ΟΦΗ: Έγινε ξανά ομάδα και κάνει… ζημιές στους μεγάλους! (vids)

ΟΦΗ: Έγινε ξανά ομάδα και κάνει… ζημιές στους μεγάλους! (vids)

Πρώτα στο «Βικελίδης». Έπειτα στη Λεωφόρο. Και τώρα στην Τούμπα. Ο Νταμπράουσκας έχει αλλάξει άρδην την εικόνα του ΟΦΗ, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε «εφιάλτη» για τους μεγάλους και σε ρυθμιστή του πρωταθλήματος

Ο ΟΦΗ αποτελεί αδιαμφισβήτητα την ευχάριστη έκπληξη των τελευταίων αγωνιστικών στη Superleague!

Η κρητική ομάδα έχει βρει ξανά τον παλιό καλό εαυτό της με τον Βάλντας Νταμπράουσκας στην τεχνική ηγεσία και πηγαίνει πλέον από το καλό στο καλύτερο. Από εκεί που έχανε σχεδόν από κάθε αντίπαλο, πλέον παίρνει σπουδαία αποτελέσματα σε πολύ δύσκολες έδρες όπως το «Κλεάνθης Βικελίδης», η Λεωφόρος και χθες (14/1) κατάφερε να κρατήσει στο μηδέν τον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα.

Η σπουδαία ισοπαλία κόντρα στον «Δικέφαλο του Βορρά» είναι το αποκορύφωμα της σπουδαίας πορείας που πραγματοποιούν οι Κρητικοί επί θητείας του Λιθουανού τεχνικού. Μία θητεία που έχει ξεκινήσει με ισοπαλία στη Θεσσαλονίκη (Άρης) και το βράδυ του Σαββάτου συνεχίστηκε με μία ακόμη στην ίδια πόλη (ΠΑΟΚ).

Η μία νίκη σε δύο μήνες και οι τραγικές εμφανίσεις που έφεραν την απόλυση Νιόπλια

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε το φετινό πρωτάθλημα με τους χειρότερους δυνατούς οιωνούς. Με μία εκτός έδρας ήττα από τον Ατρόμητο (3-1) και μία ακόμη στο «Γεντί Κουλέ» από τον Παναθηναϊκό (0-2). Μπορεί το σημαντικό «διπλό» επί του Βόλου (0-2) στη συνέχεια να έφτιαξε κάπως το κλίμα, ωστόσο η συνέχεια ήταν τραγική. Τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα και οι κακές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα (3 ήττες, 2 ισοπαλίες) και ο αποκλεισμός-σοκ στο Κύπελλο από την Κηφισιά, έφεραν την απόλυση του Νίκου Νιόπλια από τον πάγκο του ΟΦΗ στις 21 Οκτωβρίου 2022.

Άνεμος αλλαγής με Νταμπράουσκας και ρυθμιστής του πρωταθλήματος πλέον ο ΟΦΗ!

Στον εντός έδρας αγώνα της 24ης Οκτωβρίου κόντρα στη Λαμία (0-0), υπηρεσιακός προπονητής διετέλεσε ο μέχρι πρότινος βοηθός του Νιόπλια, Πέδρο Καραβέλα. Την επόμενη μέρα ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Βάλντας Νταμπράουσκας και κάπως έτσι ξεκίνησε η… κρητική αντεπίθεση!

Ισοπαλία με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη με σκορ 1-1. Ιδανικό ντεμπούτο για τον Λιθουανό! Οι ήττες από Ιωνικό και ΟΦΗ συνοδεύτηκαν στη συνέχεια από τη, μείζονος σημασίας, νίκη επί του Λεβαδειακού στην Κρήτη (2-1). Και μετά την ήττα από τον Ατρόμητο; 1-1 μέσα στη Λεωφόρο με τον πρωτοπόρο, και αήττητο τότε, Παναθηναϊκό (η νίκη απετράπη, μάλιστα, στο 90+7′ από τον Ιωαννίδη)! 22 τελικές (!) κόντρα στον Βόλο αλλά «λευκή» ισοπαλία, με το τελικό αποτέλεσμα προφανώς να είναι πλασματικό.

Η τεσσάρα επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο (0-4) στο Αγρίνιο «εκτόξευσε» την ψυχολογία των παικτών του Νταμπράουσκας, οι οποίοι πήγαν στην Τούμπα και απέσπασαν ένα σπουδαίο 0-0 από τον ΠΑΟΚ, το οποίο πιστοποιεί τη ραγδαία βελτίωση των Κρητικών το τελευταίο διάστημα.

Από… κομπάρσος, ο ΟΦΗ έγινε πρωταγωνιστής και ρυθμιστής των εξελίξεων στις πρώτες θέσεις της Superleague. Καθώς με την ισοπαλία στη Λεωφόρο έκλεισε την «ψαλίδα» μεταξύ των «πράσινων» και των υπόλοιπων διεκδικητών του φετινού τίτλου. Και με την ισοπαλία στην Τούμπα κόβει τη… φόρα του ΠΑΟΚ, ο οποίος έμπαινε για τα καλά στην υπόθεση πρωτάθλημα, αλλά σήμερα σε περίπτωση νίκης των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού επί των Άρη και ΠΑΣ Γιάννινα θα πέσει στην 4η θέση και η διαφορά του από την κορυφή θα αυξηθεί στους 9 βαθμούς.

Με ωραία μπάλα και όμορφο ποδόσφαιρο ο ΟΦΗ αρχίζει να θυμίζει ξανά τον παλιό καλό του εαυτό. Και αν η αντεπίθεση είχε ξεκινήσει λίγο νωρίτερα; Ίσως να προλάβαινε και το «τρένο» των play offs…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ