Coach Σπανούλης: Ο πρώτος έλεγχος… (pics, vids)

Coach Σπανούλης: Ο πρώτος έλεγχος… (pics, vids)

Ο Βασίλης Σπανούλης κάνει τα πρώτα του βήματα στην προπονητική και to10.gr καταγράφει πως τα έχει πάει μέχρι στιγμής ο Λαρισαίος τεχνικός.

Για 22 ολόκληρα χρόνια (από το 1999 έως το 2021) ο Βασίλης Σπανούλης υπηρέτησε το ελληνικό μπάσκετ ως παίκτης. Και κατάφερε να γίνει ένας εκ των κορυφαίων αθλητών που «έσκασαν» την πορτοκαλί μπάλα στα ευρωπαϊκά παρκέ. Το πλήρωμα του χρόνου ήρθε στις 26 Ιουνίου 2021 όταν ο «Kill Bill» πήρε την απόφαση να κρεμάσει τα παπούτσια του.

Ωστόσο, όσοι τον γνώριζαν έστω και ελάχιστα, είτε προσωπικά, είτε παρακολουθούσαν τα κατορθώματά του στην τηλεόραση, ήξεραν πάρα πολύ καλά πως δεν θα μπορούσε να μείνει για πολύ μακριά από το μπάσκετ. Ως γνωστόν ο Σπανούλης «ζει και αναπνέει» για το άθλημα και θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο, έως αδύνατο, να μη συνεχίσει να το υπηρετεί.

Έτσι η απόφαση πάρθηκε δίχως δισταγμό. Ο «Κill Bill» επέστρεψε στα παρκέ, αυτή τη φορά από άλλο πόστο. Έβγαλε την αθλητική ενδυμασία και φόρεσε το κοστούμι. Κάθισε στην άκρη του πάγκου και πλέον το πινακάκι έχει γίνει ο καλύτερός του… φίλος.

Περίπου τρεις μήνες έχουν περάσει από τότε που έκανε ο επίσημο ντεμπούτο του ως προπονητής του Περιστερίου και to10.gr καταγράφει πως τα έχει μέχρι στιγμής ο Λαρισαίος τεχνικός σε αυτό το πρώτο, αν και μικρό, δείγμα του με την αθηναϊκή ομάδα.

Χτίσιμο από την αρχή…

Το Περιστέρι πήρε το ρίσκο και του έδωσε τα… κλειδιά της ομάδας. Ο Σπανούλης κλήθηκε να χτίσει το ρόστερ ουσιαστικά από την αρχή και μέχρι στιγμής οι επιλογές του δείχνουν να τον δικαιώνουν. Τόσο σε ό,τι έχει να κάνει με τις επιλογές γηγενών παικτών, όσο και σε αυτές των ξένων, που παίζουν ίσως και τον μεγαλύτερο ρόλο.

O «V-Span» θέλησε να δημιουργήσει ένα σύνολο που συνδυάζει έμπειρους και νεαρούς παίκτες. Διαθέτει αρκετούς αθλητές νεαρής ηλικίας που περιμένουν την ευκαιρία τους, αλλά προτίμησε και Ελληνόπουλα που είναι συνηθισμένα στα δύσκολα. Παίκτες όπως οι Πουλιανίτης, Κασελάκης, Γκιουζέλης και λίγο αργότερα ο Δημήτρης Αγραβάνης έδωσαν μια σταθερότητα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους ξένους, εκεί έκανε μια μίξη. Απέκτησε αθλητές που ξέρουν την ελληνική πραγματικότητα, όπως οι Ντένμον και Τζούστον. Επίσης έφερε πιο «ψημένους» στα ευρωπαϊκά παρκέ όπως οι Ραντάνοφ και Μπιλάν, ενώ πρόσθεσε και το μεγάλο στοίχημα που ακούει στο όνομα Σιλβέν Φρανσίσκο, ο οποίος όμως έχει περάσει και από τα γήπεδα της ACB με τη Μανρέσα.

Η σφραγίδα που έβαλε ο Σπανούλης και η Basket League

Από την αρχή ο Σπανούλης ήξερε τι θέλει να παίξει. Βασικό στοιχείο είναι η σκληρή άμυνα και η πίεση πάνω στην μπάλα. Στην επίθεση δεν ζητά πολλά πράγματα, καθώς θεωρεί πως τα βασικά είναι προς το παρόν αυτό που χρειάζεται η ομάδα του. Άλλωστε στόχος του είναι να εξελίξει όσο περισσότερο γίνεται το εν λόγω σύνολο και αυτό απαιτεί χρόνο.

Μέχρι στιγμής λοιπόν τα έχει πάει εξαιρετικά στις εν Ελλάδι υποχρεώσεις του. Οι Περιστεριώτες βρίσκονται στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας με ρεκόρ 6-2. Στις πρώτες τρεις αγωνιστικές ηττήθηκαν δύο φορές, από τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Η συνέχεια όμως ήταν εντελώς διαφορετική αφού από τότε μετρούν πέντε σερί θετικά αποτελέσματα.

Στις δηλώσεις του φροντίζει να τονίζει πως η δουλειά των παικτών είναι το Α και το Ω, αλλά και πως μόνο έτσι η ομάδα του θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο και θα φτάσει στα επίπεδα που εκείνος θεωρεί ότι μπορεί να βρεθεί αγωνιστικά.

Θέτοντας τις βάσεις στην Ευρώπη

Το Περιστέρι συμμετέχει στο Basketball Champions League, το οποίο όσο περνούν τα χρόνια γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστικό, ανεβαίνοντας επίπεδο. Εκεί λοιπόν τοποθετήθηκε στον 8ο όμιλο μαζί με δύο αρκετά δυνατές ομάδες όπως  η κάτοχος του τίτλου Τενερίφη και η πρωταθλήτρια Λιθουανίας, Ρίτας Βίλνιους, η οποία πέρυσι εκθρόνισε τη Ζάλγκιρις Κάουνας. Αλλά και η Μπνέι Χερζλίγια από το Ισραήλ.

Απολογισμός με την ολοκλήρωση της φάσεις των ομίλων, οι τρεις νίκες και οι τρεις ήττες. Έτσι η ελληνική ομάδα τερμάτισε έχοντας το ίδιο ρεκόρ με τους Λιθουανούς, ωστόσο βρέθηκε στην τρίτη θέση λόγω των μεταξύ τους αποτελεσμάτων. Έτσι λοιπόν θα διεκδικήσει το μέλλον της στη διοργάνωση μέσω του play-in, όπου θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τη γαλλική Ντιζόν σε μια μάχη που θα κριθεί στις δύο νίκες.

Συνοψίζοντας λοιπόν, το πρώτο δείγμα του Σπανούλη στον πάγκο είναι αρκετά θετικό. Στο πρωτάθλημα βρίσκεται ψηλά με μόλις δύο ήττες από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, ενώ έχει δυνατότητα να διεκδικήσει στα ίσα την ευρωπαϊκή συνέχεια της ομάδας. Όλα αυτά συνδυασμένα με έναν αρκετά ικανοποιητικό τρόπο παιχνιδιού. Μένει λοιπόν να δούμε αν ο προπονητής «Kill Bill» έχει τα… φόντα να πλησιάσει τα επίπεδα του παίκτη «V-Span».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ