άμεσα απ’ ότι αναμενόταν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ